×
بین الملل
شناسه خبر : 200688
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 09:11

​*حسن هانی‌زاده

نتانیاهو در قفس

دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه سرانجام حکم نهایی خود را برای دستگیری و محاکمه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به موجب حکم غیر قابل فرجام دادگاه کیفری لاهه نتانیاهو وگالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی ونسل کشی تعمدی در غزه باید دستگیر وتحویل این دادگاه شوند.

این دادگاه برای یکی از فرماندهان میدانی در غزه هم حکم مشابهی صادر کرده در حالی که گفته می‌شود وی مدت‌ها پیش بر اثر رویارویی با ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است.

بیش از یکصد و بیست کشور جهان که عضو دادگاه کیفری لاهه هستند ملزم شده‌اند در صورت ورود نتانیاهو و یا گالانت به کشورهای متبوع خود آنان را دستگیر و برای محاکمه تحویل دادگاه دهند. به این ترتیب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیر جنگ سابق حق خروج از اراضی اشغالی و ورود به کشورهای عضو دادگاه لاهه را ندارند.

بسیاری از سازمان‌های مدافع حقوق بشر از صدور حکم تعقیب جنایی نتانیاهو و گالانت استقبال کردند و آن را نشانه استقلال رای دادگاه بین‌المللی لاهه دانستند. اما آمریکا به عنوان هم‌پیمان سنتی و حامی رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با صدور چنین حکمی اعلام کرد در حالی که برنی سندرز، سناتور یهودی‌تبار کنگره آمریکا این حکم را عادلانه توصیف کرد.

صدور چنین حکمی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را با چالش سیاسی جدی مواجه کرده و حتی کشورهای عضو دادگاه لاهه می‌توانند اموال نتانیاهو وگالانت و وبستگان درجه اول آنان را توقیف کنند.

علی‌رغم ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل در توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و جنوب لبنان اما صدور این حکم ثابت کرد که برخی نهادهای بین‌المللی از استقلال رای کافی بر خوردارند.

طی یک سالی که از بحران غزه می‌گذرد دادگاه بین‌المللی لاهه با تلاش برخی کشورهای جهان مانند آفریقای جنوبی والجزایر اسناد مهمی را علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل جمع‌آوری کرد. این اسناد ثابت می‌کنند که نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین جنایات جنگی را علیه مردم غزه مرتکب شده که مصداق بارز نسل کشی است. هر چند لابی صهیونیستی و آمریکا سعی کرده‌اند تا اهمیت این حکم را کم‌رنگ جلوه دهند اما بسیاری از مقامات جهانی آن را بازیابی حیثیت دادگاه بین‌المللی لاهه تلقی کرده‌اند.

 از دستاوردهای سریع این حکم انزوای سیاسی رژیم صهیونیستی در سطح منطقه وجهان است زیرا نتانیاهو و گالانت از این پس نمی‌توانند به حداقل 120 کشور جهان مسافرت کنند. این نخستین بار است که در طول 76 سال گذشته یک نهاد بین‌المللی حکم تعقیب قضائی مقامات رژِیم اسرائیل را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی صادر می‌کند.

در چنین فضائی قدرت مانور سیاسی نتانیاهو و کابینه او برای توجیه کشتار مردم غزه به شدت کاهش می‌یابد و امکان ادامه کار این کابینه در آینده محدود خواهد شد. برخی کشورهای عرب منطقه نیز که طی سال‌های اخیر با رژیم اسرائیل رابطه سیاسی بر قرار کرده‌اند تحت فشار افکار عمومی ملت‌های خود ناچارند در روابط سیاسی خود با این رژیم تجدیدنظر کنند.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
X
آگهی تبلیغاتی