×
فرهنگی
شناسه خبر : 200741
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 12:24
«کیهان کلهر» ؛ مردی که با موسیقی حرف می‌زند

«کیهان کلهر» ؛ مردی که با موسیقی حرف می‌زند

امروز سوم آذرماه، تولد مردی است که خود به تنهایی نقش بزرگی در معرفی موسیقی ایرانی به جهانیان داشته است.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سال‌ها است که کمانچه در دست، درکنار هنرمندان مختلف از گوشه و کنار جهان، به این کشور و آن کشور سفر می‌کند و هر بار گوشه‌ای از این جهان را پر می‌کند از نوای موسیقی ایرانی... اجراهایش ساده است و به دور از تجملات. با موهایی جوگندمی روی صورت و جامه‌ای آراسته و ساده روی صحنه نشسته، زخمه‌هایی بر کمانچه می‌زند، پیچ و تابی بر بدن می‌دهد و بدین‌گونه آوایی بس شنیدنی سر می‌دهد...

 امروز سوم آذرماه، تولد مردی است که خود به تنهایی نقش بزرگی در معرفی موسیقی ایرانی به جهانیان داشته است.

او سال‌های سال است که به کشورها و جشنواره‌های مختلف موسیقی می‌رود و به اجرای موسیقی ایرانی و برگزاری کارگاه‌های موسیقی می‌پردازد تا بلکه تأثیری در معرفی هنر موسیقی ایرانی به دنیا داشته باشد.

او که سابقه برگزاری کنسرت‌های متعددی در جهان را دارد، با این حال برگزاری کنسرت در وطنش برایش حسی متفاوت به همراه دارد تا جایی که درباره این امر گفته است: «کنسرت دادن در ایران، برای من که ایرانی هستم یک تجربه عجیب و غریب است. طبیعتا در کشورهای دیگر هم کنسرت‌های بسیاری داشته‌ام ولی این فضا خارق‌العاده است.

همیشه کنسرت زنده داد و ستد است وگرنه که می‌توانند در خانه سی دی گوش دهند. در کنسرت زنده به خصوص در کنسرتی که ما اجرا می‌کنیم، همه چیز بداهه است و هر بار مطالب فرق می‌کند. درحقیقت یک داد و ستد احساسی بین ما است و مردم؛ درست است که مخاطبان صحبت نمی‌کنند ولی می‌توان موج آنها را حس کرد. همیشه چیزی که ما می‌دهیم برمی‌گردد، جریان پیدا می‌کند و فضایی که ایجاد می‌شود، برایم خیلی عجیب و غریب است.»

کلهر اما باور دارد که چون موسیقی برای مردم است، پس اجرای آن هم باید رایگان باشد، ولی خب این امر مستلزم حمایت است که درباره آن گفته است: «موسیقی برای مردم نواخته و اجرا می‌شود همه کنسرت‌ها باید رایگان باشد. اگر کسی باشد که مثلا تالار وحدت را رایگان در اختیار ما بگذارد، تنها به اندازه دستمزد خود هزینه خیلی کمی بابت بلیت خواهیم گرفت. اگر امکان به ما بدهند همه کنسرت‌ها باید رایگان باشند. حداقل جشنواره موسیقی فجر که بودجه دولتی دارد، همه کنسرت‌های آن باید رایگان باشد. نباید به مردم بلیت بفروشند. ما سعی می‌کنیم که با مردم در ارتباط باشیم که این امر مستلزم هزینه است که قسمتی از آن را باید از مردم بگیریم. من نمی‌توانم ۳۰ کنسرت در ایران برگزار کنم ولی تمام هزینه‌هایش را خودم بپردازم. سالن‌ها مخارج خیلی گرانی دارند و هیچ امکاناتی به ما نمی‌دهند.»

همچنین کلهر که خود برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی در جهان تلاش کرده است، درباره نقدهایی که به وضعیت موسیقی در ایران وارد است، بیان کرده است: «من نه ابتذالی می‌بینم و نه تنزلی. برای تمامی سلیقه‌ها باید موسیقی وجود داشته باشد. همه چیز لازم است. مخاطب خاص هنری همیشه تعداد کمی بوده‌اند. در همه جای دنیا هم همین گونه است. تمام فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها موسیقی کلاسیک و اپرا گوش نمی‌دهند. هر چقدر سطح هنر بالاتر می‌رود، مخاطبش کمتر می‌شود.»

به گزارش ایسنا،  البته یکی دیگر از ویژگی‌ها بارز کلهر، اظهار نظرهایش درباره اتفاقات اجتماعی است که خود درباره آن می‌گوید: «هر بار که مسائل اجتماعی مطرح بوده است، جایی که باید، همیشه صحبت کرده‌ام اما وظیفه من این نیست در هر موردی دخالت کنم و نظر بدهم و سعی کرده‌ام از طریق موسیقی و فعالیت هنری خود صحبت کنم.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سناریوی پوتین در صورت شکست مذاکرات صلح اوکراین چیست؟
نورنما | تصویر زیبای بارانی ساحل سرخ جزیره هرمز
«گنگِ فیلیمو» با حکم قضائی توقیف شد
پرداخت وام ازدواج و فرزند تسریع شد
هشدار متخصصان ارتوپد درباره مصرف زیاد یک نوشیدنی
اهواز امسال فقط یک روز هوای پاک داشت
عارف: همه در برابر حوادث جاده‌ای مسئول هستیم
جسد دختر قربانی سیل در رویدرِ هرمزگان پیدا شد
گرفتار شدن دو کارگر در چاه 25 متری در بلوار آفریقا+ فیلم حادثه
برگزاری جلسه کمیته انضباطی شهربانو و سهیلا منصوریان در فدراسیون ووشو
مذاکره برابر و منصفانه شرط گفت‌وگو با آمریکاست /3 کشور اروپایی ظرفیتی برای مذاکره ندارند
وزارت کشور عراق: جنایت های تروریستی 88درصد کاهش یافته است
ناو هواپیمابر جدید چین از تنگه تایوان عبور کرد
هشدار فدراسیون کوهنوردی: تا اطلاع‌ ثانوی به کوه نروید!
تصادف جاده ای در تربت جام 5 کشته برجا گذاشت
سقف یادگیری دانش‌آموزان محدود و محصور نشود
آغاز قیمت‌گذاری بیش از 100 شعبه بانک آینده
یحیی فروتن مدیرعامل بانک پارسیان شد
وزیر کار: برنامه دولت برای افزایش حقوق کارگران بررسی می‌شود
حذف 5 فرد و نهاد از فهرست تحریم‌های لندن علیه سوریه و ایران
رسانه آمریکایی: پهپاد لوکاس به پای شاهد ایرانی نمی‌رسد
کاهش 100 میلیون مترمکعبی برداشت آب از سدهای تهران
کاظمی: طرح تحول پرورشی آماده شده است
روایت عراقچی به دانشجویان روس درباره تغییر پیام‌های آمریکا در جنگ 12 روزه
هیچ کمبودی در بازار نیست
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 آذز 1404+ جدول
طرح توزیع شیر در تمامی مدارس ابتدایی کشور اجرا شده‌است
مدال طلای نخبگان دنیا بر گردن زن ایرانی
ایران – پرتغال؛ آزمون بزرگ شاگردان قلعه‌نویی در خرداد 1405
فاجعه در ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس
ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود هیات کانادایی به کرانه باختری
رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است
صحن حضرت زهرا (س) در نجف امروز افتتاح می‌شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه26 آذر 1404+ جدول
جزئیات شروط ورود معلمان به مدارس غیردولتی
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
هدیه بزرگ شکیل اونیل برای 600 کودک
فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + اختلاف قیمت کارخانه تا بازار چقدراست؟
عراقچی و لاوروف دیدار کردند
پادکست | نشانه هایی از بیماری خودایمنی
افزایش قیمت دلار عامل اصلی افزایش قیمت آجیل
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
تاکید چین بر ایفای نقش محوری فلسطین در آینده غزه
بارش یک متری برف در شهرستان رابر تکذیب شد
بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون درگذشت
توزیع مرغ منجمد تنظیم بازاری با قیمت کمتر از 100 هزار تومان
کالابرگ الکترونیکی دهک‌های دیگر تا هفته آینده پرداخت می‌شود
پاسخ معاون وزیر به چالش رسانه‌ها؛ کاغذ، اقتصاد و اینترنت خبرنگاران
3 هزار لیتر بنزین دپو شده قاچاق در قلعه‌گنج کشف شد
اذعان ترامپ به آزادی همه اسیران زنده و کشته‌شده رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی