×
بین الملل
شناسه خبر : 200546
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 21:30
پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

پوتین از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک میان‌برد «اورشنیک» خبر داد و تأیید کرد که روسیه از موشک بالستیک میان‌برد با کلاهک‌های چندگانه استفاده کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس جمهور روسیه در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد: «پس از به‌کار گرفته شدن موشک‌های دوربرد غربی علیه روسیه، مناقشه اوکراین، ماهیت جنگ جهانی به خود گرفته است.»

در همین راستا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، شامگاه پنج‌شنبه در سخنرانی تصویری و در خطاب به ملت روسیه، ضمن تأیید به‌کار گرفته شدن موشک‌های دوبرد غربی توسط اوکراین گفت: «در ۱۹ نوامبر، ۶ موشک اتکمز و در ۲۱ نوامبر، یک موشک سایه طوفان به اهدافی در کورسک و بریانسک شلیک شد.»

او افزود: «مشخص است که استفاده از سلاح های دوربرد علیه خاک روسیه بدون متخصصان کشورهایی که در آن تسلیحات مذکور تولید شده‌اند غیرممکن است. درگیری در اوکراین پس از حملات موشک‌های دوربرد غربی به روسیه، عناصری از ماهیت جنگ جهانی پیدا کرده است.»

پوتین اظهار داشت: «استفاده از تسلیحات دوربرد توسط دشمن نمی تواند بر روند مناقشه اوکراین تأثیر بگذارد، نیروهای روسیه درحال پیشروی هستند.»

او همچنین از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک میان‌برد «اورشنیک» خبر داد و تأیید کرد که روسیه از موشک بالستیک میان‌برد با کلاهک‌های چندگانه استفاده کرده است.

پوتین تصریح کرد: «روسیه با استفاده از موشک اورشنیک به مجتمعی در دنیپرو که تسلیحاتی از جمله فناوری موشکی تولید می کند، حمله کرد.»

او افزود: «نیروهای روسی با موفقیت در تمام خط درگیری جنگی پیشروی می کنند، تمام اهداف عملیات ویژه نظامی در اوکراین به دست خواهد آمد. در صورت تشدید تنش، روسیه قاطعانه و مشابه پاسخ خواهد داد. حمله به یوزماش (صنایع هوافضای اوکراین) توسط یک موشک بالستیک با کلاهک مافوق صوت غیرهسته ای انجام شد.»

پوتین گفت: «روسیه آماده است تا مسائل مورد مناقشه را با روش های مسالمت آمیز حل و فصل کند، اما برای هر تحولی آماده است و در صورت تشدید تنش، واکنش حتمی خواهد بود.»

طبق اظهارات رئیس جمهور روسیه، در حال حاضر هیچ پدافندی برای مقابله با جدیدترین سلاح های روسی وجود ندارد و سامانه‌های پدافند هوایی مدرن موشک‌های اورشنیک را نمی‌توانند رهگیری کنند. این موشک از سرعتی بیشتر از ۱۰ ماخ، (حدود ۱۰۸۰۰ کیلومتر بر ساعت) برخوردار است.»

او افزود: «آزمایش رزمی سامانه موشکی اورشنیک در پاسخ به اقدامات تهاجمی کشورهای ناتو علیه روسیه انجام می شود.»

پوتین تصریح کرد: «روسیه به غیرنظامیان در اوکراین و شهروندان دیگر کشورهای دوست پیشنهاد می کند که از قبل مناطق حمله احتمالی را ترک کنند.»

او همچنین در هشداری جدی به حامیان غربی اوکراین گفت: «ما حق داریم به کشورهایی حمله کنیم که اوکراین از سلاح‌های آنها برای هدف قرار دادن روسیه استفاده می‌کند. استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد روسیه به این بستگی دارد که آیا غرب آن‌ها را استقرار می‌دهد یا خیر.»

پوتین در ماه اکتبر گفت که مسکو به حملات اوکراین با تسلیحات ساخت آمریکا در عمق روسیه پاسخ خواهد داد.

در همین راستا، پوتین روز سه‌شنبه دستور به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای کشور را امضا کرد.

فهرست گسترده‌ای از زمینه‌های استفاده روسیه از سلاح‌های هسته‌ای شامل انتقام‌جویی استفاده از سلاح‌ هسته‌ای یا سایر سلاح‌های کشتار جمعی علیه روسیه یا متحدانش؛ تجاوز به روسیه یا بلاروس با استفاده از تسلیحات متعارف که تهدیدی حیاتی برای حاکمیت آن‌ها است؛ اطلاعات موثق مبنی بر اینکه موشک‌های بالستیک برای حمله به روسیه یا متحدانش پرتاب شده است و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی علیه تأسیسات و پرسنل نظامی روسیه مستقر در خارج از خاک روسیه.

 در پی موافقت متحدان غربی اوکراین با استفاده این کشور از موشک‌های دوربرد همچون موشک‌های «اتکمز» (ATACMS) آمریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی، جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر می‌برد وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها شده است.

روز چهارشنبه رسانه آمریکایی بلومبرگ با استناد به یک مقام ناشناس غربی گزارش داد که اوکراین از موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه طوفان» برای حمله به اهدافی در خاک روسیه استفاده کرده است.

پیش از آن نیز، کی‌یف برای حمله به اهدافی در روسیه از موشک‌های اتکمز استفاده کرده بود. روسیه در واکنش به این اقدامات تنش‌آمیز، علاوه بر تغییر دکترین هسته‌ای خود، بامداد امروز حمله موشکی گسترده‌ای را علیه اوکراین آغاز کرد.


کلید واژگان
روسیهاوکراینحمله
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعتبارات رفاهی دولت امسال به 66 همت رسید
پادکست | خرید اینترنتی خوبه با بد ؟
پزشکیان: با منابع فعلی می‌توان خدمات درمانی بسیار باکیفیت‌تری ارائه کرد
تاثیرات مخرب اعتیاد و مواد مخدر از جنگ‌ها هم بیشتر است
تهران–مسکو؛ تثبیت همگرایی در نظم در حال گذار
اژه ای: ماندن زندانیان ناتوان از ردمال، یک معضل پیچیده قضایی است
گروه‌های همکار آمریکا و اسرائیل در جنگ 12 روزه تحت تعقیب قرار می‌گیرند
احضار خسرو حیدری به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال
رشد 108 درصدی قیمت آجیل و خشکبار
اتهام‌زنی پارلمان انگلیس علیه ایران در گزارش سالانه امنیتی
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان قرعه کشی
مدت زمان خرید سهام بانک آینده با نماد «وآیند» تمدید شد
نامه سرگشاده انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی به رئیس‌جمهور
درخواست مصر برای ادامه همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
6 هزار حساب مشکوک به پولشویی در بازار ارز مسدود شد
بیانیه وزارت خارجه روسیه در بدو ورود عراقچی به مسکو
انتقاد ترامپ از کارگردان مقتول هالیوود
موزه «لوور» تعطیل شد
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه + علت حادثه
14 مجروح در واژگونی مینی‌بوس مدرسه در جاده نیشابور + علت حادثه
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر افزایش یافت
رأی پرونده دوومیدانی‌کاران ایرانی متهم به تجاوز اعلام شد
تمامی اراضی واقع در مسیر کریدور شمال ـ جنوب به تملک دولت درخواهد آمد
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 25 آذر1404+ جدول
عموزاد و اسماعیلی در جمع برترین‌های اتحادیه جهانی کشتی
دیدار علی لاریجانی با ولایتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
داستان ترانه «ملاممدجان»
درگیری خانوادگی بر سر طبخ کباب به قتل انجامید
دستور فرمانده کل ارتش برای کمک به ستاد بحران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌ها
ترامپ: 59 کشور برای حضور در ترکیب نیروی بین المللی غزه اعلام آمادگی کرده‌اند
کاهش 21 درصدی آلاینده‌ها با اجرای کامل معاینه فنی خودروها
تعطیلی بنادر مسافری حقانی و ذاکری به‌دلیل ناپایداری جوی
شاخص بورس کانال 3.8 میلیون واحد را فتح کرد
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین با موضوع لبنان
سازمان لیگ: قرارداد اندونگ با استقلال فسخ نشده است
برگزاری بازی تراکتور - پرسپولیس در ورزشگاه یادگار امام
دستگیری اعضای باند توزیع گوشت آلوده در اصفهان
آغاز ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال 1405
کانادا 4 مقام ایرانی را تحریم کرد
دولت به صراحت با اصلاح قانون مهریه مخالف است+فیلم
عراقچی مینسک را به مقصد مسکو ترک کرد
پیش‌فروش سکه از صبح امروز آغاز شد
تصمیم جدید درباره پرونده تتلو منوط به احراز توبه است
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
X
آگهی تبلیغاتی