×
سیاسی
شناسه خبر : 200293
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 10:28
حذف شخصیت‌های برجسته ترور سرمایه ملی است/ انتقاد از قانون نحوه انتصاب اشخاص درمشاغل حساس

مهاجرانی:

حذف شخصیت‌های برجسته ترور سرمایه ملی است/ انتقاد از قانون نحوه انتصاب اشخاص درمشاغل حساس

سخنگوی دولت با بیان اینکه شخصیت‌های برجسته سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، لزوما با گلوله ترور نمی‌شوند بلکه حذف آنها هم نوعی ترور است، گفت: قانون نحوه انتصاب اشخاص درمشاغل حساس ترور سرمایه‌های ملی است.

نورنیوز-گروه‌سیاسی: سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه وجود «محمدجواد ظریف» به عنوان یک شخصیت کارکشته درحوزه بین‌الملل و سیاست خارجی، ظرفیت ارزشمندی برای کشور و دولت است،گفت: قانون نحوه انتصاب اشخاص درمشاغل حساس ترور سرمایه‌های ملی است.

«فاطمه مهاجرانی»، با تاکید بر اینکه لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس برای «افراد» نوشته شده است نه «یک فرد»، تاکید کرد: بسیار اشتباه است که تصور کنیم دولت یک لایحه را فقط برای یک فرد خاص نوشته شده است. هر چند وجود دکتر ظریف به عنوان کسی که کارکشته حوزه بین‌الملل و سیاست خارجی هستند ظرفیت ارزشمندی برای کشور و دولت است.

سخنگوی دولت گفت: کم نیستند جوانان نخبه ایرانی که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته‌اند، در آنجا صاحب فرزند شده‌اند و اکنون به دلیل اینکه فرزندشان متولد کشور دیگری است، نمی‌توانند وارد عرصه اجرایی شوند و به کشور و نظام خود خدمت و کمک کنند.

مهاجرانی با بیان اینکه باید قدر سرمایه‌های ارزشمند علمی و اجرایی کشور را بدانیم، اظهار داشت: شخصیت‌های برجسته سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، لزوما با گلوله ترور نمی‌شوند بلکه حذف آنها هم نوعی ترور است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نباید تصور کنیم به عنوان نمونه درمورد موضوع مهمی مانند قطعنامه ۵۹۸، شخصی راسا می تواند اقدامی انجام دهد؛ گفت: نه اینطور نیست. مگر ما رهبر نداریم؟ قبل از ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ رهبرمان امام خمینی (ره) بود، بعد از آن حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب هستند و اشخاص صرفاً مجری تصمیمات نظام هستند.

مهاجرانی اذعان داشت: تصمیم‌گیری ها درخصوص موضوعات مهم و حساس کشور بدون هماهنگی و تایید رهبر انقلاب انجام نمی‌شود. این توهین به رهبر معظم انقلاب است که تصور کنیم فردی تصمیم مهمی در کشور را با نظر شخصی اجرا کرده است. خیر، این فرد پیگیر منویات رهبر انقلاب بوده است.

 در جلسه روز یکشنبه - ۲۷ آبان ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی نمایندگان با یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درباره شخصیت‌های دوتابعیتی مخالفت کردند. این در حالی بود که مخالفان این لایحه معتقد بودند دولت لایحه اصلاحی را برای کمک به محمدجوادظریف معاون راهبردی رئیس جمهور تدوین کرده است.

این درحالی است که پس از رای گیری درباره این لایحه اصلاحی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اعلام کرد: موضوع اقدام قانونی و غیرقانونی در این لایحه مطرح شده است. اما اصل موضوع این است افرادی که سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابستگان کشور هستند و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند، این مشکل برای آنها وجود دارد. امروز فوریت آن رای نیاورد ولی به صورت عادی این لایحه به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌شود تا رسیدگی کنند.

همچنین بیت الله عبداللهی در موافقت با بررسی تقاضای یک فوریتی این لایحه گفت: موضوع این لایحه یک یا دو نفر نیست. بلکه در کشور افرادی هستند که به عنوان سفیر انتخاب شده‌اند و بخشی از افراد به عنوان دانشمند، دانشجو در کشورهای دیگر به دنبال کسب علم و دانش هستند. ولی ممکن است در آن کشور صاحب فرزند یا همسری شده باشند و خانواده آنها به صورت قهری تابعیت آن کشور را بگیرند لذا باید با تصویب این لایحه اصلاحی به آنها فرصت خدمت به کشور داده شود.

نماینده مردم اهر و هریس ادامه داد: این افراد انقلابی بوده و به آرمان‌های انقلاب پایبند هستند و باید مکانیزمی برای استفاده از دانش و تخصص آنها در نظر بگیریم.

حجت الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در نشست علنی مجلس با بیان اینکه امکان استفاده از دانشمندان دو تابعیتی یا تابعیت خانواده از مدیریت سلب شده است، گفت: هدف لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بهره بردن از ظرفیت ایرانیان نخبه در مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان است.

وی تاکید کرد: یکی از شروط انتصاب اشخاص در مشاغل حساس عدم تابعیت مضاعف برای خود فرد، همسر و فرزندان او است. از آنجایی که این قید به صورت مطلق آمده، مشکلاتی را برای دستگاه‌های مختلف ایجاد کرده است.

از طرفی در ماده (۲) و بند (الف) قانون انتصاب اشخاص در مشاغل و پست‌های حساس، عنوان شده کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند از حضور در مشاغل و پست‌های حساس منع می‌شوند.

به گزارش ایرنا، در لایحه اصلاحی دولت در بند الف گفته شده: کسانی که تابعیت مضاعف دارند. به عبارتی در لایحه اصلاحی، تابعیت فرزند و همسر از لایحه حذف شده است.


نظرات

آخرین اخبار
ادعاهای ترامپ درمورد نابودی نیروی دریایی و هوایی ایران حقیقت ندارند
مدودف: اتحادیه اروپا را افراد نادان، مخرب و کوته‌فکر رهبری می‌کنند
دستور خروج 5 هزار نظامی آمریکایی از آلمان صادر شد
فشار آمریکا به عون برای دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید
رایزنی ویتکاف و عبدالعاطی درباره پرونده مذاکرات میان ایران و آمریکا
جزئیات گفتگوی تلفنی «عراقچی» و «کایا کالاس»
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم