×
اجتماعی
شناسه خبر : 200783
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 16:55
پیش‌بینی بارش باران و احتمال آبگرفتی معابر در 24 استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛

پیش‌بینی بارش باران و احتمال آبگرفتی معابر در 24 استان

سازمان هواشناسی در خصوص احتمال بارش باران و وقوع رعد و برق و آبگرفتگی معابر در 24 استان کشور هشدار داد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان، خسارت به محصولات کشاورزی و احتمال آبگرفتگی معابر هشدار داد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به  فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، کاهش نسبی دما، پدیده مه و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات بارش برف یک‌شنبه (۴ آذرماه) در آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان و دوشنبه (۵ آذرماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات و دامنه گیلان پیش‌بینی می‌شود.

این وضعیت جوی سه‌شنبه (۶ آذرماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس و چهارشنبه (۷ آذرماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب استانهای اصفهان و یزد و شمال کرمان دور از انتظار نیست.

در این شرایط آب و هوایی خسارت به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست بنابراین به توصیه سازمان هواشناسی تسریع در برداشت زعفران (آذربایجان غربی، سمنان) ، چغندرقند (آذربایجان غربی، اصفهان، چهار محال و بختیاری، لرستان، همدان) ، سیب زمینی (اردبیل، اصفهان، چهار محال و بختیاری، لرستان) ، پنبه (گلستان، البرز، اصفهان) ، انار و سیب (چهار محال و بختیاری، مرکزی) ، محصولات علوفه ای (کردستان) ، ذرت (زنجان، مرکزی) ، سویا، برنج، ذرت علوفه ای و صیفی جات پاییزه (خوزستان) ، گوجه فرنگی و صیفی جات (زنجان و قزوین)، لیمو ترش (فارس)، مرکبات و خرمالو (کرمان و مازندران) ، سویا (گلستان، لرستان، مازندران) ، لوبیا و پیاز (لرستان) ، پاکسازی نهرهای آب مزارع و باغات، تنظیم دریچه ورودی و خروجی استخرهای پرورش ماهی، عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه مسیل ها، انتقال کلیه ماشین آلات کشاورزی به مکان مناسب و عدم تردد در مزارع در هنگام بارندگی، تنظیم ارتفاع و شیب کندوهای زنبور عسل از زمین جهت جلوگیری از ورود باران به کندو، تهیه بستر کشت برای کاشت محصولات پاییزه، کنترل دما و رطوبت در سالن های پرورشی توصیه می‌شود.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ ضمن اشاره به وضعیت جوی ذکر شده آورده است: در این شرایط آب و هوایی اختلال در مسافرت‌های جاده‌ای، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه، لغزندگی جاده‌های کوهستانی و گردنه‌های سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی و داربست‌ دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در مسافرت‌های جاده‌ای بویژه در نواحی کوهستانی، پرهیز از قرار گرفتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط (ترجیحا پرهیز) از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی، تنظیم ارتفاع کندوهای زنبور عسل از سطح زمین، آمادگی راهداری برای عملیات زمستانه در گردنه‌های برف‌گیر مدنظر قرار گیرد.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد