×
بین الملل
شناسه خبر : 200688
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 09:11
نتانیاهو در قفس

​*حسن هانی‌زاده

نتانیاهو در قفس

دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه سرانجام حکم نهایی خود را برای دستگیری و محاکمه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به موجب حکم غیر قابل فرجام دادگاه کیفری لاهه نتانیاهو وگالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی ونسل کشی تعمدی در غزه باید دستگیر وتحویل این دادگاه شوند.

این دادگاه برای یکی از فرماندهان میدانی در غزه هم حکم مشابهی صادر کرده در حالی که گفته می‌شود وی مدت‌ها پیش بر اثر رویارویی با ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است.

بیش از یکصد و بیست کشور جهان که عضو دادگاه کیفری لاهه هستند ملزم شده‌اند در صورت ورود نتانیاهو و یا گالانت به کشورهای متبوع خود آنان را دستگیر و برای محاکمه تحویل دادگاه دهند. به این ترتیب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیر جنگ سابق حق خروج از اراضی اشغالی و ورود به کشورهای عضو دادگاه لاهه را ندارند.

بسیاری از سازمان‌های مدافع حقوق بشر از صدور حکم تعقیب جنایی نتانیاهو و گالانت استقبال کردند و آن را نشانه استقلال رای دادگاه بین‌المللی لاهه دانستند. اما آمریکا به عنوان هم‌پیمان سنتی و حامی رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با صدور چنین حکمی اعلام کرد در حالی که برنی سندرز، سناتور یهودی‌تبار کنگره آمریکا این حکم را عادلانه توصیف کرد.

صدور چنین حکمی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را با چالش سیاسی جدی مواجه کرده و حتی کشورهای عضو دادگاه لاهه می‌توانند اموال نتانیاهو وگالانت و وبستگان درجه اول آنان را توقیف کنند.

علی‌رغم ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل در توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و جنوب لبنان اما صدور این حکم ثابت کرد که برخی نهادهای بین‌المللی از استقلال رای کافی بر خوردارند.

طی یک سالی که از بحران غزه می‌گذرد دادگاه بین‌المللی لاهه با تلاش برخی کشورهای جهان مانند آفریقای جنوبی والجزایر اسناد مهمی را علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل جمع‌آوری کرد. این اسناد ثابت می‌کنند که نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین جنایات جنگی را علیه مردم غزه مرتکب شده که مصداق بارز نسل کشی است. هر چند لابی صهیونیستی و آمریکا سعی کرده‌اند تا اهمیت این حکم را کم‌رنگ جلوه دهند اما بسیاری از مقامات جهانی آن را بازیابی حیثیت دادگاه بین‌المللی لاهه تلقی کرده‌اند.

 از دستاوردهای سریع این حکم انزوای سیاسی رژیم صهیونیستی در سطح منطقه وجهان است زیرا نتانیاهو و گالانت از این پس نمی‌توانند به حداقل 120 کشور جهان مسافرت کنند. این نخستین بار است که در طول 76 سال گذشته یک نهاد بین‌المللی حکم تعقیب قضائی مقامات رژِیم اسرائیل را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی صادر می‌کند.

در چنین فضائی قدرت مانور سیاسی نتانیاهو و کابینه او برای توجیه کشتار مردم غزه به شدت کاهش می‌یابد و امکان ادامه کار این کابینه در آینده محدود خواهد شد. برخی کشورهای عرب منطقه نیز که طی سال‌های اخیر با رژیم اسرائیل رابطه سیاسی بر قرار کرده‌اند تحت فشار افکار عمومی ملت‌های خود ناچارند در روابط سیاسی خود با این رژیم تجدیدنظر کنند.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
X
آگهی تبلیغاتی