×
اقتصادی
شناسه خبر : 200661
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/02 ساعت 21:57
اسپیس‌سیل، رقیب استارلینک در بازار جهانی

اسپیس‌سیل، رقیب استارلینک در بازار جهانی

اسپیس‌سیل یکی از سه شرکت ماهواره ای است که قصد دارد در سطح جهانی خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: اسپیس‌سیل که قصد دارد سال آینده با شروع در برزیل در سطح جهانی خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه کند، یکی از سه شرکت چینی است که می‌خواهد استارلینک را به چالش بکشد.

 اسپیس‌سیل، یکی از سه شرکت ماهواره‌ای چینی که قصد دارد با استارلینک ایلان ماسک رقابت کند، اولین قرارداد خارجی خود را با برزیل منعقد کرده است. 

براساس بیانیه‌ای که شرکت دولتی اسپیس‌سیل- که با نام کامل شرکت ماهواره‌ای شانگهای یوانکسین شناخته می‌شود- منتشر کرده، این شرکت ماهواره‌ای مدار پایین، با شرکت دولتی ارتباطات برزیل، تله‌براس، قرارداد بسته تا ارائه خدمات ارتباطات ماهواره‌ای را در برزیل آغاز کند.

سهامداران اصلی اسپیس‌سیل شامل چند شرکت دولتی و صندوق سرمایه‌گذاری هستند که از جمله می‌توان به شانگهای الاینس اینوستمنت، چاینا تله‌کامیونیکیشنز کورپوریشن و یکی از شرکت‌های تابعه گروه رسانه‌ای شانگهای اشاره کرد.

این قرارداد بخشی از مجموعه توافقاتی است که در جریان دیدار شی جین پینگ با لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، در اقامتگاه ریاست‌جمهوری این کشور پس از نشست اقتصادی بزرگ گروه ۲۰ در ریودوژانیرو به دست آمد.

ماهواره‌های مدار پایین زمین در ارتفاع حداکثر ۱۹۰۰ کیلومتری از سطح زمین کار می‌کنند و تقریباً ۱۶ مرتبه در روز به دور زمین می‌چرخند. ارتفاع پایین‌تر این ماهواره‌ها باعث می‌شود که سیگنال‌های ارسالی و دریافتی از زمین با سرعت بیشتری نسبت به دیگر ماهواره‌ها منتقل شوند که موجب می‌شود این ماهواره‌ها بتوانند در مناطق دورافتاده، در دریاها و در مواقع جنگ یا بلایای طبیعی اینترنت پرسرعت ارائه کنند.

استارلینک که توسط اسپیس‌اکس اداره می‌شود و بزرگ‌ترین منظومه ماهواره‌ای مدار پایین جهان را در اختیار دارد، ماهواره‌های عملیاتی خود را از سال ۲۰۱۹ به فضا پرتاب کرده است. براساس محاسبه جاناتان مک‌داول، اخترشناسی که صور فلکی را دنبال می‌کند، این شرکت تا ۲۱ نوامبر ۷ هزار و ۳۴۴ ماهواره به فضا پرتاب کرده که ۶ هزار و ۶۷۶ مورد از آن‌ها در مدار باقی مانده و ۶ هزار و ۶۳۴ مورد از آن‌ها مشغول فعالیت هستند.

این شرکت اکنون بیش از ۴ میلیون کاربر در بیش از ۱۰۰ کشور دارد. به گزارش سال ۲۰۱۹ مجله تجاری اسپیس‌نیوز، اسپیس‌اکس قصد دارد که ۴۲ هزار ماهواره به فضا پرتاب کند.

قرارداد اسپیس‌سیل متعاقب حکم دیوان عالی برزیل مبنی بر تعلیق موقت حساب‌های بانکی استارلینک در این کشور منعقد شده است؛ حکمی که به موجب آن ماسک باید بابت مناقشه بین دیوان عالی برزیل و شبکه اجتماعی ایکس، که مالکیت آن را نیز برعهده دارد، جریمه بپردازد.

ژوسلینو فیلو، وزیر ارتباطات برزیل، به سی‌ان‌ان برزیل گفت که این قرارداد برای اطمینان از این مسئله منعقد شده که «مردم برزیل برای دریافت سرویسی که بویژه در مناطق دورافتاده ضرورت دارد، امکان انتخاب بیش از یک شرکت را داشته باشند.»

منظومه اسپیس‌سیل، یا «چیین‌فن» به زبان چینی، در حال حاضر شامل ۳۶ ماهواره می‌شود که در ۶ اوت و ۱۵ اکتبر به فضا پرتاب شدند.

اسپیس‌سیل اعلام کرده که ارائه خدمات اینترنت جهانی خود را از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد و در این رابطه با بیش از ۳۰ کشور مذاکره کرده است.

به گزارش ایسنا، این شرکت قصد دارد تا تا پایان سال ۲۰۲۵، ۶۴۸ ماهواره و تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۱۵۰ هزار ماهواره به فضا پرتاب کند.


نظرات

آخرین اخبار
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت