×
اقتصادی
شناسه خبر : 200286
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 09:46
مجلس و دولت و گم‌کردن سوراخ دعای خودروسازی

غلامرضا صادقیان*

مجلس و دولت و گم‌کردن سوراخ دعای خودروسازی

رئیس‌جمهور در تبلیغات انتخاباتی با شور و حرارت خاصی و با استغفرالله، درباره گرانی عجیب خودرو در ایران سخن می‌گوید. اکنون خودروسازان در دولت او دوباره خودرو‌های بی‌کیفیت تولیدی را گران می‌کنند، خیلی گران!

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس‌جمهور در تبلیغات انتخاباتی با شور و حرارت خاصی و با استغفرالله، درباره گرانی عجیب خودرو در ایران سخن می‌گوید. اکنون خودروسازان در دولت او دوباره خودرو‌های بی‌کیفیت تولیدی را گران می‌کنند، خیلی گران!

رئیس‌جمهور و دولت ساکت هستند. منتقدان اصلاح‌طلب هم که در دولت‌های قبل برای گرانی یک واشرسرسیلندر روزنامه‌های خود را پر از سیاهه می‌کردند، ساکت‌اند. مردم همین‌خودرو‌های گران را مشتری هستند، چون تجربه کرده‌اند که خودرو ارزان‌بشو نیست و خودروی دست‌دوم از زمانی که نو خریده شده است، گران‌تر هم خواهد شد. پس می‌توانند مانند یک کالای سرمایه‌ای به آن نگاه کنند، مثل دلار و طلا. تا این‌جای کار عجیب نیست، اما ناگهان مجلس روی لج با این رفتار خودروسازان و سکوت دولت، تعرفه واردات خودرو را کم می‌کند تا خودروی خارجی ارزان‌تر شود و رقابت داخلی‌های بی‌کیفیت‌ساز و بی‌انصاف دشوارتر. این دیگر لجبازی با کشور است*، نه با خودروساز. هرچند خودروساز ما مستحق بدترین تنبیهات و تعزیرات است، اما فکر می‌کنید خودروساز بی‌انصاف داخلی برای اینکه توان رقابت خود را بیشتر کند، چه می‌کند؟ کیفیت را پایین می‌آورد تا ضرر نکرده باشد!

کار درست و البته سخت آن است که خودروسازان را زیرورو کنید نه اینکه با کار آسان، راه را برای خودروسازان خارجی باز کنید. معلوم است که تغییردادن یک تعرفه، کار ساده‌ای است، اما تغییردادن خودروسازان، کاری دشوار. افلاطون گفت مشکل بشریت جهل نیست، تنبلی است! همه دنبال کار آسان هستند. چرا سال‌هاست نمی‌توانید خودروساز داخلی را اصلاح کنید؟! وقتی مجلسیان می‌گویند فقط در ستاد یکی از خودروسازان ۲۰ هزار مدیر بیکار عاطل‌وباطل حقوق نجومی می‌گیرند و یکی از دلایل زیان انباشته خودروسازان و گرانی مداوم خودرو، تأمین حقوق و دستمزد و تسهیلاتی است که به این بیکارالدوله‌ها باید بدهند، چرا این ریشه را خشک نمی‌کنید؟

نمایندگان مجلس با ژست حمایت از مردم و ضدیت با خودروسازان با یک توییت اعلام می‌کنند که تعرفه واردات را از ۸۰ به ۶۰ درصد کاهش دادیم! خب ثم‌ماذا؟ بار‌ها این کار‌ها را کرده‌اید و خودروساز را به حال خود رها کرده‌اید و او همچنان پرقدرت، خودروی تولید جدید را بی‌کیفیت‌تر و گران‌تر عرضه می‌کند و قوانین را دور می‌زند تا به شما نشان دهد از این بازی‌ها هراسی ندارد. 

برخی در واکنش به گرانی دوباره خودروسازان نوشتند هیوندا با ۵٧هزار نیرو ۶میلیون خودرو درسال تولید می‌کند و ایران‌خودرو با ۸۰هزار نفر نیرو ۵۰۰هزار دستگاه. تویوتا از هر خودرو ۲۵۰۰دلار سود می‌کند و تولیدکننده ایرانی از هر خودرو ۱۰هزار دلار به دست می‌آورد (و باز زیان‌ده است!). این ورای کیفیت‌هاست. اگر اهل عمل هستید و نماینده شایسته‌ای برای ملت، این مشکل را حل کنید. چرا سراغ کار آسان و مقطعی و بی‌فایده می‌روید. شخصاً به‌عنوان یک فرد بی‌خودرو که سال‌هاست از پس‌انداز برای خرید یک خودروی داخلی پشیمان شده‌ام و صرف‌نظر کرده‌ام و با پول پس‌انداز چند سال نهایتاً یک لپ تاپ خریدم! آرزو دارم مردم ایران بتوانند خودروی مدرن باکیفیت داشته باشند و البته مثل بسیاری از کشور‌ها اگر قرار است محدودیتی باشد در استفاده از آن و میزان سوخت باشد نه در اصل برخورداری از خودرو. ممکن است از اینکه خودروساز داخلی را بتوانیم با قوانینی یا عمل تغییر دهیم خوشحال هم بشوم.

با واردات خودرو نیز به همین دلیل می‌توان موافق بود حتی با تعرفه صفر! اما سوراخ دعا را اگر گم کنیم، آرزوهای‌مان برآورده نمی‌شود و دعا هم بالا نمی‌رود.  کار سخت تغییر کلان در خودروسازی کشور را انجام دهید، اگر مرد میدان هستید. تغییر یک تعرفه به دو جمله توییت‌زدن بیشتر نیازی ندارد.

*سردبیر جوان 


نظرات

آخرین اخبار
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟