×
اجتماعی
شناسه خبر : 200806
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 19:38
سالانه 5 میلیون نفر در جهان بر اثر مقاومت میکروبی می‌میرند

سالانه 5 میلیون نفر در جهان بر اثر مقاومت میکروبی می‌میرند

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها گفت: هر ساله حدود 5 میلیون نفر در سراسر جهان به علت بیماری‌های متاثر از مقاومت میکروبی جان خود را از دست می‌دهند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محمدرضا صالحی، رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها با اشاره به کشف پنی‌ سیلین توسط «السکاندر فلمینگ» در دهه ۱۹۲۰، گفت: این دارو تأثیر شگرفی بر حیات انسان گذاشت و پس از حدود ۲۰ سال، اولین مقاومت‌های میکروبی به پنی‌ سیلین گزارش شد و از آن به بعد، مکرراً با تولید آنتی‌بیوتیک‌های مختلف، مقاومت‌های میکروبی گزارش شده است.

وی مهمترین راه ایجاد مقاومت میکروبی را تماس با آنتی‌بیوتیک‌ها دانست و افزود: در مواقعی که آنتی‌بیوتیک‌ها به صورت نابجا تجویز یا مصرف می‌شود، با مقاومت میکروبی روبرو هستیم. در حال حاضر یکی از مهمترین راه‌های تهدید بشر، آلودگی به میکروب‌های مقاوم به چندین دارو است که متأسفانه در کشور ما نیز در دهه‌های گذشته، شاهد جهش قابل توجهی در گسترش مقاومت میکروبی هستیم.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از تجویز و مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان مهمترین عوامل گسترش مقاومت میکروبی در کشور یاد کرد و گفت: در حال حاضر راهکارهای مؤثری برای کاهش این مقاومت در دنیا وجود دارد که تجویز به موقع، بجا و اجتناب از تجویز نابجا و همچنین روش کنترل عفونت‌ها از مهمترین این راهکارهاست.

صالحی با اشاره به تفاوت سطح مقاومت میکروبی، گفت: هر قدر مقاومت میکروبی پیشرفته‌تر و در سطوح بالاتر باشد، درمانی برای آنها وجود ندارد و یا درمان‌ها، بسیار گران قیمت است. این درمان‌ها بهبودی کامل ایجاد نمی‌کنند بلکه احتمال بهبود فرد را افزایش می‌دهند و در نهایت احتمال مقاومت به این درمان‌ها نیز وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مقاومت میکروبی باعث مرگ و میر بیماران می‌شود، یادآور شد: در حال حاضر در برخی بیمارستان‌ها، بیمارانی وجود دارند که مقاومت میکروبی گریبان‌گیر آنهاست و یا مقاومت میکروبی، شرایط آنها را خیلی وخیم‌تر و بستری‌ها را طولانی‌تر کرده و یا منجر به بستری بیماران در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و یا حتی مرگ آنها شده است.

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها تصریح کرد: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک نه تنها در انسان بلکه در حوزه کشاورزی، دام و طیور و آبزیان وجود دارد که باید ساماندهی شود. بخشی از آمار بالای مقاومت میکروبی ناشی از مصرف خودسرانه بیماران، یک بخش دیگر به دلیل تجویز پزشکان و بخش سوم مربوط به تبلیغات شرکت‌های تولیدکننده یا وارد کننده است که در هر سه مورد باید تلاش کنیم با روش‌های موجود، مصرف را بهینه سازیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما