×
بین الملل
شناسه خبر : 200331
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 12:27
امیدواری کشورهای عربی به مهار ترامپ از سوی  عربستان سعودی

فایننشال تایمز؛

امیدواری کشورهای عربی به مهار ترامپ از سوی عربستان سعودی

تارنمای روزنامه فایننشال تایمز امروز در گزارشی مدعی شد که کشورهای عربی از بیم هواداری بی‌چون و چرای دولت آتی آمریکا از رژیم صهیونیستی، امیدوارند که عربستان سعودی با بهره برداری از روابط خود با دونالد ترامپ، سیاست‌های رئیس‌جمهوری منتخب در خاورمیانه را مهار کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش این روزنامه انگلیسی نوشت: پس از آنکه ترامپ تعدادی از نامزدهای پست های کلیدی کابینه خود را از میان طرفداران سرسخت اسرائیل و مخالفان ایران انتخاب کرد، مقام های کشورهای عربی نگران شدند که دولت آینده وی شاید هرگونه اقدام اسرائیل برای انضمام کرانه باختری، اشغال غزه یا تشدید تنش‌ها با تهران را تایید کند.

به نوشته این روزنامه اقتصادی، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی قول داده بود که صلح را در خاورمیانه به ارمغان آورده و به جنگ پایان دهد. اما بسیاری از گزینه های دولت وی به شدت طرفدار اسرائیل هستند. از جمله این افراد می توان به مایک هاکبی، نامزد تصدی سفارت آمریکا در اسرائیل و استیون ویتکاف، نماینده او در خاورمیانه اشاره کرد.

اکنون دولت های عربی امیدوارند که ریاض بتواند با استفاده از روابط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با ترامپ، تمایل رئیس جمهوری منتخب برای توافق های مالی و تمایل او برای دستیابی به یک "معامله بزرگ" برای عادی سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل، سیاست های دولت آینده آمریکا در منطقه را تعدیل کند.

امیدواری+کشورهای+عربی+به+مهار+ترامپ+از+سوی++عربستان+سعودی
در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، عربستان سعودی از کارزار "فشار حداکثری" او علیه ایران حمایت کرد و پس از آنکه عوامل سعودی در سال ۲۰۱۸ جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد، را به قتل رسانده و روابط دیگر کشورهای غربی با ریاض به سردی گرایید، رئیس جمهوری آمریکا در کنار ولیعهد ماند.

ترامپ ماه گذشته در گفت وگو با شبکه خبری سعودی العربیه گفت که روابط آمریکا و عربستان سعودی در دوران ریاست جمهوری او "عالی" بود و "احترام بسیار زیادی برای پادشاه و ولیعهد" قائل است.

به نوشته فایننشال تایمز، نقش عربستان سعودی در افزایش احتمالی کشورهای عضو معاهدات ابراهیم و عادی سازی روابط با اسرائیل حائز اهمیت است. با این حال، مقام های عربی معتقدند ترامپ تنها با فشار به بنیامین نتانیاهو برای امتیاز دادن به فلسطینی‌ ها در مورد تأسیس کشور فلسطین موفق خواهد شد؛ چیزی که نخست‌ وزیر اسرائیل به شدت آن را رد می‌ کند.

یک دیپلمات عرب استدلال کرد: ترامپ در حال حاضر به جز عربستان سعودی به هیچ بازیگر دیگری در خاورمیانه نیاز ندارد. ترامپ دوست دارد توافق های حاضر و آماده ای تحویل او داده شود تا اعتبار آن را از آن خود کند.

مقام های عربی همچنین امیدوارند که به حاشیه راندن فلسطینی‌ ها برای ترامپ دشوار باشد زیرا سطح خشم ناشی از ویرانی غزه، موضوع فلسطین را دوباره در راس برنامه های منطقه قرار داده است. سران کشورهای عربی نگرانند که درگیری غزه، بخش‌ هایی از جمعیت کشورهای عربی و به ‌ویژه جوانان را که هواداران اصلی ولیعهد سعودی را تشکیل می دهند، به تندروی بکشاند.

به گزارش ایرنا، یک دیپلمات عرب گفت: ترامپ باید به جنگ غزه پایان دهد و برای انجام این کار باید فردای روز تحلیف به آن رسیدگی کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
انتقاد اژه‌ای از رواج واژگان «تندرو» و «کندرو» در ادبیات سیاسی
توقیف ساعتی 40 هزار دستگاه خودرو متخلف
لاریجانی : توطئه آمریکایی-صهیونیستی پشت جنگ اخیر بود
X
آگهی تبلیغاتی