×
سیاسی
شناسه خبر : 200679
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/03 ساعت 08:27
ایران اتهامات آمریکا و انگلیس را رد کرد

ایران اتهامات آمریکا و انگلیس را رد کرد

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، را تکذیب و رد کرد.

نورنیوز-گروه‌سیاسی: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت، اتهامات ضدایرانی آمریکا و انگلیس مبنی بر بی ثبات سازی در منطقه و نیز درباره درگیری ها در اوکراین را رد کرد و بی اساس دانست.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نامه ای به باربارا وودوارد رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس در نشست شورای امنیت علیه ایران گفت: «ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نمی‌توانند خود را در حالی که زمینه‌ساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت بی‌قید و شرط آن‌ها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیری‌ها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند.»

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین با رد قاطعانه اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، تاکید کرد: موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به خانم باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلستان و رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون اتهامات ایالات متحده آمریکا و انگلستان به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مکاتبه حاضر در پاسخ به اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده توسط نمایندگان ایالات متحده آمریکا و بریتانیا در جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد مورخ ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین» ارسال می‌گردد. در این نشست، نماینده ایالات متحده آمریکا با هماهنگی رژیم اسرائیل، تلاش ناامیدانه‌ای کرد تا با متهم کردن ایران به بی‌ثبات‌سازی منطقه به منظور پیشبرد دستور کار سیاسی خود، مسئولیت همدستی مشترک آن‌ها در جنگ نسل‌کشی جاری اسرائیل در غزه و جنایات جنگی این رژیم در لبنان را منحرف سازد. این اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه رد می‌شود.

ایالات متحده آمریکا از طریق حمایت‌های بی‌قید و شرط سیاسی، نظامی و مالی خود از رژیم اسرائیل، مسئولیت مستقیم بی‌ثباتی منطقه و جنایات ارتکابی علیه غیرنظامیان در غزه، کرانه باختری و لبنان را بر عهده دارد.

این حقیقت غیرقابل انکار است که کشتار غیرنظامیان، ویرانی و تخریب زیرساخت‌ها در غزه و لبنان با تسلیحات ساخت آمریکا و حمایت‌های بی‌دریغ آن در حالی به وقوع می‌پیوندد که وتوهای مکرر ایالات متحده علیه قطعنامه‌های آتش‌بس در شورای امنیت، رژیم اسرائیل را از پاسخگویی مصون نگه داشته است.

ایالات متحده آمریکا به‌جای ترویج صلح و امنیت، شورای امنیت را فلج کرده و به رژیم اسرائیل مجوز داده تا تجاوزات و کشتار خود را با توجیه دفاع از خود و با مصونیت کامل ادامه دهد؛ این مهم در وتوی قطعنامه آتش‌بس که توسط ایالات متحده اخیراً صورت پذیرفت، نمایان است.

به همین ترتیب، ما اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده توسط وزیر امور خارجه بریتانیا در این جلسه، که ایران را به بی‌ثبات‌سازی منطقه متهم کرده است، قاطعانه رد می‌کنیم. این ادعاهای بی‌پایه تلاشی آشکار برای پنهان کردن نقش تاریخی و مستمر بریتانیا در ایجاد بی‌ثباتی و آشوب در منطقه است. تحمیل استعماری بریتانیا در دوران قیمومت فلسطین، همراه با مهندسی سیاسی حساب‌شده‌ای که با هدف محروم کردن مردم فلسطین از حقوق خود انجام شد، پایه‌گذار بی‌عدالتی‌ها و قساوت‌هایی است که امروز شاهد آن هستیم.

بریتانیا نقش محوری در تأسیس رژیم غاصب اسرائیل ایفا کرد و مستقیماً در آوارگی، رنج و سرکوب مردم فلسطین همدست است. میراث تفرقه و سلب مالکیت همچنان ادامه دارد و با حمایت بریتانیا از نقض‌های رژیم اسرائیل علیه حقوق بین‌الملل و تأمین مداوم تسلیحات پیشرفته برای این رژیم، تشدید شده است.

بنابراین، ایالات متحده و بریتانیا نمی‌توانند خود را در حالی که زمینه‌ساز جنایات رژیم اسرائیل هستند، از مسئولیت مبرا کنند. حمایت بی‌قید و شرط آن‌ها از رژیم اسرائیل به تداوم درگیری‌ها دامن زده و مأموریت شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند.

همچنین اتهامات مشابه مطروحه توسط نمایندگان این دو کشور علیه ایران پیرامون درگیری در اوکراین، که در همان روز و در جلسه علنی شورای امنیت ذیل دستور کار «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی در اوکراین» مطرح شد، قاطعانه رد می‌نماید. موضع ایران در قبال اوکراین شفاف، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد
رکورد 18 ساله 50 متر قورباغه ایران شکسته شد
مهلت دو ماهه مقاومت به صهیونیست ها برای خروج از لبنان
ونس: متن توافق با ایران به کنگره ارسال شد
لفاظی دوباره ترامپ: خبر پرداخت 300 میلیارد دلار به ایران جعلی است
عبور بدون هزینه کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز به مدت 60 روز
جامعه جهانی در برابر جنایات صهیونیست‌ها مسئول است
کاپیتان چک بهترین بازیکن دیدار مقابل آفریقای جنوبی شد
آمریکا مسئول اجرای آتش‌بس است
ترامپ: درگیری‌ها در همه جبهه‌ها باید پایان یابد
احتمال لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران توسط اتحادیه اروپا
نورنما | ما‌ بی‌قرار،منتظر روضه مانده ایم؛اصلا تمام سال فدای محرمت...
ضربه پلیس امنیت اقتصادی به شبکه قاچاق در تهران
تهران و دوشنبه در مسیر گسترش همکاری‌ اقتصادی
توقف جمهوری چک مقابل آفریقای جنوبی با پنالتی
نیمار بازی هائیتی را از دست داد
تغییرات در فروش ایران خودرو+جزئیات
رهبر انقلاب درباره تفاهم‌نامه ایران و آمریکا: نظر دیگری داشتم، اما اجازه دادم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه لبنان اعمال کرد
برترین‌های روز نخست جام تختی کشتی آزاد مشخص شدند
حمایت مشروط ترامپ از نتانیاهو در انتخابات آینده
نورویدئو | صلح پس از جنگ، آزمون دشوار منطقه و جهان
تبریک امیر قطر به پزشکیان بابت امضای توافق با آمریکا
39 کشور درباره رفع تحریم‌ها علیه ایران همصدا شدند
محاصره دریایی ایران پایان یافت
محکومیت جنایات شهرک نشینان در کرانه باختری توسط 8کشور عربی
ناگفته های یک دکترین ناشناخته؛ نقش موشک‌های بارانی در پیروزی جنگ رمضان
هشدار تند مسکو به ناتو
دفاع جدی ونس از تفاهم ایران و امریکا؛ واشنگتن مقابل نتانیاهو ایستاد
شتاب نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در پایتخت
ادامه تنش در جنوب لبنان با وجود امضای تفاهم اسلام آباد
ایران-نیوزیلند هفتمین بازی پرتماشاگر جام جهانی شد
یادداشت تفاهم ایران و آمریکا به کنگره رسید
پیگیری پرونده جنایات جنگی در دادسرای تهران
برنامه دور دوم بازی‌های جام جهانی 2026+جدول
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دهم
آلمان در انتظار اجازه ایران برای ورود به تنگه هرمز
ناکامی اسرائیل در حملات علیه جنوب لبنان