×
سیاسی
شناسه خبر : 200132
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/29 ساعت 09:37
عراقچی: حق واکنش را برای خود محفوظ می‌دانیم+ فیلم

در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه؛

عراقچی: حق واکنش را برای خود محفوظ می‌دانیم+ فیلم

عملیات‌های «وعده صادق 1» و «وعده صادق 2» واکنش‌های دفاعی از سوی ما به تهاجمات قبلی بودند. ما به‌طور رسمی به جامعه جهانی اعلام کردیم که تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی یک تهاجم جدید است و مستحق واکنش می‌باشد. حق واکنش را برای خود محفوظ می‌دانیم و در زمان مناسب و به شیوه‌ای که صلاح بدانیم، اقدام خواهیم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر امور خارجه گفت: آنچه که مانع از وقوع جنگ می‌شود، در واقع آمادگی برای جنگ است و باید به این نکته توجه داشت که اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد کوچک‌ترین نشانه‌ای از ترس نشان داده شود، در واقع جنگ را بر خود تحمیل کرده‌اید.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه اظهارداشت: در حوزه عملیات «وعده صادق ۳»، آنچه مربوط به ما بود را اعلام کردیم. عملیات اخیر اسرائیل علیه ایران از دیدگاه جمهوری اسلامی یک تهاجم جدید محسوب می‌شود. برخلاف ادعای اسرائیل که این اقدامات را دفاع از خود می‌داند، عملیات‌های «وعده صادق ۱» و «وعده صادق ۲» واکنش‌های دفاعی از سوی ما به تهاجمات قبلی بودند. ما به‌طور رسمی به جامعه جهانی اعلام کردیم که تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی یک تهاجم جدید است و مستحق واکنش می‌باشد. حق واکنش را برای خود محفوظ می‌دانیم و در زمان مناسب و به شیوه‌ای که صلاح بدانیم، اقدام خواهیم کرد.

وی گفت: تصمیم‌گیری در این خصوص، همان‌طور که می‌دانید، در جای دیگری انجام می‌شود و شما بهتر از من از جزئیات آن آگاهید. اما می‌توانم بگویم که در طول ۱۲ ماه گذشته و حتی قبل از آن، بسیار هوشمندانه و با درایت عمل کرده‌ایم. تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده و با در نظر گرفتن تمامی شرایط و احتمالات، از جمله توطئه‌ها و دام‌های احتمالی دشمن، اتخاذ شده است. ما به موقع و به شیوه‌ای کاملاً هوشمندانه و مدیریت‌شده پاسخ داده‌ایم و جلوی گسترش جنگ را گرفته‌ایم، که به نظر من اسرائیل خواهان آن است و می‌خواهد پای آمریکا را به این درگیری بکشاند. ما این موضوع را با دیپلماسی تلفیق کرده و به‌طور کلی این‌گونه عمل کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: بنابراین، اینکه باید پاسخ دهیم و محاسبات دشمن را مدیریت کنیم تا اجازه ندهیم به این نتیجه برسند که اگر جمهوری اسلامی را مورد حمله قرار دهند، پاسخی دریافت نخواهند کرد، بسیار مهم است. اگر این تصور را به دشمن بدهیم، به نوعی آنها را دعوت به حملات بیشتر کرده‌ایم. این قطعاً نخواهد بود. ما این حق را برای خود قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و این واکنش با درایت و حکمتی که در سطوح عالی نظام وجود دارد، در زمان مناسب انجام خواهد شد.

عراقچی ادامه داد: آنچه که مانع از وقوع جنگ می‌شود، در واقع آمادگی برای جنگ است. باید به این نکته توجه داشت که اگر در شرایطی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچک‌ترین نشانه‌ای از ترس نشان داده شود، در واقع جنگ را بر خود تحمیل کرده‌اید. برای جلوگیری از وقوع جنگ، لازم است قدرت و آمادگی خود را به وضوح اعلام کرده و نشان دهید که آماده مقابله هستید.

وی بیان کرد: اگر کوچک‌ترین نقطه ضعفی نشان داده شود که عدم آمادگی برای جنگ را آشکار کند، آنگاه جنگ بر شما تحمیل خواهد شد. دشمنانی که تهدید می‌کنند، در واقع منتظر نشانه‌هایی از ضعف در طرف مقابل هستند تا از این فرصت استفاده کنند و اقدامات خود را عملی سازند. بنابراین، بسیار مهم است که در شرایط بحرانی و تهدیدآمیز، قوی و محکم ایستادگی کنید تا بتوانید از وقوع جنگ جلوگیری کنید.

وزیر امور خارجه افزود: وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه در این زمینه ایجاد بازدارندگی سیاسی بود. در حالی که نیروهای مسلح ما بازدارندگی نظامی را فراهم کرده بودند، لازم بود که در کنار آن بازدارندگی سیاسی نیز برقرار شود. بازدارندگی سیاسی به این معناست که کشورهای بیشتری، هم در منطقه و هم در سطح بین‌المللی، موضع مشترکی علیه تهاجم دشمن داشته باشند و این می‌تواند نقش یک سپر دفاعی را ایفا کند.

عراقچی عنوان کرد: این بازدارندگی سیاسی در کنار آمادگی نظامی می‌تواند دیواری از حمایت و همبستگی ایجاد کند که صدای مخالفت با جنگ و رژیم صهیونیستی را بلندتر می‌کند و کمک شایانی به پیشگیری از درگیری‌ها می‌نماید.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از سفرهای متعدد وزیر خارجه می‌شود، واقعیت این است که این اقدامات لازم و بخشی از وظایف محوله بوده است. این وظیفه شامل ایجاد شبکه‌ای از دیپلماسی فعال بود. باید از یاد شهید عزیزمان، وزیر شهید امیر عبداللهیان، یاد کنیم که در جریان عملیات “وعده صادق یک” همین کار را انجام داد. او با ارسال پیام‌ها و ایجاد هماهنگی با کشورهای مختلف، نقش بازدارندگی دیپلماسی را ایفا کرد. بعد از عملیات “وعده صادق دو”، شرایط بسیار جدی‌تر و حساس‌تر شد و سیاست خارجی با تلاش بیشتری به فعالیت‌های گسترده و پیچیده منطقه‌ای پرداخت.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: میدان و دیپلماسی دارای یگانگی و همبستگی هستند و به‌طور جدایی‌ناپذیری با یکدیگر عمل می‌کنند. دیپلماسی به اتکای قدرت به حرکت درمی‌آید و در absence از قدرت، دیپلماسی فاقد تأثیر خواهد بود. به‌عبارتی، دیپلماسی و قدرت دیپلماتیک اساساً بر پایه قدرت عمل می‌کنند و باید با قاطعیت بیان کرد که در فقدان قدرت، دیپلماسی به ثمربخشی نخواهد رسید.

عراقچی گفت: بدون پشتوانه قدرت، سخنان دیپلمات تأثیری نخواهد داشت و دیپلمات تنها با اتکای به قدرت می‌تواند مواضع خود را ابراز کند. همچنین، نظریه‌پردازان حوزه قدرت تأکید کرده‌اند که همان‌طور که دیپلماسی بدون قدرت ناتوان است، قدرت نیز بدون دیپلماسی نمی‌تواند مسیر خود را بشناسد. در واقع، دیپلماسی نقش تعیین‌کننده‌ای در روشن کردن و هموار کردن مسیر اقدام‌های قدرت ایفا می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ زوج ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه شد
منشور کوروش راهنمای حکمرانی
واکنش سفارت ایران در مکزیک به دروغ بزرگ رسانه آمریکایی
رمزگشایی اعتراف ترامپ
برنامه مسابقات فوتبال و والیبال امروز + ساعت بازی تراکتور
وزیر خارجه عراق:‌ به روابط خود با ایران احترام می‌گذاریم
هشدار بی‌سابقه نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی از نابودی صهیونیسم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 آبان+ وضعیت استان ها
تحویل جسد اسیر صهیونیست به صلیب سرخ در جنوب غزه
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
X
آگهی تبلیغاتی