×
سیاسی
شناسه خبر : 200503
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 15:33
بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیانیه‌ای را درباره برنامه هسته‌ای ایران قرائت کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیانیه‌ای را درباره برنامه هسته‌ای ایران قرائت کرد و گفت: به راه‌حل دیپلماتیک برای رسیدگی به موضوع هسته‌ای ایران متعهد هستیم.

 اتحادیه اروپا در بیانیه خود در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که امروز (پنج‌شنبه) قرائت شد ضمن قدردانی از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از انجام وظایف خود در راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را یک اولویت امنیتی کلیدی برای اتحادیه اروپا توصیف کرد.

در این بیانیه آمده است: ما از همه کشورها می‌خواهیم که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل که برجام را تأیید می‌کند و مبنای نظارت و گزارش آژانس اتمی را فراهم می‌کند، حمایت کنند.

اتحادیه اروپا در ادامه بدون اشاره به قصور طرف‌های اروپایی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در اجرای تعهداتشان ذیل این توافق از اینکه ایران تصمیمات لازم را برای بازگشت به تعهدات مرتبط هسته‌ای خود در چارچوب برجام اتخاذ نکرده است، ابراز تاسف کرد و مدعی شد که پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در چند سال گذشته نگران کننده بوده و خطر یک بحران اشاعه هسته‌ای در منطقه در نتیجه تشدید مسیر هسته‌ای ایران در حال افزایش است.

اتحادیه اروپا با ادعای اینکه به راه‌حل دیپلماتیک برای رسیدگی به موضوع هسته‌ای ایران متعهد است، افزود: ما خواهان ادامه مبادلات مورد انتظار بین آژانس و ایران در مورد امکان توقف افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد، از جمله اقدامات لازم برای راستی‌آزمایی فنی در این زمینه هستیم. در عین حال، باید برای ایران روشن شود که جامعه بین‌المللی به چیزی بیش از کلمات اطمینان‌بخش نیاز دارد.

اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که ایران با گسترش فعالیت‌های هسته‌ای خود به دانشی برگشت‌ناپذیر دست یافته است. 

این اتحادیه با طرح این ادعای بی‌اساس که افزایش ظرفیت غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران هیچ توجیه غیر نظامی معتبری ندارد، نسبت به اظهارات برخی مقامات ایران درباره ظرفیت دستیابی به سلاح هسته‌ای ابراز نگرانی کرد.

اتحادیه اروپا در ادامه با اشاره مجدد به تصمیم ایران برای کاهش اجرای تعهدات هسته‌ای‌اش ذیل برجام در واکنش به نقض توافق از سوی آمریکا و عمل نکردن طرف‌های اروپایی به تعهداتشان، به کم شدن دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازرسی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در نتیجه آن اشاره کرد و مدعی شد: از این‌رو، آژانس تداوم دانش خود را در مورد تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتورها، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم از دست داده است، بنابراین، آژانس قادر به ارائه تضمینی درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران نیست. ما نگرانی جدی خود را در این زمینه تکرار می‌کنیم.

در این بیانیه با ادعای اینکه ایران تنها کشور غیرهسته‌ای است که به‌طور سیستماتیک اورانیوم با غنای بالا را تولید و ذخیره می‌کند، از ایران خواسته شده است که مسیر هسته‌ای خود را برگرداند و بدون تأخیر بیشتر به تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد.

اتحادیه اروپا با تکیه بر ادعاهای خود افزود: ما از ایران انتظار داریم که نصب تجهیزات نظارتی و راستی‌آزمایی را تکمیل کند و به آژانس اجازه دسترسی بدون مانع به داده‌های آنها را بدهد. ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد.

این اتحادیه به‌علاوه خواستار اجرای کد اصلاحیه ۳.۱ از سوی ایران شد و آن را ضروری دانست.

در بخش پایانی این بیانیه تاکید شده است که همکاری به موقع و کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
هشدار روسیه به آمریکا درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
نتانیاهو در جریان جلسه محاکمه به اتهام فساد مالی سرزنش شد
توقف واردات موز تکذیب شد
دستگیری یک شهروند آلمانی به اتهام تلاش برای ترور مرکل و شولتس
موشک کروز روسیه می‌تواند یک ایالت آمریکا را از نقشه محو کند
نوار غزه عملا در آستانه تقسیم‌شدن است
قطع عضو 6 هزار نفر فلسطینی با حملات رژیم اسرائیل
ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد
تشکیل پرونده قضایی برای یک بلاگر
تقدیر السودانی از مردم عراق/ کمیساریا: انتخابات با موفقیت برگزار شد
مسی: بارسلونا بخشی از زندگی‌ام است/دلم برایش تنگ می شود
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تضمینی برای حاکمیت لبنان است
درخواست بیش از 2 هزار سال زندان برای امام اوغلو
هوای پایتخت 4 درجه سرد می‌شود
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا
قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند
حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سقوط یک هواپیمای باری ترکیه در گرجستان +فیلم
در غروب نفوذ، اروپا تور می‌افکند
اعلام سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور
جزئیات جدید از شبکه جاسوسی وابسته به آمریکا، اسرائیل و عربستان در یمن
یک ایرانی برترین مربی زن جوان سال آسیا 2025 شد
طالبان پاکستان مسئولیت بمب‌گذاری مرگبار در اسلام‌آباد را بر عهده گرفت
تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان کشف 74 جسد در سد کرج
فرود اضطراری پرواز تهران–استانبول در تبریز برای نجات بیمار
فشارهای بین‌المللی برای خلع سلاح حزب‌الله
پول در دو راهی لمس و لمس‌ناپذیری
پدر مرحوم صابر کاظمی: پیام تسلیت رهبری برای ما قوت قلب بود
میدری خبر داد: پنجره واحد خدماتی حمایتی در آذر ماه رونمایی می‌شود
تعجب رسایی از جوابیه قوه قضاییه
پزشکیان: باید معیشت مردم را حل کنیم
اسناد شخصی دکتر مصدق به آرشیو ملی ایران سپرده شد
51 درصد خانواده‌های تهرانی اجاره‌نشین‌ هستند
درگذشت استاد برجسته نوازندگی بالابان و سرنا
سقوط یک بالگرد نظامی در نزدیکی مرز آذربایجان و گرجستان + فیلم
آخرین وضعیت شبنم نعمت‌زاده بعد از مرخصی زندان
لاریجانی: فرماندهی رهبر انقلاب ورق جنگ را برگرداند
وزیر دفاع پاکستان: کشور در وضعیت جنگی است
انتقاد قالیباف از ارائه سبد کالا به جای اجرای کالابرگ الکترونیک
فرود اضطراری پرواز تهران–استانبول در تبریز
وقتی یک دهه هشتادی نامزد «گرمی» شد
بازگشت پژمان جمشیدی به ایران شاید هفته آینده/ احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
X
آگهی تبلیغاتی