×
بین الملل
شناسه خبر : 200546
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 21:30
پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

پوتین از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک میان‌برد «اورشنیک» خبر داد و تأیید کرد که روسیه از موشک بالستیک میان‌برد با کلاهک‌های چندگانه استفاده کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس جمهور روسیه در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد: «پس از به‌کار گرفته شدن موشک‌های دوربرد غربی علیه روسیه، مناقشه اوکراین، ماهیت جنگ جهانی به خود گرفته است.»

در همین راستا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، شامگاه پنج‌شنبه در سخنرانی تصویری و در خطاب به ملت روسیه، ضمن تأیید به‌کار گرفته شدن موشک‌های دوبرد غربی توسط اوکراین گفت: «در ۱۹ نوامبر، ۶ موشک اتکمز و در ۲۱ نوامبر، یک موشک سایه طوفان به اهدافی در کورسک و بریانسک شلیک شد.»

او افزود: «مشخص است که استفاده از سلاح های دوربرد علیه خاک روسیه بدون متخصصان کشورهایی که در آن تسلیحات مذکور تولید شده‌اند غیرممکن است. درگیری در اوکراین پس از حملات موشک‌های دوربرد غربی به روسیه، عناصری از ماهیت جنگ جهانی پیدا کرده است.»

پوتین اظهار داشت: «استفاده از تسلیحات دوربرد توسط دشمن نمی تواند بر روند مناقشه اوکراین تأثیر بگذارد، نیروهای روسیه درحال پیشروی هستند.»

او همچنین از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک میان‌برد «اورشنیک» خبر داد و تأیید کرد که روسیه از موشک بالستیک میان‌برد با کلاهک‌های چندگانه استفاده کرده است.

پوتین تصریح کرد: «روسیه با استفاده از موشک اورشنیک به مجتمعی در دنیپرو که تسلیحاتی از جمله فناوری موشکی تولید می کند، حمله کرد.»

او افزود: «نیروهای روسی با موفقیت در تمام خط درگیری جنگی پیشروی می کنند، تمام اهداف عملیات ویژه نظامی در اوکراین به دست خواهد آمد. در صورت تشدید تنش، روسیه قاطعانه و مشابه پاسخ خواهد داد. حمله به یوزماش (صنایع هوافضای اوکراین) توسط یک موشک بالستیک با کلاهک مافوق صوت غیرهسته ای انجام شد.»

پوتین گفت: «روسیه آماده است تا مسائل مورد مناقشه را با روش های مسالمت آمیز حل و فصل کند، اما برای هر تحولی آماده است و در صورت تشدید تنش، واکنش حتمی خواهد بود.»

طبق اظهارات رئیس جمهور روسیه، در حال حاضر هیچ پدافندی برای مقابله با جدیدترین سلاح های روسی وجود ندارد و سامانه‌های پدافند هوایی مدرن موشک‌های اورشنیک را نمی‌توانند رهگیری کنند. این موشک از سرعتی بیشتر از ۱۰ ماخ، (حدود ۱۰۸۰۰ کیلومتر بر ساعت) برخوردار است.»

او افزود: «آزمایش رزمی سامانه موشکی اورشنیک در پاسخ به اقدامات تهاجمی کشورهای ناتو علیه روسیه انجام می شود.»

پوتین تصریح کرد: «روسیه به غیرنظامیان در اوکراین و شهروندان دیگر کشورهای دوست پیشنهاد می کند که از قبل مناطق حمله احتمالی را ترک کنند.»

او همچنین در هشداری جدی به حامیان غربی اوکراین گفت: «ما حق داریم به کشورهایی حمله کنیم که اوکراین از سلاح‌های آنها برای هدف قرار دادن روسیه استفاده می‌کند. استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد روسیه به این بستگی دارد که آیا غرب آن‌ها را استقرار می‌دهد یا خیر.»

پوتین در ماه اکتبر گفت که مسکو به حملات اوکراین با تسلیحات ساخت آمریکا در عمق روسیه پاسخ خواهد داد.

در همین راستا، پوتین روز سه‌شنبه دستور به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای کشور را امضا کرد.

فهرست گسترده‌ای از زمینه‌های استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای شامل انتقام‌جویی استفاده از سلاح‌ هسته‌ای یا سایر سلاح‌های کشتار جمعی علیه روسیه یا متحدانش؛ تجاوز به روسیه یا بلاروس با استفاده از تسلیحات متعارف که تهدیدی حیاتی برای حاکمیت آن‌ها است؛ اطلاعات موثق مبنی بر اینکه موشک‌های بالستیک برای حمله به روسیه یا متحدانش پرتاب شده است و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی علیه تأسیسات و پرسنل نظامی روسیه مستقر در خارج از خاک روسیه.

 در پی موافقت متحدان غربی اوکراین با استفاده این کشور از موشک‌های دوربرد همچون موشک‌های «اتکمز» (ATACMS) آمریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی، جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر می‌برد وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها شده است.

روز چهارشنبه رسانه آمریکایی بلومبرگ با استناد به یک مقام ناشناس غربی گزارش داد که اوکراین از موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه طوفان» برای حمله به اهدافی در خاک روسیه استفاده کرده است.

پیش از آن نیز، کی‌یف برای حمله به اهدافی در روسیه از موشک‌های اتکمز استفاده کرده بود. روسیه در واکنش به این اقدامات تنش‌آمیز، علاوه بر تغییر دکترین هسته‌ای خود، بامداد امروز حمله موشکی گسترده‌ای را علیه اوکراین آغاز کرد.


کلید واژگان
روسیهاوکراینحمله
نظرات

آخرین اخبار
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است