×
سیاسی
شناسه خبر : 200844
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/04 ساعت 17:00
فرجی راد: اروپا نگران توافق ایران و آمریکا بدون حضور خود است

فرجی راد: اروپا نگران توافق ایران و آمریکا بدون حضور خود است

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در ارزیابی دلایل رفتار خصمانه اروپا در قبال ایران گفت: اروپا به دلیل عدم اطمینان به دونالد ترامپ در پی این است که با تندروی‌ امکان هرگونه مذاکره و توافق ترامپ با ایران را بدون هماهنگی با این اتحادیه تضعیف کند و به نوعی دست ترامپ را هم در پوست گردو گذاشته و محدودش کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با نورنیوز درباره روندی که منجر به صدور قطعنامه علیه ایران شد، گفت: اگر به نشست‌های قبلی آژانس توجه کنیم روند را ملاحظه می‌کنیم، این نهاد پیش از این چند بیانیه تهدیدآمیز در رابطه با ایران صادر کرده بود، پیش‌بینی می‌شد که در نشست جدید خود قطعنامه‌ای صادر کند. 

وی ادامه داد: پیش از نشست گروسی در سفر به تهران با مقامات مربوطه گفت‌وگو کرد و قرار‌هایی برای آینده در زمینه همکاری تدوین کردند اما به دلیل موضوعات پادمانی در تورقوزآباد و ورامین حل نشد و پاسخ‌های ایران، آمریکا و اروپا و آژانس را قانع نکرد، قطعنامه سرانجام صادر شد. 

سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان با اشاره به اینکه قطعنامه صادر شده هم عمدتا بر پادمان تاکید دارد، گفت: این همان آلودگی در دو سایت است که طرف ایرانی اعلام کرده که این آلودگی مربوط به توطئه اسرائیل بوده که آن منطقه را آلوده کرده است. 

فرجی راد دلیل رفتار اروپا علیرغم توافقات ایران و آژانس و صدور قطعنامه را سیاسی دانست و توضیح داد: اروپا در ماه‌های اخیر موضع خود را تند کرده و خطوط هواپیمایی و کشتیرانی و بنادر و برخی شرکت‌های ایرانی را به بهانه‌های مختلف از جمله فوت یکی از عناصر تروریستی و یا کمک ایران به روسیه تحریم کرده و در کنار مسائل فنی آژانس این مسائل سیاسی هم وجود داشته و موجب صدور قطعنامه شده است.

وی در ارزیابی دلایل رفتار خصمانه اروپا در قبال ایران توضیح داد: معتقدم اروپا به دلیل عدم اطمینان به دونالد ترامپ در پی این است که با تندروی‌ امکان هرگونه مذاکره و توافق ترامپ با ایران بدون هماهنگی با این اتحادیه را تضعیف کند. بنابراین می‌توان گفت که اروپایی‌هایی در تلاش‌اند دست ترامپ را هم در پوست گردو گذاشته و محدودش کنند. 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد که ۱۱ ماه دیگر دوره برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به پایان خواهد رسید و تحریم‌های ایران برداشته می‌شود، گفت: اروپایی‌ها در تلاش هستند بهانه‌ای برای فعال سازی مکانیسم ماشه داشته باشند و مدعی شوند ایران با آژانس همکاری نکرده و با این قطعنامه‌ و یا قطعنامه‌ آینده، پرونده ایران را به شورای امنیت برده و تحریم‌های ایران را برگردانند.

فرجی‌راد با تاکید بر اینکه اروپا دنبال بهانه‌ای برای برگرداندن تحریم ایران است؛ یادآور شد: در صدور قطعنامه اخیر یک مسئله فنی و چند مسئله سیاسی در روابط ایران و اتحادیه اروپا ایفای نقش کرد. 

این دیپلمات سابق درباره اقدامات و واکنش ایران به این قطعنامه هم گفت: اروپا در حال حاضر اولتیماتومی برای نشست آتی شورای حکام اعلام کرده است به این معنا که ایران بر اساس قطعنامه و بیانیه صادر شده باید تکلیف دو سایت مورد اشاره را معین کند. 

فرجی راد افزود: ایران هم اعلام کرده بود که اگر قطعنامه صادر شود که شد اقدامات متقابل انجام می‌دهد که داد و سانتریفیوژهای جدید به کار انداخته شد. این در تضاد با قطعنامه است، ایران باید موضوع این دو سایت را حل کند وگرنه در شورای حکام آتی هم دچار تضاد با آژانس خواهد شد به ویژه آنکه تهران تاکید کرده است که اگر در شورای حکام آتی قطعنامه دیگری صادر شده و پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود طبیعتا ممکن است از ان پی‌تی خارج شود. با توجه به پیچیدگی‌های موضوع باید صبوری کرد تا نتیجه مشخص شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
X
آگهی تبلیغاتی