×
بین الملل
شناسه خبر : 200551
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 22:08
سفیر ایران در سازمان ملل: وتوی امریکا نشان از بی‌عملی ادامه‌دار شورای امنیت است

سفیر ایران در سازمان ملل: وتوی امریکا نشان از بی‌عملی ادامه‌دار شورای امنیت است

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: مصونیت رژیم اسرائیل به دلیل حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده آمریکا، همان‌طور که وتوی روز گذشته ایالات متحده بار دیگر نشان داد، و بی‌عملی شورای امنیت ادامه دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری در غزه را  از سوی آمریکا "شرم آور" دانست و گفت: ما بار دیگر از شورای امنیت می‌خواهیم که قاطعانه عمل کند و به مصونیت رژیم اسرائیل پایان دهد.

 امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت: متأسفانه، مصونیت رژیم اسرائیل به دلیل حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده آمریکا، همان‌طور که وتوی روز گذشته ایالات متحده بار دیگر نشان داد، و بی‌عملی شورای امنیت ادامه دارد.

ایروانی تصریح کرد: این وتوی شرم‌آور نه تنها ناکامی شورای امنیت در انجام وظایف منشوری خود را برجسته می‌کند، بلکه به منزله اعطای مجوز ایالات متحده به رژیم اشغالگر برای ادامه کشتار در غزه و لبنان با مصونیت کامل است. این امر تلاش‌های بشردوستانه را تضعیف کرده و تهدیدی جدی برای صلح منطقه‌ای و جهانی به شمار می‌رود.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: ما بار دیگر از شورای امنیت می‌خواهیم که قاطعانه عمل کرده و به مصونیت رژیم اسرائیل پایان دهد. شورا باید رژیم اسرائیل را برای نقض حقوق بین‌الملل پاسخگو نگه دارد و از غیرنظامیان محافظت کند. اگر این جنایات ادامه یابد، خطر شعله‌ور شدن جنگی فاجعه‌بار با پیامدهای جهانی وجود دارد.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،

وضعیت سوریه همچنان وخیم است و با افزایش خشونت‌ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی در سراسر منطقه وخیم‌تر شده است. رژیم اشغالگر اسرائیل، با هماهنگی گروه‌های تروریستی، سیاستی نظام‌مند و هدفمند را برای فلج کردن زیرساخت‌های جمهوری عربی سوریه دنبال می‌کند.

حملات هوایی بی‌وقفه و اقدامات تجاوزکارانه نظام‌مند این رژیم در خاک سوریه به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است و غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی را هدف قرار می‌دهد. این اقدامات جنایت‌کارانه به‌طور آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل را نقض می‌کند.

متأسفانه، مصونیت رژیم اسرائیل به دلیل حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده آمریکا، همان‌طور که وتوی روز گذشته ایالات متحده بار دیگر نشان داد، و بی‌عملی شورای امنیت ادامه دارد.

این وتوی شرم‌آور نه تنها ناکامی شورای امنیت در انجام وظایف منشوری خود را برجسته می‌کند، بلکه به منزله اعطای مجوز ایالات متحده به رژیم اشغالگر برای ادامه کشتار در غزه و لبنان با مصونیت کامل است. این امر تلاش‌های بشردوستانه را تضعیف کرده و تهدیدی جدی برای صلح منطقه‌ای و جهانی به شمار می‌رود.

ما بار دیگر از شورای امنیت می‌خواهیم که قاطعانه عمل کرده و به مصونیت رژیم اسرائیل پایان دهد. شورا باید رژیم اسرائیل را برای نقض حقوق بین‌الملل پاسخگو نگه دارد و از غیرنظامیان محافظت کند. اگر این جنایات ادامه یابد، خطر شعله‌ور شدن جنگی فاجعه‌بار با پیامدهای جهانی وجود دارد.

آقای رئیس،

همان‌طور که در گزارش‌های امروز سازمان ملل مورد تأکید قرار گرفت، نیازهای بشردوستانه در سوریه همچنان بسیار زیاد است. سال‌ها اشغال خارجی، تروریسم، و تحریم‌های یک‌جانبه اقتصاد سوریه را ویران کرده است.

ایالات متحده و متحدانش به سیاست شکست‌خورده تحریم‌های غیرانسانی و یک‌جانبه خود ادامه می‌دهند و از آن‌ها به‌عنوان ابزاری برای مجازات جمعی مردم سوریه استفاده می‌کنند. این اقدامات غیرقانونی و از نظر اخلاقی غیرقابل دفاع هستند و باید فوراً لغو شوند.

در عین حال، ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، کمک‌های بشردوستانه را سیاسی کرده و تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از بازسازی سوریه را مسدود می‌کنند. این سیاست‌های مضر تنها به طولانی شدن درگیری و تشدید رنج مردم سوریه منجر شده است.

علاوه بر این، حملات بی‌امان رژیم اسرائیل به گذرگاه‌های مرزی بین سوریه و لبنان، تحویل کمک‌های حیاتی را مختل کرده و صدها هزار نفر را مجبور به فرار کرده است. بیش از ۵۰۰,۰۰۰ نفر از لبنان به سوریه پناه آورده‌اند، که فشار شدیدی بر منابع محدود سوریه و جوامع میزبان وارد کرده است. پاسخ به این بحران انسانی نیازمند حمایت فوری و قابل‌توجه بین‌المللی است.

با وجود این چالش‌های عظیم، دولت سوریه همچنان انعطاف‌پذیری قابل‌توجهی از خود نشان داده است. ما تلاش‌های مستمر آن را برای بسیج منابع به‌منظور کمک به پناهندگان، از جمله کسانی که اخیراً از لبنان آواره شده‌اند، تحسین می‌کنیم.

همچنین از تصمیم دولت سوریه برای تمدید مجوز عبورهای مرزی باب‌السلام و الراعی به مدت سه ماه دیگر جهت تسهیل تحویل کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در شمال غرب سوریه استقبال می‌کنیم. این تصمیم تعهد سوریه به کاهش رنج مردم خود را علیرغم فشارهای خارجی نشان می‌دهد.

جامعه بین‌المللی باید حمایت خود از سوریه را برای رفع نیازهای فوری پناهندگان افزایش دهد. پروژه‌های بازیابی زودهنگام برای بازسازی زیرساخت‌ها و ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان ضروری است.

آقای رئیس،

تروریسم همچنان تهدیدی جدی در سوریه به شمار می‌رود؛ به‌ویژه در ادلب، جایی که گروه‌های تروریستی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. مقابله با این تهدید مستلزم احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است.

ایران همچنان به روند آستانه متعهد است که چارچوبی عملی برای حل بحران ارائه می‌دهد. در جریان بیست‌ودومین نشست فرمت آستانه، که در تاریخ ۱۱ تا ۱۲ نوامبر ۲۰۲۴ در قزاقستان برگزار شد، طرف‌ها تحولات اخیر در سوریه را بررسی کرده و تعهد قاطع خود را به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه مجدداً تأیید کردند. آن‌ها تأکید کردند که پایبندی به این اصول برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار در سوریه و منطقه گسترده‌تر ضروری است.

آقای رئیس،

ایران مجدداً بر تعهد خود به یک راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه تأکید می‌کند. یک راه‌حل سیاسی که به رهبری و مالکیت سوری‌ها انجام شود، تنها مسیر عملی برای حل بحران سوریه است.

هر راه‌حل پایدار باید به‌طور کامل حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند، حضور غیرقانونی نیروهای خارجی به‌ویژه نیروهای ایالات متحده را پایان دهد، از بهره‌برداری از منابع طبیعی سوریه جلوگیری کند، و حمایت مستمر ایالات متحده و رژیم اسرائیل از گروه‌های تروریستی را متوقف نماید.

ایران از ازسرگیری جلسات کمیته قانون اساسی برای پیشبرد گفت‌وگوهای سیاسی معنادار حمایت کامل می‌کند. همچنین از تعامل فعال فرستاده ویژه با مقامات سوری، به‌ویژه بازدید جاری وی از دمشق، به‌عنوان گامی حیاتی در جهت پیشبرد روند سیاسی استقبال می‌کنیم.

مردم سوریه شایسته صلح، کرامت، و فرصتی برای بازسازی کشورشان بدون دخالت خارجی هستند. از طریق تلاش‌های جمعی، می‌توانیم صلح و ثبات را به سوریه و منطقه بازگردانیم.

سپاسگزارم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
کردستان با پتانسیل‌های فراوان می‌تواند موتور محرکه تحول در کشور باشد
اوسمار: از بازگشت به ایران خوشحالم
تصویر شگفت انگیز از نابرابری هزینه خانوار در ایران
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
سرقت میلیاردی در مترو به بهانه کمک به سالمندان
ترافیک سنگین در محورهای شمالی تهران و آزادراه‌ها
تاکتیک‌های جدید روسیه در شرق اوکراین
فوتسال ایران در دومین دیدار خود برابر افغانستان متوقف شد + گل ها
نورنما | یگان سگهای رباتیک
بازگشت سامانه‌های پاتریوت به کره‌جنوبی
سد کرج تا 15 روز دیگر آب دارد
استقرار نظامیان آمریکایی درپایگاه هوایی جدید در سوریه
تفسیر آزمایش‌ پزشکی توسط هوش مصنوعی جان بیمار را به خطر می اندازد
واکنش آموزش و پرورش به کامیون حمل‌ونقل دانش‌آموزان
قطع مستمری بازنشستگان فعال در تاکسی‌های اینترنتی تکذیب شد
برتری پاویون وزارت دفاع در نمایشگاه دریانوردی کراچی
طرح جدید رژیم صهیونیستی برای جذب مهاجران یهودی
نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی در 15 آبان 1404
تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
قتل خونین زن کرمانشاهی در سوند
پزشکیان درگذشت چهار پاکبان شهرداری را تسلیت گفت
اعلام وضعیت فوق العاده در فیلیپین پس از طوفان کالماگی+ تصاویر
هدیه هنری سردار ایاز صادق به قالیباف
حشد الشعبی عراق:در هر شرایطی در کنار مردم هستیم
تحول در نظام مالیاتی با تسهیل پرداخت‌ها
نامه مهم حزب الله به روسای سه گانه لبنان درباره مذاکره با رژیم صهیونیستی
تعیین تعرفه خودروهای وارداتی به صورت پلکانی و متناسب با حجم موتور + جدول تعرفه ها
وزیر ورزش و جوانان وارد ریاض شد
هدایای نفیس قالیباف به مقام پاکستانی + تصاویر
جنگ 12 روزه درس های بزرگی برای ما داشت/پرچم مذاکره و دیپلماسی را هیچ وقت زمین نگذاشته ایم
برادر کشی در ملایر/ قاتل دستگیر شد
تخلیه ساکنان می‌سی‌سی‌پی به دنبال انفجار و نشت آمونیاک
تلاش فیفا برای روسفید کردن ترامپ
ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو به دولت
X
آگهی تبلیغاتی