×
بین الملل
شناسه خبر : 200331
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 12:27

فایننشال تایمز؛

امیدواری کشورهای عربی به مهار ترامپ از سوی عربستان سعودی

تارنمای روزنامه فایننشال تایمز امروز در گزارشی مدعی شد که کشورهای عربی از بیم هواداری بی‌چون و چرای دولت آتی آمریکا از رژیم صهیونیستی، امیدوارند که عربستان سعودی با بهره برداری از روابط خود با دونالد ترامپ، سیاست‌های رئیس‌جمهوری منتخب در خاورمیانه را مهار کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش این روزنامه انگلیسی نوشت: پس از آنکه ترامپ تعدادی از نامزدهای پست های کلیدی کابینه خود را از میان طرفداران سرسخت اسرائیل و مخالفان ایران انتخاب کرد، مقام های کشورهای عربی نگران شدند که دولت آینده وی شاید هرگونه اقدام اسرائیل برای انضمام کرانه باختری، اشغال غزه یا تشدید تنش‌ها با تهران را تایید کند.

به نوشته این روزنامه اقتصادی، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی قول داده بود که صلح را در خاورمیانه به ارمغان آورده و به جنگ پایان دهد. اما بسیاری از گزینه های دولت وی به شدت طرفدار اسرائیل هستند. از جمله این افراد می توان به مایک هاکبی، نامزد تصدی سفارت آمریکا در اسرائیل و استیون ویتکاف، نماینده او در خاورمیانه اشاره کرد.

اکنون دولت های عربی امیدوارند که ریاض بتواند با استفاده از روابط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با ترامپ، تمایل رئیس جمهوری منتخب برای توافق های مالی و تمایل او برای دستیابی به یک "معامله بزرگ" برای عادی سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل، سیاست های دولت آینده آمریکا در منطقه را تعدیل کند.

امیدواری+کشورهای+عربی+به+مهار+ترامپ+از+سوی++عربستان+سعودی
در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، عربستان سعودی از کارزار "فشار حداکثری" او علیه ایران حمایت کرد و پس از آنکه عوامل سعودی در سال ۲۰۱۸ جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد، را به قتل رسانده و روابط دیگر کشورهای غربی با ریاض به سردی گرایید، رئیس جمهوری آمریکا در کنار ولیعهد ماند.

ترامپ ماه گذشته در گفت وگو با شبکه خبری سعودی العربیه گفت که روابط آمریکا و عربستان سعودی در دوران ریاست جمهوری او "عالی" بود و "احترام بسیار زیادی برای پادشاه و ولیعهد" قائل است.

به نوشته فایننشال تایمز، نقش عربستان سعودی در افزایش احتمالی کشورهای عضو معاهدات ابراهیم و عادی سازی روابط با اسرائیل حائز اهمیت است. با این حال، مقام های عربی معتقدند ترامپ تنها با فشار به بنیامین نتانیاهو برای امتیاز دادن به فلسطینی‌ ها در مورد تأسیس کشور فلسطین موفق خواهد شد؛ چیزی که نخست‌ وزیر اسرائیل به شدت آن را رد می‌ کند.

یک دیپلمات عرب استدلال کرد: ترامپ در حال حاضر به جز عربستان سعودی به هیچ بازیگر دیگری در خاورمیانه نیاز ندارد. ترامپ دوست دارد توافق های حاضر و آماده ای تحویل او داده شود تا اعتبار آن را از آن خود کند.

مقام های عربی همچنین امیدوارند که به حاشیه راندن فلسطینی‌ ها برای ترامپ دشوار باشد زیرا سطح خشم ناشی از ویرانی غزه، موضوع فلسطین را دوباره در راس برنامه های منطقه قرار داده است. سران کشورهای عربی نگرانند که درگیری غزه، بخش‌ هایی از جمعیت کشورهای عربی و به ‌ویژه جوانان را که هواداران اصلی ولیعهد سعودی را تشکیل می دهند، به تندروی بکشاند.

به گزارش ایرنا، یک دیپلمات عرب گفت: ترامپ باید به جنگ غزه پایان دهد و برای انجام این کار باید فردای روز تحلیف به آن رسیدگی کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
X
آگهی تبلیغاتی