×
اقتصادی
شناسه خبر : 200831
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 22:08
شیخ: وجود ارز چندنرخی موجب تولید رانت و فساد می‌شود

شیخ: وجود ارز چندنرخی موجب تولید رانت و فساد می‌شود

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: فاصله نرخ‌های متعدد ارز، تولیدکننده رانت و فساد‌زا است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت عصر امروز در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با اشاره به محدودیت‌ها برای واردات ماشین آلات اظهار داشت: نوسازی صنعت جزو راهبردهای اساسی و مهم وزارت صنعت، معادن و تجارت در دوره اخیر است و محدودیت‌ها برای واردات ماشین‌آلات اساسا نه تنها منجر به حمایت تولید خواهد شد، بلکه در بخشی که بنده مسئولیت برعهده دارم، مشخصا تبدیل به ضد تولید شده است.

وی افزود: مشکلات و محدودیت‌هایی که برای ورود ماشین‌آلات در کشور در حوزه صنایع عمومی، غذا و دارو، صنایع آرایشی و بهداشتی، پتروشیمی، پلیمری، لاستیک، پلاستیک، منسوجات و پوشاک، سلولزی، لوازم خانگی و نوشت‌افزار و اداری ایجاد شده، به ضد خود تبدیل شده و نه تنها تولید را تقویت نکرده بلکه منجر به تضعیف تولید شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: شاید تصور کنیم که در یک حلقه منجر به تقویت تولید در صنایع، ماشین‌آلات و تجهیزات شود اما در واقعیت عدم تسهیل برای واردات ماشین‌آلات، مشکلات و معضلات متعددی را برای ارتقای سطح تولید، بهره‌وری، ذخیره‌سازی انرژی و مصرف بهینه انرژی ایجاد کرده است اما وزارت صمت به شکل جدی در کنار تولیدکنندگان است و امیدواریم این قانون را با هدف اصلی که حمایت از تولید بوده، بتوان تنظیم نمود.

شیخ بیان کرد: یکی از انتظارات از صنعتگران، سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تامین برق پایدار کشور است، در این روزها با ناترازی همزمان برق و گاز مواجه هستیم و این دو در کنار هم، تشدید کننده است، به دلیل نبود گازنیز نیروگاه‌ها امکان تامین برق مناسب و پایدار ندارند و دچار مشکلاتی می‌شوند که راه‌حل آن تنها سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی است.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های خورشیدی به گاز نیاز ندارند و از طرفی برق آنها جایگزین برق می‌شود ودر بخشی می‌تواند مشکل ناترازی گاز را برطرف کند، در این راستا تسهیلات فراوانی این روزها در سطح دولت، وزارتخانه و جای جای مراکز تصمیم‌گیری کشور در حال مهیا شدن است که این مهم امکان پذیر شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت عنوان کرد: هزینه‌های ترانزیت برق مورد اعتراض تولیدکنندگان است که این مهم به شکل ویژه دنبال می‌شود تا اصلاح شود و از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی منطقی و با نگاه ملی باید دنبال شود، برخی از واحدها در قیمت قبض برق اعتراض دارند که این مهم ویژه استان مرکزی نیست و سراسری است و در این راستا کمیته‌ای تشکیل شده تا بررسی‌های لازم صورت گیرد، با وزارت نیرو نیز مذاکراتی صورت گرفته تا صدای صنعتگران شنیده شود.

شیخ تصریح کرد: یکی از مسایل امروز کشور صف‌های طولانی برای تخصیص ارز است که امروز جلسه‌ای برگزار شد که بانک مرکزی تلاش کند تخصیص ارز را سریع‌تر انجام دهد، یکی از مشکلات در این زمینه این است که زمان تامین تا تخصیص و تامین مالی و درخواست مدت زمان طولانی بود که درخواست شده زمان این امر از ۲۰ روز به ۴۰ روز افزایش یابد تا فرصت بیشتری برای تامین مالی صنعتگران و فعالان اقتصادی فراهم شود.

وی اضافه کرد: منابع مالی نقد کشور محدود است و این طور نیست که صنعتگر بتواند چند میلیون دلار ارز خود را در چند روز تامین کند و برخی اوقات سیستم‌های بروکراسی زمان اعلام تا زمان واریز را محدود می‌کند و صنعتگران امکان تامین مالی و استفاده از ارز را ندارند و حل این مشکل با جدیت در دستور کار است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: یکی از مشکلات کشور مسئله چند نرخی بودن ارز است به ویژه برخی از ارزها بیشتر مشوق واردات است تا مشوق صادرات باشد اما برنامه دولت این است که تلاش کند قیمت ارز حمایتی را به قیمت ارز آزاد نزدیک کند، فاصله نرخ‌های متعدد ارز، تولید کننده رانت و فساد زا است و صف‌های طولانی برای تامین و تخصیص ارز را افزایش می‌دهد، ضد تولید است، بروکراسی اداری را به شدت افزایش و چابکی بخش خصوصی را کاهش می‌دهد، امیدواریم فضا به سمتی برود که با کنترل قیمت ارز و نزدیک کردن قیمت ارز حمایتی به ارز بازار، فضای رقابتی و سالم بهتری در بین صنعتگران و بازرگانان  ایجاد شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد