×
بین الملل
شناسه خبر : 200731
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 11:43
نزدیکی عربستان و ایران؛ خبری بد برای واشگنتن

فارن افرز:

نزدیکی عربستان و ایران؛ خبری بد برای واشگنتن

نشریه «فارن افرز» نوشت، نزدیکی عربستان و ایران ممکن است خبر بدی برای واشنگتن باشد چرا که مقام های آمریکایی سال ‌هاست که برای عادی ‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی تلاش کرده ‌اند.

نورنیوز-گروه بین اللمل: نشریه «فارن افرز» نوشت، رژیم صهیونیستی گمان می کرد که با افزایش تنش ها در منطقه می‌تواند عربستان سعودی را وادار به عادی سازی روابط با خود کند در صورتیکه این باور اشتباه بوده و در نتیجه درگیریهای خاورمیانه، روابط تهران و ریاض بهبود یافته و وابستگی امنیتی عربستان به آمریکا کاهش یافته است.

نویسندگان نشریه فارن افرز طی این مقاله نوشتند: در طول دهه گذشته، و به ویژه از زمان امضای معاهدات ابراهیم در سال ۲۰۲۰، اسرائیل تصور کرده که توان نظامی، اطلاعاتی و فناوری آن می تواند به جذب متحد از میان کشورهای عرب خلیج فارس بینجامد. در ماه‌های اخیر، مقام های اسرائیلی به این باور نیز رسیدند که تشدید تنش، توازن منطقه ‌ای را به سود آنها تغییر خواهد داد، بدین معنا که یک جنگ گسترده ‌تر بین اسرائیل و ایران و نیروهای نیابتی‌ می ‌تواند کشورهای عربی، به ‌ویژه عربستان سعودی را وادار سازد که در نهایت و به طور کامل به اسرائیل بپیوندند.

رهبران اسرائیل گمان می‌ کردند که اگر جنگ خاورمیانه را فرا بگیرد، واکنش های ایران و گروه‌ های نیابتی به تحریکات تل آویو، آشتی شکننده بین کشورهای خلیج‌ فارس و ایران را از بین برده و این کشورها و به ‌ویژه عربستان سعودی را به تضمین ‌های امنیتی متحد اصلی اسرائیل، یعنی آمریکا، وابسته می ‌کند. مقام های اسرائیلی معتقد بودند که مخالفت رهبران عرب با عملیات اسرائیل در غزه و تلاش‌های دیپلماتیک آنها در حمایت از فلسطینی‌ ها، دغدغه اصلی آنها نبوده و منافع ملی آنها در اولویت قرار دارد؛ بنابراین تشدید تنش توسط اسرائیل موید آن است که ایران تهدید اصلی همسایگان عرب خود بوده و کشورهای خلیج فارس چاره ای جز همسویی بیشتر با اسرائیل ندارند.

در ادامه این مقابله فارن افرز آمده است: با این حال، مفروضات اسرائیل نادرست بوده است. در واقع، جنگ اسرائیل در غزه و دیگر نقاط منطقه، عربستان سعودی و ایران را به هم نزدیک‌تر می‌ کند. گرچه عملیات اسرائیل برخی از دشمنان ریاض مانند حوثی های یمن و حزب الله لبنان را هدف قرار داده، با این حال چشم انداز یک جنگ همه جانبه در خاورمیانه - و سلطه اسرائیل در منطقه - عربستان سعودی را در حالت تهاجمی قرار داده است. ریاض فعالانه تعهد خود به آرمان تشکیل کشور فلسطینی را تکرار کرده و به دنبال باز نگه داشتن گزینه های راهبردی خود و تعامل با واشنگتن از یک سو و تهران و پکن از سوی دیگر است.

نزدیکی عربستان و ایران ممکن است خبر بدی برای واشنگتن باشد چرا که مقام های آمریکایی سال ‌هاست که برای عادی ‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی تلاش کرده ‌اند. با این وجود، واشنگتن باید از تغییر موضع ریاض استقبال کند. اگر عربستان سعودی بتواند با ایران و اسرائیل روابطی موثر برقرار کند، می تواند نقش جدید و مفیدی نیز در تعدیل تنش های خاورمیانه ایفا کند.

Iran+Saudi+Arabia
در ادامه این تحلیل، به اهداف اسرائیل از تشدید تنش ها در منطقه پرداخته شده و عنوان شد: نمایش قدرت نظامی اخیر اسرائیل سه هدف اصلی دارد: تضعیف ایران و نیروهای نیابتی آن، نشان دادن ارزش اسرائیل به عنوان متحد برای سایر کشورهای همسایه و وادار ساختن عربستان سعودی به عادی سازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل با تأکید بر وابستگی امنیتی ریاض به واشنگتن. مقام های اسرائیلی امیدوار بودند که ناامنی بیشتر منطقه، عربستان سعودی را تحت فشار قرار دهد تا به تضمین ‌های امنیتی آمریکا که مشروط به تمایل ریاض برای عادی‌ سازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل است، بیشتر متکی باشند.

اسرائیل امیدوار است که تشدید تنش ها توازن قدرت منطقه ای را برهم زده و آمریکا در نهایت به این درگیری کشانده شده و در نتیجه ایران ضعیف ‌تر و آینده خاورمیانه از طریق اتحاد بین اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس باثبات تر باشد. شاید چنین چشم اندازی سنگ بنای معاهدات ابراهیم بوده باشد، اما این توافق ها پس از گذشت پنج سال نمی توانند منطقه ای را که به شدت دگرگون شده هدایت کنند. اسرائیل اکنون بسیار بیشتر از آن زمان مایل است که از خشونت برای تقویت بازدارندگی خود استفاده کند. عربستان سعودی نیز با تقویت روابط خود با چین و افزایش مذاکرات امنیتی با ایران کمتر به آمریکا متکی است.

اگرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، ممکن است تلاش کند تا عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل را بر اساس الگوی معاهدات ابراهیم پیگیری کند، عربستان سعودی در برابر این اقدام باید بر راه حل دو دولتی پیش از هر گونه عادی سازی روابط با تل آویو پافشاری کند.

به گزارش ایرنا، ریاض برای تداوم این راهبرد، باید ضمانت‌ های امنیتی مانند پیمان عدم تعرض متقابل را از تهران اخذ کرده و سپس با استفاده از این تضمین ‌ها اسرائیل را به پذیرش این موضوع که راهبرد تشدید تنش ها با تقویت روابط بین کشورهای خلیج ‌فارس و ایران و کاهش احتمال عادی‌ سازی روابط با عربستان سعودی نتیجه عکس در بر داشته، وادار سازد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
80 درصد دیابتی‌ها نوع دو، چاق‌اند
فروریختن پل هونگچی در چین +فیلم
کاهش کلسترول بد با ژن درمانی
نجات جان سربازان جنگی با مکمل «روی»!
دکمه لایک و شیر فیس بوک در سایت‌ها حذف می شود
انجام نخستین جراحی روباتیک سکته را از راه دور
وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی استعفا کرد
جوسازی و ادعای جدید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
عضو شورای شهر تهران: پلمب پاساژ علاالدین محتمل است
جزییات حادثه خروج هواپیمای تفریحی از باند فرودگاه نوشهر/ تلفات جانی گزارش نشد
پژمان جمشیدی به ایران بازگشت / احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
توبیخ نتانیاهو در دادگاه به دلیل طفره رفتن از پاسخ به قاضی
ائتلاف بزرگ شیعیان عراق: دولت جدید در زمان قانونی تشکیل می شود
ادای احترام وحید شمسایی و کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران به حضرت علی(ع) پس از قهرمانی+فیلم
نورنما |اعماق رازآلود آسمان
تکرار ادعای «نابودی توان هسته‌ای ایران» از سوی ترامپ!
ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
جایگزین شدن پرچم اسرائیل با پرچم فلسطین در جام جهانی شمشیربازی
ایران و عربستان توافقنامه حج تمتع 1405 را امضا کردند
نخست وزیر هند: عاملان انفجار در دهلی نو به سزای اعمالشان خواهند رسید
بانوی کاراته‌کای ایران طلا گرفت
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
هشدار روسیه به آمریکا درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
نتانیاهو در جریان جلسه محاکمه به اتهام فساد مالی سرزنش شد
توقف واردات موز تکذیب شد
دستگیری یک شهروند آلمانی به اتهام تلاش برای ترور مرکل و شولتس
موشک کروز روسیه می‌تواند یک ایالت آمریکا را از نقشه محو کند
نوار غزه عملا در آستانه تقسیم‌شدن است
قطع عضو 6 هزار نفر فلسطینی با حملات رژیم اسرائیل
ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد
تشکیل پرونده قضایی برای یک بلاگر
تقدیر السودانی از مردم عراق/ کمیساریا: انتخابات با موفقیت برگزار شد
مسی: بارسلونا بخشی از زندگی‌ام است/دلم برایش تنگ می شود
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تضمینی برای حاکمیت لبنان است
درخواست بیش از 2 هزار سال زندان برای امام اوغلو
هوای پایتخت 4 درجه سرد می‌شود
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا
قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند
حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سقوط یک هواپیمای باری ترکیه در گرجستان +فیلم
در غروب نفوذ، اروپا تور می‌افکند
اعلام سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور
جزئیات جدید از شبکه جاسوسی وابسته به آمریکا، اسرائیل و عربستان در یمن
X
آگهی تبلیغاتی