×
اقتصادی
شناسه خبر : 200309
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 11:13
چرا ایران شبکه بانکی خود را به بانک‌های روسیه متصل کرد؟

الجزیره؛

چرا ایران شبکه بانکی خود را به بانک‌های روسیه متصل کرد؟

اتصال شبکه مخابراتی «میر» روسیه به شبکه «شتاب» ایران یک گام مهم جهت مقابله با تحریم های مالی اعمال شده علیه ایران و روسیه و توسعه بخشیدن به گزینه های دستیابی به خدمات مالی برای هر دو کشور به شمار می رود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در یک اقدام بی سابقه به منظور تقویت همکاری اقتصادی و مالی میان ایران و روسیه، تهران اخیرا شاهد یک مراسم رسمی بود که در آن محمد رضا فرزین رئیس بانک مرکزی ایران و شماری از مدیران اجرایی بانک ها در ایران و روسیه حضور به هم رساندند تا اتصال شبکه مخابراتی  «میر» روسیه به شبکه «شتاب» ایران را اعلام نماید. این تحول یک گام مهم جهت مقابله با تحریم های مالی اعمال شده علیه ایران و روسیه و توسعه بخشیدن به گزینه های دستیابی به خدمات مالی برای هر دو کشور به شمار می رود. 

متصل شدن شبکه «میر» روسیه با شبکه شتاب ایران باعث می شود تا صاحبان کارت های بانکی ایران بتوانند از آنها در داخل روسیه جهت دریافت پول با ارز روبل به طور مستقیم از دستگاه های خودپرداز روسی استفاده نمایند. به گفته ناظران، این مرحله یک راه حل آسان و مستقیم برای شهروندان ایرانی است که به روسیه سفر می کنند، زیرا به آنها اجازه می دهد بدون نیاز به مبادله ارز یا اتکا به روش های پرداخت خارجی معاملات مالی انجام دهند.

این طرح اولین گام جهت همکاری مالی میان دو کشور به شمار می رود و پیش بینی می شود طی سه مرحله به اجرا گذاشته شود:

• مرحله اول: این امکان را به ایرانیان در روسیه می دهد تا بتوانند پول با ارز روبل توسط کارت های بانکی ایرانی خود دریافت نمایند.

• مرحله دوم: شهروندان روس مقیم ایران می توانند طبق نیاز خود پول با ارز محلی یا روبل برداشت کنند.

• مرحله سوم: دارندگان کارت های شتاب ایران می توانند از این کارت ها در مراکز تجاری روسیه به طور مستقیم استفاده کنند و همین امر فرآیند خرید و فروش را آسان تر خواهد کرد و توان انجام مبادلات تجاری میان دو کشور را افزایش خواهد داد.

 تسهیل تجارت و گردشگری

این ارتباط بانکی برای اولین بار بین سیستم پرداخت ایران و یک سیستم پرداخت خارجی نشان دهنده گامی تاریخی با توجه به تحریم های غرب علیه ایران و روسیه است. قبل از این عملیات، این شهروند ایرانی به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران قادر به استفاده از کارت بانکی خود در هیچ کشور دیگری نبود.

قبل از این عملیات، این شهروند ایرانی به دلیل تحریم های اعمال شده علیه ایران قادر به استفاده از کارت بانکی خود در هیچ کشور دیگری نبود.

این همکاری در برهه‌ای حساس برای ایران و روسیه صورت می‌گیرد زیرا هر دو کشور در معرض تحریم‌های اقتصادی گسترده از سوی کشورهای غربی هستند که منجر به اختلال در بسیاری از فعالیت‌های مالی و تجاری بین‌المللی آنها شده است. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۰ هزار گردشگر روسی از ایران دیدن کردند.

رئیس کل بانک مرکزی ایران در ژوئیه ۲۰۲۴ از امضای اولین قرارداد تبادل پولی دوجانبه برای مبادلات تجاری ایران و روسیه خبر داد و توضیح داد که این قرارداد با هدف تسهیل تجارت بین دو کشور و کاهش وابستگی به دلار و یورو است. به گفته وی، بر اساس این قرارداد مبادلات تجاری ایران و روسیه مستقیماً با ارزهای ملی دو کشور (ریال و روبل) انجام می شود و این امر به حذف واسطه ها و کاهش هزینه های نقل و انتقال پول نیز کمک می کند.

 اهمیت اقتصادی این اقدام

"آیزاک سعیدیان" استاد اقتصاد در گفت وگو با الجزیره نت با اشاره به اینکه تجارت بین دو کشور کم است، افزود: با اتصال شبکه بانکی ایران و روسیه، عملیات تجاری تسهیل می شود. تحریم‌ها نمی‌توانند این توافق بین تهران و مسکو را از بین ببرد، زیرا هیچ ارتباطی با تحریم‌ها ندارد.

پیمان مولوی، استاد اقتصاد نیز به نوبه خود این اقدام را گام خوبی در زمینه روابط دو کشور، گردشگری و تجارت دانست، اما تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران ندارد، زیرا کشوری بزرگ با حدود 86 میلیون نفر جمعیت است و نیازهای زیادی دارد و رابطه اش با شبکه بانکی جهان کاملا قطع است و هم اکنون فقط با بانک های روسیه متصل است.

وی در گفت وگو با الجزیره نت پیش بینی کرد که آینده بر چندین ارز جهانی مبتنی خواهد شد وتنها راه حل اتصال شبکه بانک های ایران با سراسر کشورهای جهان یا شمار زیادی از کشورها به طور جداگانه است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
کی‌یف: نیروهای کره شمالی از پهپادها برای ماموریت‌های شناسایی در اوکراین استفاده می‌کنند
وزیر خارجه ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 26 مهر خاتمه می‌یابد
تصادف در جاده سیپدان شیراز + آمار کشته‌ها و مصدومین
اوشاکوف: گفت و گوی پوتین و ترامپ درباره ارسال «تاماهاوک» به اوکراین بود
درخواست کمک وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای برگشت اجساد اسیران اسرائیلی
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
دیدار نماینده فلسطین با وزیر امور خارجه
سانحه واژگونی خودرو در کمربندی تفت +آمار مصدومین
انسداد کامل اتوبان شهید همت از ساعت 23 امشب
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت سردار افشار
ماچادو: ونزوئلا بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی است
حملات گسترده روسیه به تاسیسات گازی شرق اوکراین
معاون نیروی زمینی سپاه: توسعه تاکتیک‌های نوین جزء برنامه‌های اصلی ما می‌باشد
رییس‌جمهور: دولت اهتمام ویژه‌ای به حل چالش کشاورزان اصفهان دارد
تلاش زلنسکی برای متقاعد کردن ترامپ جهت ارسال سلاح به اوکراین
جمهوری اسلامی ایران آغاز کننده اقدام تهاجمی سایبری علیه هیچ کشوری نیست
رکوردشکنی پاراوزنه‌برداری قهرمانی جهان با چاشنی طلا +فیلم
تقدیم پیام رهبر انقلاب از سوی لاریجانی به پوتین
آتش‌سوزی هولناک و گسترده در کارگاه مبل‌سازی محله مرتضی‌گرد +جزئیات آتش سوزی
وزارت دفاع انگلیس: سرعت پیشروی روسیه در اوکراین به نصف کاهش یافت
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
القسام: نام شهید الغماری در صفحات افتخار تاریخ ثبت خواهد شد
عملکرد درخشان امیرعلی احمدلو در مسابقات بدمینتون جوانان جهان 2025
جان مادر باردار 27 ساله توسط اورژانس هوایی نجات یافت
مشارکت مردمی در تصمیم گیری‌ها زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی است
ترامپ: در حال گفت‌وگو با پوتین هستم
پسکوف: تحویل موشک‌های تاماهاوک به کی‌یف موجب سطح جدیدی از تنش می‌شود
گلبال قهرمانی آسیا؛ پیروزی ایران مقابل استرالیا + دیدار بعدی
حماس: رژیم صهیونیستی هیچ تفاوتی میان زنده و مرده فلسطینی‌ها قائل نمی‌شود
آکسیوس: ترامپ و پوتین پیش از سفر زلنسکی به واشنگتن امروز گفت‌وگو خواهند کرد
حفاظت از تخت‌ جمشید خط قرمز ماست
سرلشکر موسوی: یمن مقتدرانه در خط مقدم دفاع از ملت فلسطین قرار دارد
کشف 14 کیلو ماده مخدر در بندرخمیر هرمزگان
ترامپ : نخست‌وزیر هند متعهد شده خرید نفت از روسیه را متوقف کند
25 دستگاه ماینر غیرمجاز در میاندوآب کشف شد
X
آگهی تبلیغاتی