×
اقتصادی
شناسه خبر : 200831
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 22:08
شیخ: وجود ارز چندنرخی موجب تولید رانت و فساد می‌شود

شیخ: وجود ارز چندنرخی موجب تولید رانت و فساد می‌شود

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: فاصله نرخ‌های متعدد ارز، تولیدکننده رانت و فساد‌زا است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت عصر امروز در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با اشاره به محدودیت‌ها برای واردات ماشین آلات اظهار داشت: نوسازی صنعت جزو راهبردهای اساسی و مهم وزارت صنعت، معادن و تجارت در دوره اخیر است و محدودیت‌ها برای واردات ماشین‌آلات اساسا نه تنها منجر به حمایت تولید خواهد شد، بلکه در بخشی که بنده مسئولیت برعهده دارم، مشخصا تبدیل به ضد تولید شده است.

وی افزود: مشکلات و محدودیت‌هایی که برای ورود ماشین‌آلات در کشور در حوزه صنایع عمومی، غذا و دارو، صنایع آرایشی و بهداشتی، پتروشیمی، پلیمری، لاستیک، پلاستیک، منسوجات و پوشاک، سلولزی، لوازم خانگی و نوشت‌افزار و اداری ایجاد شده، به ضد خود تبدیل شده و نه تنها تولید را تقویت نکرده بلکه منجر به تضعیف تولید شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: شاید تصور کنیم که در یک حلقه منجر به تقویت تولید در صنایع، ماشین‌آلات و تجهیزات شود اما در واقعیت عدم تسهیل برای واردات ماشین‌آلات، مشکلات و معضلات متعددی را برای ارتقای سطح تولید، بهره‌وری، ذخیره‌سازی انرژی و مصرف بهینه انرژی ایجاد کرده است اما وزارت صمت به شکل جدی در کنار تولیدکنندگان است و امیدواریم این قانون را با هدف اصلی که حمایت از تولید بوده، بتوان تنظیم نمود.

شیخ بیان کرد: یکی از انتظارات از صنعتگران، سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تامین برق پایدار کشور است، در این روزها با ناترازی همزمان برق و گاز مواجه هستیم و این دو در کنار هم، تشدید کننده است، به دلیل نبود گازنیز نیروگاه‌ها امکان تامین برق مناسب و پایدار ندارند و دچار مشکلاتی می‌شوند که راه‌حل آن تنها سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی است.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های خورشیدی به گاز نیاز ندارند و از طرفی برق آنها جایگزین برق می‌شود ودر بخشی می‌تواند مشکل ناترازی گاز را برطرف کند، در این راستا تسهیلات فراوانی این روزها در سطح دولت، وزارتخانه و جای جای مراکز تصمیم‌گیری کشور در حال مهیا شدن است که این مهم امکان پذیر شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت عنوان کرد: هزینه‌های ترانزیت برق مورد اعتراض تولیدکنندگان است که این مهم به شکل ویژه دنبال می‌شود تا اصلاح شود و از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی منطقی و با نگاه ملی باید دنبال شود، برخی از واحدها در قیمت قبض برق اعتراض دارند که این مهم ویژه استان مرکزی نیست و سراسری است و در این راستا کمیته‌ای تشکیل شده تا بررسی‌های لازم صورت گیرد، با وزارت نیرو نیز مذاکراتی صورت گرفته تا صدای صنعتگران شنیده شود.

شیخ تصریح کرد: یکی از مسایل امروز کشور صف‌های طولانی برای تخصیص ارز است که امروز جلسه‌ای برگزار شد که بانک مرکزی تلاش کند تخصیص ارز را سریع‌تر انجام دهد، یکی از مشکلات در این زمینه این است که زمان تامین تا تخصیص و تامین مالی و درخواست مدت زمان طولانی بود که درخواست شده زمان این امر از ۲۰ روز به ۴۰ روز افزایش یابد تا فرصت بیشتری برای تامین مالی صنعتگران و فعالان اقتصادی فراهم شود.

وی اضافه کرد: منابع مالی نقد کشور محدود است و این طور نیست که صنعتگر بتواند چند میلیون دلار ارز خود را در چند روز تامین کند و برخی اوقات سیستم‌های بروکراسی زمان اعلام تا زمان واریز را محدود می‌کند و صنعتگران امکان تامین مالی و استفاده از ارز را ندارند و حل این مشکل با جدیت در دستور کار است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: یکی از مشکلات کشور مسئله چند نرخی بودن ارز است به ویژه برخی از ارزها بیشتر مشوق واردات است تا مشوق صادرات باشد اما برنامه دولت این است که تلاش کند قیمت ارز حمایتی را به قیمت ارز آزاد نزدیک کند، فاصله نرخ‌های متعدد ارز، تولید کننده رانت و فساد زا است و صف‌های طولانی برای تامین و تخصیص ارز را افزایش می‌دهد، ضد تولید است، بروکراسی اداری را به شدت افزایش و چابکی بخش خصوصی را کاهش می‌دهد، امیدواریم فضا به سمتی برود که با کنترل قیمت ارز و نزدیک کردن قیمت ارز حمایتی به ارز بازار، فضای رقابتی و سالم بهتری در بین صنعتگران و بازرگانان  ایجاد شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
X
آگهی تبلیغاتی