×
سیاسی
شناسه خبر : 200679
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 08:27

ایران اتهامات آمریکا و انگلیس را رد کرد

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، را تکذیب و رد کرد.

نورنیوز-گروه‌سیاسی: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت، اتهامات ضدایرانی آمریکا و انگلیس مبنی بر بی ثبات سازی در منطقه و نیز درباره درگیری ها در اوکراین را رد کرد و بی اساس دانست.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نامه ای به باربارا وودوارد رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس در نشست شورای امنیت علیه ایران گفت: «ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نمی‌توانند خود را در حالی که زمینه‌ساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت بی‌قید و شرط آن‌ها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیری‌ها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند.»

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، تاکید کرد: موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به خانم باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلستان و رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون اتهامات ایالات متحده آمریکا و انگلستان به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مکاتبه حاضر در پاسخ به اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده توسط نمایندگان ایالات متحده آمریکا و بریتانیا در جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد مورخ ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین» ارسال می‌گردد. در این نشست، نماینده ایالات متحده آمریکا با هماهنگی رژیم اسرائیل، تلاش ناامیدانه‌ای کرد تا با متهم کردن ایران به بی‌ثبات‌سازی منطقه به منظور پیشبرد دستور کار سیاسی خود، مسئولیت همدستی مشترک آن‌ها در جنگ نسل‌کشی جاری اسرائیل در غزه و جنایات جنگی این رژیم در لبنان را منحرف سازد. این اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه رد می‌شود.

ایالات متحده آمریکا از طریق حمایت‌های بی‌قید و شرط سیاسی، نظامی و مالی خود از رژیم اسرائیل، مسئولیت مستقیم بی‌ثباتی منطقه و جنایات ارتکابی علیه غیرنظامیان در غزه، کرانه باختری و لبنان را بر عهده دارد.

این حقیقت غیرقابل انکار است که کشتار غیرنظامیان، ویرانی و تخریب زیرساخت‌ها در غزه و لبنان با تسلیحات ساخت آمریکا و حمایت‌های بی‌دریغ آن در حالی به وقوع می‌پیوندد که وتوهای مکرر ایالات متحده علیه قطعنامه‌های آتش‌بس در شورای امنیت، رژیم اسرائیل را از پاسخگویی مصون نگه داشته است.

ایالات متحده آمریکا به‌جای ترویج صلح و امنیت، شورای امنیت را فلج کرده و به رژیم اسرائیل مجوز داده تا تجاوزات و کشتار خود را با توجیه دفاع از خود و با مصونیت کامل ادامه دهد؛ این مهم در وتوی قطعنامه آتش‌بس که توسط ایالات متحده اخیراً صورت پذیرفت، نمایان است.

به همین ترتیب، ما اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده توسط وزیر امور خارجه بریتانیا در این جلسه، که ایران را به بی‌ثبات‌سازی منطقه متهم کرده است، قاطعانه رد می‌کنیم. این ادعاهای بی‌پایه تلاشی آشکار برای پنهان کردن نقش تاریخی و مستمر بریتانیا در ایجاد بی‌ثباتی و آشوب در منطقه است. تحمیل استعماری بریتانیا در دوران قیمومت فلسطین، همراه با مهندسی سیاسی حساب‌شده‌ای که با هدف محروم کردن مردم فلسطین از حقوق خود انجام شد، پایه‌گذار بی‌عدالتی‌ها و قساوت‌هایی است که امروز شاهد آن هستیم.

بریتانیا نقش محوری در تأسیس رژیم غاصب اسرائیل ایفا کرد و مستقیماً در آوارگی، رنج و سرکوب مردم فلسطین همدست است. میراث تفرقه و سلب مالکیت همچنان ادامه دارد و با حمایت بریتانیا از نقض‌های رژیم اسرائیل علیه حقوق بین‌الملل و تأمین مداوم تسلیحات پیشرفته برای این رژیم، تشدید شده است.

بنابراین، ایالات متحده و بریتانیا نمی‌توانند خود را در حالی که زمینه‌ساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت بی‌قید و شرط آن‌ها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیری‌ها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند.

همچنین اتهامات مشابه مطروحه توسط نمایندگان این دو کشور علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، که در همان روز و در جلسه علنی شورای امنیت ذیل دستور کار «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی در اوکراین» مطرح شد، قاطعانه رد می‌نماید. موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
سرطان بدخیم انرژی
فرصتی مشروط برای ثبات منطقه
هشدار بانک مرکزی: فعالیت‌های بانکی بدون مجوز جرم است
X
آگهی تبلیغاتی