×
سیاسی
شناسه خبر : 200174
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/29 ساعت 12:06
عارف: از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبرده‌ایم

عارف: از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبرده‌ایم

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کتابخانه ملی سابقه‌ای حدود یک قرن دارد، افزود: نگاهی که دولت به کتابخانه ملی و اسناد آن دارد، نگاه راهبری، راهنمایی و نظارت علمی بر همه مجموعه‌های علمی آن است بدون اینکه بحث دخالت مطرح باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمدرضا عارف» امروز سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در مراسم تکریم «علیرضا مختارپور قهرودی» و معارفه «غلامرضا امیرخانی» رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: کتاب و کتابخوانی در فرهنگ غنی ایرانی و انقلاب جایگاه ویژه‌ای دارد و لذا باید امور فرهنگی و ساماندهی فرهنگ در اولویت قرار گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کتابخانه ملی سابقه‌ای حدود یک قرن دارد، افزود: نگاهی که دولت به کتابخانه ملی و اسناد آن دارد، نگاه راهبری، راهنمایی و نظارت علمی بر همه مجموعه‌های علمی آن است بدون اینکه بحث دخالت مطرح باشد.

عارف با تاکید بر اینکه بسیاری از کتابخانه‌های سراسری کشور مالک فرهنگی ندارد تا به نیازها و کمبودهای آن بپردازد، تصریح کرد: کتابخانه ملی نه تنها در کشور بلکه در حوزه تمدنی ایران جایگاه مهمی دارد.

وی ادامه داد: از فرهنگ، دانش و آن چیزی که باید معرف انقلاب ما باشد غافل بوده‌ایم. از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبرده‌ایم. آیا جایگاه مراکز فرهنگی ما جایگاهی تاثیرگذار حداقل در حوزه تمدنی ایران بوده‌ است؟

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید در میان مسئولان کسانی باشند که درگیر مسائل جاری نشوند و خود را فقط متولی و دنبال کننده امور فرهنگی بدانند. در کمال تاسف کسانی که مسئولیت فرهنگ و تولید علم در کشور دارند درگیر مسائل اقتصادی و اجرایی شده‌اند.

عارف با تاکید بر این که بنای دولت وفاق دنبال کردن فرهنگ به عنوان یک اولویت مهم است، گفت: علی رغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی، تعالی فرهنگی جامعه باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از مشکلاتی که جامعه ما درگیر آن است بی توجهی و یا کانالیزه کردن فرهنگ است که اگر به این موضوع پرداخته شود بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور تولید فرهنگی فرمایشی را یکی از مشکلات امروز دانست و ادامه داد: راهبرد دولت این است که ابتدا کار کند و بعد اعلام کند، نه اینکه وعده دهد و عمل نکند.

عارف گفت: این روزها ارایه عملکرد صد روزه مطرح است اما بنای ما از ابتدا این بوده که برای اعمال تغییرات هم با احتیاط عمل کنیم. بنا نداریم که هر کس از دولت قبل بر سر کار بوده را تغییر دهیم بلکه راهبرد دولت چهاردهم این است که دولت گذشته را نقد نکند.

وی تاکید کرد: می‌دانیم که سه ماه از دولت گذشته ولی هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف قطعی نشده‌اند، هزینه آن را هم میدانیم اما هزینه این نگاه به مراتب کمتر از حذف ناگهانی تعداد زیادی افراد است.

عارف با ابراز تاسف نسبت به ارایه تحلیل‌های وارونه در انتصاب افراد، افزود: بنای دولت بر این است که کسانی پست بگیرند که بتوانند به بهترین شکل ممکن آن جایگاه را مدیریت و ارتقا دهند. ما با تشخیص خود خیرالموجودین را انتخاب می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: از مسئولانی که ماندن یا نماندنشان هنوز قطعی نیست اما به صورت جدی کار را دنبال می‌کنند نیز تشکر می‌کنم. 

وی با تاکید بر اینکه سازمان کتابخانه ملی باید خانه امن محقق و چهره‌های فرهنگی باشد، افزود: مرکز و کتابخانه ملی باید بانی این سیاست باشد، این موضوع باید نهادینه و ضابطه‌مند شود که به صورت سلیقه‌ای عمل نشود.

عارف، تقویت دیپلماسی فرهنگی را یکی از رسالت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی دانست و گفت: مزیت ما دیپلماسی فرهنگی است اما متاسفانه در این سالها به دنبال دیپلماسی سیاسی رفته‌ایم که مزیت ما نبوده است. دیپلماسی فرهنگی می‌تواند ما را به دیپلماسی در سایر حوزه‌ها برساند.

معاون اول رئیس جمهور همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی با حضور در  کتابخانه ملی ایران از موزه کتاب و میراث مستند ایران بازدید کرد.


نظرات

آخرین اخبار
اعلام وضعیت تیم‌های لیگ برتر/ تمرینات چه زمانی آغاز می‌شود؟
حمله تند رسانه صهیونیستی به جنگ بی‌نتیجه اسرائیل و آمریکا علیه ایران
اعلام زمان آغاز تمرینات پرسپولیس
ادعای تکراری و پوچ ترامپ: در ایران تغییر رژیم پربار رخ داد!
حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان/100 نقطه هدف حملات/شهادت 300 نفر
تصویب بسته حمایتی برای احیای بنگاه‌های آسیب‌دیده از جنگ و صیانت از اشتغال
وقوع زلزله 5.3 ریشتری در دریای خزر
احضار کاردار رژیم صهیونیستی توسط اسپانیا
نورنما| چهلمین روز شهادت فرشتگان معصوم میناب
محمدجواد رضایی نایب قهرمان آسیا شد
چاک شومر ترامپ را یک احمق نظامی خواند
منبع‌آگاه: ایران در حال جمع‌بندی پاسخ تجاوز رژیم‌صهیونیستی به لبنان است
تماس علی‌اف با پزشکیان پس از آتش‌بس ایران و آمریکا
قدردانی عراقچی از نقش سازنده دولت پاکستان و تلاش‌های عاصم منیر
رو خانا نماینده دموکرات آمریکا: ترامپ از جنگ علیه ایران عقب‌نشینی کرد
قائمشهر میزبان اردوی تیم ملی فوتبال
وزیر خارجه انگلیس: توافق آتش‌بس گامی حیاتی برای ثبات در منطقه است
انهدام پهپاد هرمس 900 در فارس/ سپاه: ورود هر هواگرد نقض آتش بس است
گزارش الجزیره از استقبال گسترده کشورهای عربی از آتش‌بس ایران و آمریکا
ایران روزانه به 10 تا 15 کشتی مجوز عبور از تنگه هرمز می دهد
دانشگاه تهران در بازسازی بخش‌های خسارت‌دیده کشور در جنگ، اعلام آمادگی کرد
النجباء: تسلیم آمریکا، به دلیل شکست در برابر عزم و اراده مقاومت است
احمدرضا محسن نژاد به مدال برنز رسید
مدودف: ایران سلاح‌های هسته‌ای خود را آزمایش کرده است
آغاز تمرینات تراکتور از فردا
ستاد کل نیروهای مسلح: دشمن را ذلیل و وادار به عقب نشینی کردیم
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی از شنبه
بیانیه ستاد حقوق بشر ایران در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به شرکت توفیق دارو
پذیرش آتش بس از سوی آمریکا شکست راهبردی آشکار است
مسکو خواستار خاورمیانه‌ای آرام بر مبنای تضمین منافع همه از جمله ایران است
خشم واشنگتن از تل‌آویو به‌دلیل افشای اطلاعات خلبان آمریکایی
کرملین از آتش‌بس ایران و آمریکا استقبال کرد
بارزانی‌ها: آتش‌بس ایران و آمریکا به صلح پایدار منجر شود
محسن خلیلی در آستانه سرپرستی پرسپولیس
چین: به ارتباط با همه طرف‌ها برای کاهش تنش ادامه می‌دهیم
افزایش آلودگی صوتی تهران در پی تنش‌های هوایی اخیر
ابهام در سرنوشت پژوهشگران پروژه‌های حساس آمریکا
انسداد جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال از ساعت 16 امروز
ترامپ: آمریکا با ایران همکاری نزدیک خواهد داشت
تغییر ساعات فعالیت میادین میوه و تره‌بار تهران
پذیرش 250 متقاضی برای وام ودیعه مسکن جنگ رمضان
شکایت لبنان از نقض آتش‌بس توسط اسرائیل
جراحت شدید نایب رئیس فدراسیون جودو در حملات صهیونیستی
در بحران برای کودکان فضای امن و آرام ایجاد کنید
تأکید پزشکیان بر تداوم همبستگی ملی پس از آتش‌بس
موج100 عملیات وعده صادق 4/اهداف دشمنان از سواحل مدیترانه تاشرق شبه جزیره حجاز زیراتش پرحجم
چرا باید ایران را پیروز جنگ دانست؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 19 فروردین 1405
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 19 فروردین 1405+جدول
رایزنی اسلام‌آباد و دوحه برای تقویت صلح و ثبات منطقه