×
سیاسی
شناسه خبر : 200572
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/02 ساعت 08:45
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در رابطه با قطعنامه صادر شده علیه ایران

بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در رابطه با قطعنامه صادر شده علیه ایران

وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در مورد قطعنامه ناموجه صادره در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیانه مشترک صادر کردند.

نورنیوز- سیاسی: در آخرین ساعات جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با فشار و اصرار سه کشور اروپایی و آمریکا، و علیرغم عدم حمایت حدود نیمی از دولت‌های عضو، قطعنامه‌ای غیر اجماعی در مورد برنامه صلح‌‌آمیز هسته‌ای ایران تصویب شد.

سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان بوده است.

دولت چهاردهم بر مبنای همین سیاست از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاری‌ها با آژانس را با هدف حل و فصل موضوعات فی مابین در دستور کار خود قرار داده است.

در چارچوب همین رویکرد اصولی، ایران از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران استقبال کرد و برنامه‌ریزی لازم برای فراهم نمودن زمینه تعاملات بیشتر و موفقیت سفر را انجام داد.

سفر مدیرکل آژانس به ایران، دیدارهای وی با مقام‌های عالی جمهوری اسلامی ایران و بازدید از مجتمع‌های غنی‌سازی شهید دکتر علی‌محمدی و شهید مهندس احمدی روشن و مذاکرات صورت گرفته زمینه مناسبی برای تقویت تعاملات ایران و آژانس ایجاد نمود.

در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا - که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریم‌‌های ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند - به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیر کل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند. البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه می‌باشد.

این رویکرد سیاست زده، غیر واقع‌بینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش می‌کند. چنین اقدامی، آن هم در زمانی که ایران و آژانس در مسیر تعامل سازنده قرار داشتند، بار دیگر ثابت کرد که سه دولت اروپایی و آمریکا در ادعای خود مبنی بر حفظ اعتبار آژانس به هیچ وجه صداقت ندارند و موضوع هسته‌ای ایران صرفا بهانه و دستاویزی برای پیشبرد اهداف نامشروع آنها است.

مراجع صلاحیت‌دار جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف پیش‌تر اعلام کرده بودند که اتخاذ هرگونه اقدام تقابلی و سوء استفاده از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پیشبرد اهداف نامشروع و سیاسی، با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. مختصات پاسخ احتمالی ایران از قبل نیز به مدیرکل آژانس اطلاع‌رسانی شده است.

بر همین اساس، رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و‌ توسعه هرچه بیشتر صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز، متناسب با نیازهای روز‌ افزون ملی و در چارجوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام می‌شود.

در عین حال، همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.

در پایان تصریح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده تعامل سازنده با جهات ذیربط بر مبنای اصول و موازین حقوقی بین‌المللی است و سیاست اصولی صیانت از حقوق و منافع ملت بزرگ ایران و توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و بومی با جدیت ادامه خواهد یافت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
آتش در برابر آتش؛ پاسخ کوبنده ایران به تجاوز جدید ارتش آمریکا؛ پیام مهم سپاه به مردم کویت
کرملین: آمریکا از روند صلح اوکراین دور شده است
هفته ای ماندگار با امتی عزادار
واریز نخستین مرحله وام 75 میلیون تومانی بازنشستگان آغاز شد
محکومیت شدید جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی وزارت امور خارجه ایران
حمله جدید اسرائیل با بمب فسفری به جنوب لبنان
دبیرکل نجباء به اهانت ترامپ واکنش نشان داد
بازار نفت در آستانه بحران
متهمی که هنوز لباس قاضی را بر تن دارد
ستاد اربعین: همه مرزهای کشور آماده پذیرش زائران هستند
رایزنی بغداد و شورای اروپا؛ تأکید بر مهار تنش‌های منطقه‌ای
جنگ ایران، ذخایر نفتی جهان را بلعید
بقایی: حمله آمریکا به جنوب کشور مصداق تجاوز و کاملا غیرقانونی است
توصیه های رهبر شهید از زبان مردم عزادار
موافقت شورای نگهبان با برگزاری مجازی جلسات مجلس
نمایندگی ایران در ژنو: جنایات جنگی آمریکا حد و مرزی ندارد
ادعای وقیحانه ترامپ درباره جنایت پنتاگون علیه مدرسه میناب
جنایت خانوادگی؛ زن جوان همسرش را به قتل رساند
هشدار هواشناسی؛ ماندگاری گرمای شدید در تهران ادامه دارد
مهلت ثبت‌نام خادمان اربعین تمدید شد
پیشنهاد صریح اردوغان به ترامپ درباره چه بود؟
اتحادیه اروپا و اوکراین برای تولید مشترک پهپاد توافق کردند
تأکید رئیس‌جمهور بر پاسخگویی به مطالبات مردم و تقویت انسجام ملی
ترامپ به دنبال افزایش تولید تسلیحات با فشار به مدیران دفاعی آمریکا
رهبر شیعیان بحرین: شیعیان با تهدیدی وجودی روبه‌رو هستند
بن‌گویر: سال گذشته 5700 خانه فلسطینی تخریب شد!
نورنما | وداع کفش دار بیت، با رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ام
چرا ممنوعیت فرود سوخت‌رسان‌های آمریکایی در بن‌گوریون دوام نیاورد؟
مهمترین عوامل اصلی تصادفات را بشناسید
سرقت از منزل لامین یامال ملی‌پوش جوان اسپانیا خبرساز شد
دیپلماتی که یک افسانه امنیتی را لو داد
صادرات سوسیس آزاد شد
تردد از مسیر آمریکایی تنگه هرمز به صفر رسید
نرخ بلیت پروازهای اربعین نهایی شد؟ ستاد اربعین پاسخ داد
منفجر کردن خانه‌های مسکونی در جنوب لبنان از سوی نظامیان اسرائیل
سه بازیکن مهم تراکتور جدا شدند
آتش‌سوزی مرگبار در رستورانی در بانکوک
قیمت نقره امروز چهارشنبه 24 تیر 1405 + جدول
سقوط پهپاد و پرتاب رنگ قرمز در سفارت روسیه در استکهلم
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 24 تیر 1405+جدول
صعود مقتدرانه والیبال نشسته ایران با عبور از آمریکا
ارتش: اقدام انگلیس علیه سپاه محکوم است
عراقچی به قطر سفر کرد
واکنش سفارت ایران به حملات آمریکا؛ بازی با آتش عواقب دارد