×
بین الملل
شناسه خبر : 200392
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 18:19
گروسی: ذخایر اورانیوم ایران تا 60 درصد در حال افزایش است

گروسی: ذخایر اورانیوم ایران تا 60 درصد در حال افزایش است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا 20 درصد و تا 60 درصد U-235 همچنان در حال افزایش است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش خود در ابتدای جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا ۲۰ درصد و تا ۶۰ درصد U-۲۳۵ همچنان در حال افزایش است.

وی افزود: با این حال، طی جلسات سطح بالا بین آژانس و ایران در تهران در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴، امکان عدم گسترش بیشتر ذخایر اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد U-۲۳۵ توسط ایران، از جمله اقدامات راستی آزمایی فنی لازم برای آژانس مورد بحث قرار گرفت. در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۴، آژانس از تاسیسات فردو و نطنز بازدید کرد که ایران اجرای اقدامات مقدماتی را با هدف توقف افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد U-۲۳۵ آغاز کرده است. انتظار می‌رود تبادلات بین آژانس و ایران در این زمینه ادامه یابد.

گروسی همچنین در این گزارش بدون اشاره به عدم اجرای تعهدات طرف‌های برجام مدعی شد: تقریباً سه سال و نه ماه از توقف اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برجام، از جمله اجرای موقت پروتکل الحاقی، می‌گذرد و بنابراین بیش از سه سال و نیم از زمانی که آژانس قادر به دسترسی به تاسیسات ایران است می‌گذرد. در نتیجه، آژانس تداوم دانش در رابطه با تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتورها و دم، آب سنگین و کنسانتره سنگ اورانیوم را از دست داده است.

گروسی همچنین در این گزارش نوشت: شما همچنین گزارش من در مورد توافقنامه پادمان NPT با جمهوری اسلامی ایران را در اختیار دارید. ایران می‌گوید تمام مواد هسته‌ای، فعالیت‌ها و مکان های مورد نیاز بر اساس توافقنامه پادمان NPT را اعلام کرده است. با این حال، این بیانیه با یافته‌های آژانس در مورد ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در مکان‌های اعلام نشده در ایران مغایر است.

وی مدعی شد: آژانس باید مکان‌های فعلی مواد هسته‌ای و یا تجهیزات آلوده مربوطه را بداند. ایران هنوز کد اصلاح شده ۳.۱ را که یک تعهد قانونی برای ایران است، اجرا نمی کند، زیرا اعلام کرده است که اجرای این قانون را به حالت تعلیق درآورده است. این مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه پادمان جامع است و باید حل شود تا آژانس بتواند تضمین دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است.

این گفته‌ها در حالی است که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در واقع شرایطی را فراهم می کند که تحت آن ایران می تواند تعهدات خود از جمله تعهد به اجرای کد اصلاح شده ۳.۱ را به حالت تعلیق درآورد. به طور خاص، بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام شرایطی را که اجازه چنین تعلیقی را می دهد، بیان می کند. پاراگراف‌ها تاکید می‌کنند که اگر تحریم‌های مندرج در ضمیمه ۲ توسط هر یک از طرف‌های برجام مجدداً اعمال یا اعمال شوند، ایران این حق را دارد که اعمال مجدد یا اعمال مجدد این تحریم‌ها را توجیهی برای تعلیق تعهدات خود تحت برجام، به طور جزئی یا کامل بداند. ایران، متعاقب اعمال مجدد تحریم‌ها توسط ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ و عدم پایبندی امضاکنندگان اروپایی به تعهدات خود در برجام، به تدریج تعهدات برجامی خود را کاهش داد و در فوریه ۲۰۲۱، اجرای کد اصلاح‌شده ۳.۱ را متوقف کرد.

گروسی همچنین در این گزارش در خصوص دیدار با مقامات ایران گفت: در طول دیدارهای سطح بالای من در تهران، بحث‌های اساسی درباره موضوعات تحت پوشش بیانیه مشترک مورد توافق در مارس ۲۰۲۳، از جمله در مورد موضوع مربوط به اختلاف در موازنه مواد هسته‌ای ادامه یافت.

وی در خصوص بحث انتصاب بازرس‌ها گفت: در جریان نشست ما، ایران موافقت کرد که به نگرانی‌های آژانس در رابطه با لغو تعیین چند بازرس با تجربه آژانس با در نظر گرفتن پذیرش تعیین چهار بازرس مجرب دیگر پاسخ دهد، تصمیمی که من از آن استقبال می‌کنم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آغاز حملات جدید آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار ممتد در تهران
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله