×
بین الملل
شناسه خبر : 200418
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 22:02

ایروانی: تصمیم رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان اعتبار حقوقی ندارد

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: تصمیم رژیم صهیونیستی برای اعمال قوانین، صلاحیت و حاکمیت خود بر ارتفاعات اشغالی جولان، طبق قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، باطل و بی‌اثر است و هیچ‌گونه اثر حقوقی بین‌المللی ندارد.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: امیر سعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، ذیل دستور کار شماره ۵۰ کمیته چهارم تحت عنوان: «اقدامات و فعالیت‌های شهرک‌سازی رژیم اسرائیل که حقوق مردم فلسطین و دیگر اعراب مناطق اشغالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد» سخنرانی کرد.

متن سخنرانی وی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس، پس از استماع گزارش‌های ارائه‌شده توسط رئیس کمیته ویژهو معاون دبیرکل، مراتب قدردانی خود را از اظهارات ارزشمند ایشان اعلام می‌کنم و بر نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایراندر خصوص اشغالگری و سیاست‌های توسعه‌طلبانه رژیم اسرائیل که از زمان اشغال فلسطین و سایر مناطق اشغالی طی دهه‌ها به‌طور مستمر دنبال شده است، تأکید می‌نمایم. این رژیم در حال حاضر مرتکب جنایات وحشتناک و حملات غیرقانونی تجاوزکارانه نه تنها علیه فلسطینیان و دیگرملت‌های منطقه ما بلکه علیه سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان ملل متحد و کارکنان آن می‌شود. علاوه بر پاسخگو کردن عاملان این جنایات، جامعه بین‌المللی باید هرگونه استفاده از زور توسط این رژیم آپارتاید را به‌شدت محکوم نماید.

حضور رژیم صهیونیستی در منطقه ما تأثیرات منفیشدیدی داشته است، همان‌طور که شاهد افزایش چشمگیرخشونت توسط مقامات جنایتکار اسرائیلی، نیروهای اشغالگر و نیروهای مسلح تحت نقاب شهرک‌نشینان علیه فلسطینیان و دیگر ملت‌های صلح‌طلب منطقه بوده‌ایم.

خانم رئیس، نیروهای اشغالگر اسرائیلی، تحت فرمان مستقیم رهبران جنایتکار این رژیم، به قتل‌عام، گرسنگی و پاکسازی قومی غیرنظامیان فلسطینی ادامه می‌دهند. علاوه بر این، زیرساخت‌های غیرنظامی غزه به‌طور کامل ویران شده است. یک نسل‌کشی آشکار در برابر دیدگان جهانیان در حال وقوع است. در یک جنگ نامتناسب که با استفاده از سلاح‌های پیشرفته و به خشن‌ترین و بی‌رحمانه‌ترین شکل انجام می‌شود، بیش از چهل و چهار هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده‌اند، بیش از صد هزار نفر زخمی شده‌اند، و بیش از ده هزار نفر زیر آوار هستند.

مصونیت ساختگی و غیرقانونی رژیم اسرائیل در قبال جنایات گسترده آن در غزه، همراه با حمایت قوی از سوی متحدانش، سیاست‌های تجاوزگرانه این رژیم را تقویت کرده است. این رژیم تجاوزات خود را به لبنان گسترش داده و منجر به کشته شدن ۳۵۰۰ نفر بی‌گناه و زخمی شدن ۱۵۰۰۰ نفر در لبنان شده است. علاوه بر این، این رژیم ماهیت غیرصلح‌آمیز خود را با هدف قرار دادن مستقیم صلح‌بانان سازمان ملل و تصویب قوانینی علیه آنروا و مصونیت کارکنان آن نشان داده است، در حالی که به‌طور نظام‌مند مشروعیت سازمان ملل را تضعیف و کارآیی آن را تخریب می‌کند.

خانم رئیس، اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل نقض آشکار حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های سازمان ملل است. جامعه بین‌المللی، از جمله از طریق قطعنامه تصویب‌شده در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی (ES-10/24)، از رژیم اسرائیل می‌خواهد که به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین بدون تأخیر پایان دهد. این حضور غیرقانونی، یک عمل خلاف با ماهیت مستمر است که مسئولیت بین‌المللی را در پی دارد.

قطعنامه‌های شورای امنیت نیز به‌صراحت بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌ها و غیرقابل قبول بودن تصرف سرزمین از طریقزور تأکید کرده‌اند. در قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶)، شورای امنیت مجدداً تأکید کرده است که ایجاد شهرک‌ها در اراضیاشغالی فلسطین توسط رژیم اسرائیل هیچ اعتبار قانونی ندارد و نقض فاحش حقوق بین‌الملل است. این قطعنامه از رژیم اسرائیل می‌خواهد که فوراً و به‌طور کامل تمامی فعالیت‌هایشهرک‌سازی در اراضی اشغالی فلسطین را متوقف کند.

با این وجود، سیاست و رویه این رژیم همواره بر نقض اصول منشور و کنوانسیون‌ها و قطعنامه‌های مربوطه متمرکز بوده است. این رژیم با نادیده گرفتن درخواست‌های بین‌المللی، به تخریب خانه‌ها و شهرهای فلسطینی، وادار کردن مردم به آوارگی و زندگی در شرایط سخت در اردوگاه‌ها، و ممانعت از دسترسی آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه ادامه می‌دهد.

خانم رئیس، جمهوری اسلامی ایران به حمایت از مردم فلسطین در مبارزه آن‌ها علیه اشغالگری و اعمال حق انکارناپذیر آن‌ها برای تعیین سرنوشت خود از طریق تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی با پایتختی قدس شریف ادامه خواهد داد. از دیدگاه ما، نه تنها فلسطین باید به‌عنوان یک عضو کامل سازمان ملل پذیرفته شود، بلکه اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید تعهد همه اعضای سازمان ملل را برای بازنگری در عضویت این رژیم در سازمان ملل، ذیل ماده ۶ منشور، برانگیزد.

در پایان، خانم رئیس، جمهوری اسلامی ایران همچنین جولان اشغالی سوریه را بخشی از سوریه دانسته و حملات و محدودیت‌های رژیم اسرائیل علیه سوریه که منجر به کشته و زخمی شدن شهروندان سوری و تخریب زیرساخت‌های آن شده است را به‌شدت محکوم می‌کند.

تصمیم رژیم اسرائیل برای اعمال قوانین، صلاحیت و حاکمیت خود بر ارتفاعات اشغالی جولان، طبق قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، باطل و بی‌اثر است و هیچ‌گونه اثر حقوقی بین‌المللی ندارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی و گروسی به قاهره می‌روند
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
تاکید 1200 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
X
آگهی تبلیغاتی