×
اقتصادی
شناسه خبر : 200196
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/29 ساعت 13:48
3 عامل صعود بورس

3 عامل صعود بورس

معاون سازمان بورس 3 عامل مهم در افزایش حجم معاملات و رونق بازار سهام را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، کاهش ریسک‌های سیستماتیک، افزایش نرخ ارز نیمایی، کاهش نرخ سود و در نظر گرفتن منافع بنگاه‌ها در بودجه را سه عامل افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات دانست.

«رضا عیوضلو» افزود: به بورس و فرابورس تاکید کرده‌ایم شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در فهرست خود برای عرضه‌های اولیه قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات بودیم و این مساله به سه عامل مختلف بستگی دارد؛ نخست اینکه ریسک‌های سیستماتیک مانند شرایط منطقه‌ای تا حد قابل توجهی کاهش داشته و عدم اطمینان‌ها در بازار رو به کاهش است.

وی اضافه کرد: عامل دوم به عوامل بنیادی ارتباط دارد، بخش اول مربوط به نرخ سود است که با همکاری دو جانبه میان سازمان بورس و بانک مرکزی جمع‌بندی و سیاستگذاری‌های خوبی در حال انجام است و این نرخ سود تا سطح قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد داشت. بخش دوم، مربوط به سودآوری شرکت‌ها است که به متغیرهای تاثیرگذاری بازمی‌گردد که بانک مرکزی در آن دخیل است؛ به عنوان مثال، افزایش نرخ ارز نیمایی در صورت‌های مالی شرکت‌ها به خوبی قابل مشاهده است.

عیوضلو تصریح‌کرد: عامل سوم، در ارتباط با متغیرهای بودجه‌ای مانند در نظر داشتن منافع بنگاه‌های تولیدی در بودجه بوده که مذاکرات و جلسات تاثیرگذار و خوبی بین سازمان و دولت و مجلس انجام شده است.

معاون نظارت بربورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سیاست‌های خارجی تا چه حد بر روی بازار اثر مستقیم داشته و چشم‌انداز مثبتی برای بازار ایجاد می‌کند گفت: به طور قطع این سیاست‌ها انتظارات بازار را شکل می‌دهد و بازار این انتظار را دارد که روابط خارجی و تسهیل در صادرات راحت‌تر شرکت‌ها اتفاق بیفتد.

وی درباره تاثیر سیاست خارجی بر بازار افزود: سیاست‌های خارجی اثر بلند مدتی بر بازار سرمایه دارد به طوری که این موضوع چشم‌انداز بازار را می‌سازد.

عیوضلو درباره اینکه فهرستی از عرضه‌های اولیه از سوی بورس و فرابورس آماده شده، چه تضمینی برای سودآوری وجود دارد، اظهار داشت: تعداد شرکت‌های پایدار، انگشت شمار است اما معمولا در ماه‌های ابتدایی از بازدهی خوبی برخوردار بوده‌اند. نکته مهمی که مطرح می‌شود این است که حضور شرکت‌های با ثبات می‌تواند به بازار قوام دهد و حتی می‌تواند چشم‌انداز خوبی به بازار دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: این درحالیست که به شرکت بورس و فرابورس هم تاکید کرده‌ایم که شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در لیست خود قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.


نظرات

آخرین اخبار
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟