×
اقتصادی
شناسه خبر : 199913
تاریخ انتشار :

کمبود نقدینگی و شکر، مهمترین مشکل زنبورداران

مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: کمبود نقدینگی و عدم تأمین شکر و کوچ‌دهی از مهم‌ترین مشکلات زنبورداران است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: جعفر خالقی، مدیر جهاد کشاورزی کلات اظهار کرد: پس از جمع‌بندی آمار زنبورستان‌های شهرستان، تعداد کندوها از ۵۰۰۰ به ۶۳۰۰ کندو رسیده است و با توجه به بستر و پوشش گیاهی موجود امکان ظرفیت افزایش ۱۵تا ۲۰هزار کندو در شهرستان وجود دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به اقلیم کوهستانی و طبیعت دارای گل و گیاه و سرمایه اندک، بستر مناسبی برای توسعه این شغل و ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار در شهرستان فراهم شده است.

عسل کلات منحصر به فرد است

مدیر جهاد کشاورزی کلات با بیان اینکه افق روشنی پیش روی صنعت زنبورداری در شهرستان وجود دارد، گفت: امکان توسعه صنعت زنبورداری در شهرستان کلات وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه طبیعت منحصر به فرد هزار مسجد موجب شده که کیفیت عسل‌هایی که تولید می‌شود بسیار بالا باشد، بیان کرد: عسلی که در این منطقه تولید می‌شود جزو عسل‌های مرغوب کشور است.

خالقی با اعلام اینکه عسل‌های شهرستان مشتریان و خریداران بسیار و خاص خود را دارد و به راحتی به فروش می‌رسد، گفت: با توجه به اینکه اقلیم شهرستان از ۴۵۰ متر تا ۳۲۰۰ متر است منطقه از آب و هوای خیلی گرم تا خنک و معتدل برخوردار است.

وی با بیان اینکه این نوع آب و هوا موجب شده که پوشش گیاهی و گل و گیاه بسیار خوب و متنوعی داشته باشیم، اظهار کرد: وضعیت آب و هوایی همچنین موجب شده که زنبورها قابلیت کوچ هم در شهرستان داشته باشند.

فعالین این صنعت به سمت زنبورداری مدرن حرکت کرده‌اند

مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: وجود پوشش‌های گیاهی متنوع از ارتفاعات کوهستان هزار مسجد تا چهچه موجب شده که گرده و محصولات جانبی خوب و باکیفیتی از کندوها حاصل شود.

وی با اشاره به اینکه اخیراً فعالین این صنعت به سمت زنبورداری مدرن حرکت کرده‌اند و بر روی اصلاح و نژاد اقداماتی را انجام داده‌اند، گفت: اخیراً بر روی اصلاح نژاد ملکه اقداماتی انجام داده‌اند.

خالقی گفت: نژاد کارنیکا یکی از نژادهای بسیار خوبی است که نه تنها تولید بالایی دارد بلکه نیش نمی‌زند و آرام و مقاوم به منطقه است.

وی با بیان اینکه بسیاری از زنبورداران در حال فراگیری آموزش‌های لازم هستند، بیان کرد: تاکنون بیش از ۵۰ درصد زنبورداران به سمت زنبورداری مدرن و اصلاح نژاد رفته‌اند.

فعالیت بانوان در صنعت زنبورداری

مدیر جهاد کشاورزی کلات با تأکید بر اینکه سایر زنبورداران هم چاره دیگری جز همین اقدام ندارند، افزود: نژادهای اصلاح شده علاوه بر اینکه پربازده هستند مشکلات کمتری هم دارند.

وی از فعالیت بانوان زنبوردار در شهرستان خبر داد و گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد فعالین این صنعت در شهرستان را بانوان تشکیل می‌دهند.

خالقی در خصوص اقداماتی که برای برندسازی عسل شهرستان صورت گرفته، افزود: گرچه برندهایی هست، اما هنوز برای گرفتن سیب سلامت و بین‌المللی کردن آن اقدامی را انجام نشده است.

وی صنعت زنبورداری شهرستان کلات را نیازمند توسعه دانست و اظهار کرد: عسل شهرستان هنوز از بسته‌بندی مناسب و شکیلی برخوردار نیست.

مدیر جهاد کشاورزی کلات همچنین کمبود نقدینگی و کوچ دهی و تأمین شکر مورد نیاز را از مهم‌ترین مشکلات زنبورداران دانست و گفت: کوچ دهی هزینه بسیار بالایی دارد که بعضاً زنبورداران برای بردن و برگرداندن کندوها به چابهار و سایر استان‌ها با مشکلات مالی بسیار مواجه‌اند.

تأمین شکر مورد نیاز از مشکلات زنبورداران

وی با اشاره به اینکه زنبورداران هزینه قابل ملاحظه‌ای را صرف حمل و نقل کندوها می‌کنند، بیان کرد: تأمین شکر مورد نیاز از دیگر مشکلات زنبورداران است.

خالقی با اعلام اینکه زنبورداری با شکر عجین شده است، افزود: بالا بودن قیمت و کم در دسترس بودن شکر بعضاً زنبورداران را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید زنبورداران را به لحاظ مالی و در برندینگ و مارکتینگ حمایت نمود، خاطرنشان کرد: عسل شهرستان به خصوص عسلی که در هزار مسجد تولید می‌شود در استان و در نوع خود منحصر به فرد است.

مدیر جهاد کشاورزی کلات همچنین از کنه‌های واروآ و بیماری نوزما و ... به عنوان مهم‌ترین بیماری‌هایی که مشکلاتی برای زنبورداران به وجود می‌آورد نام برد و افزود: رفع این بیماری‌ها هم هزینه‌هایی را بر زنبورداران تحمیل می‌کند.

وی با اعلام اینکه زنبورداران همه ساله می‌توانند از طریق صندوق بیمه کشاورزی کلنی‌ها و زنبورهای خود را بر اساس تعرفه‌هایی که اعلام شده بیمه کنند، گفت: زنبورداران تاکنون به دلیل خسارت‌هایی که متحمل شدند غرامت‌هایی را از صندوق بیمه دریافت کرده‌اند.

نارضایتی زنبورداران از صندوق بیمه

خالقی خاطرنشان کرد: چون بیمه هیچ گاه رقم واقعی خسارت‌های وارد شده را جبران نمی‌کند عملاً موجب نارضایتی‌هایی می‌شود ولی بازهم ۶۰ تا ۷۰ درصد را پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه نیاز است صندوق بیمه مبلغ خسارت‌ها را واقعی‌تر کند، گفت: با توجه به اینکه سال گذشته استقبال خوبی از بیمه نشده بود اما اگر رقم پرداخت خسارت‌ها بیشتر شود استقبال زنبورداران هم افزایش خواهد یافت.

مدیر جهاد کشاورزی کلات با اشاره به اینکه سال گذشته کمتر از ۲۰ درصد بیمه شده بودند، افزود: امیدواریم امسال وضعیت بهبود یابد.

وی در ادامه با بیان اینکه از دیگر محصولات جانبی تولید شده می‌توان به ژل رویال، گرده، موم و بره موم اشاره کرد، گفت: زنبورهای عسل باید برای گذران زمستان‌های سرد یک غذای بسیار مقوی و انرژی‌زا در اختیار داشته باشند تا با مصرف آن، علاوه بر کسب انرژی بتوانند با حرکات ماهیچه‌ها گرما تولید شود و دمای مورد نظر کلنی و کندو را تأمین کنند .

خالقی افزود:کلنی زنبورعسل تنها و مهم‌ترین سرمایه زنبورداران است و حفظ کلنی برای زنبوردار بسیار مهم و حیاتی است، توجه به نیاز غذایی زنبورعسل در زمستان و تأمین عسل مورد نیاز کلنی بسیار اهمیت دارد و زنبورداران با توجه به این نکته سعی در حفظ کلنی‌ها برای سال بعد دارند.

وی در ادامه به اهمیت طرح ملی سرشماری زنبورستانها اشاره کرد و آن را زیربنای پیشرفت این صنعت در شهرستان عنوان کرد و خواهان توجه بیشتر زنبورداران به تقویت این صنف در زمینه آموزش شد که می‌توان در رابطه با برندسازی، بسته‌بندی، بازاریابی گام‌های مؤثری برداشت .

 ۲۵۰ هزار هکتار اراضی دیم مرغوب و حاصلخیز، ۱۵۰۰ هکتار اراضی کشت برنج، حدود ۷۰۰۰ هکتار اراضی کشت آبی، ۴۰۴ هزار رأس دام سبک و سنگین، شیلات و آبزی‌پروری ماهیان، گیاهان دارویی، پرورش زنبورعسل، حدود ۸۰۰ هکتار باغات گردو، هفت هزار هکتار جنگل پسته وحشی و ۲۴۰۴ خانوار عشایر از جمله منابع مهم و ظرفیت‌های ویژه کلات در بخش کشاورزی است.

به گزارش ایسنا، شهرستان مرزی کلات با وسعت ۳۵۰۳ کیلومترمربع در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد. این شهرستان با داشتن ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و دارای ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصدی شهری را از آن خود کرده است.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گوشی قاپی عجیب راکب موتورسوار در خیابان گاز مشهد + فیلم
فروش مشروبات الکلی در بستنی فروشی در تهران
ناصر علیخواه، نویسنده، معلم و پژوهشگر درگذشت
واردات خودرو با ارز شخصی در راه است!
نوجوان ایرانی در رقابت‌های جهانی پینگ‌پنگ طلا گرفت
قتل کبری رضایی دختر افغان توسط مرد ایرانی + جزئیات
پیام تسلیت پزشکیان به هند پس از فاجعه هوایی مرگبار
جام جهانی باشگاه‌ها 2025 با قضاوت فغانی بزگزار می شود
ترامپ: ما به توافق با ایران نسبتا نزدیک هستیم و من ترجیح می‌دهم که توافق کنیم
صالحی: تندیس آرش کمانگیر در ونک، بازتابی از هویت و غرور ملی است
تصاویری از لحظه برخاستن و سقوط هواپیمای مسافربری هند
جدیدترین نرخ محصولات ایران خودرو پس از افزایش قیمتها+ جدول قیمت ها
آتش‌سوزی در پتروشیمی بوشهر + جزئیات و تعداد جان باختگان
نقشه ترافیکی بزرگ‌ترین مهمانی سال اعلام شد + فیلم
تسلیت بقایی به دولت و مردم هند پس از سقوط هواپیما
هشدار شرکت توانیر به مصرف برق در آستانه ورود موج گرما
دومین دیدار دوستانه ایران قطعی شد + زمان برگزاری دیدار
نورنما | غدیر، ریزش باران الطاف رحمانی بر گلزار جان‌های تشنه است
پادکست | ولایت چیست؟و چرا اینقدر غدیر مهم است؟
واکنش متفاوت شمخانی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس
کالاس: نگرانی اروپا از ایران فراتر از پرونده هسته‌ای است
وزیر نفت: افزایش قیمت گازوئیل شامل ناوگان رسمی نمی‌شود
عراقچی: آماده دفاع قاطع از حقوق ملت در مذاکرات یکشنبه هستیم+ فیلم
قیمت نفت افزایش یافت
بازی تدارکاتی جدید تیم ملی ایران مقابل شیلی نهایی شد
اینترنت ماهواره‌ای برای آیفون فعال شد
هشدار هواشناسی: طوفان در راه تهران /آماده باش دستگاههای امدادی
هشدار جدی مجلس به آژانس؛ گزینه خروج ایران از NPT در دستور کار قرار می گیرد
سقوط هواپیمای ایر ایندیا در نزدیکی فرودگاه احمدآباد هند+ فیلم سقوط وتعداد قربانیان
گرمای 41 درجه‌ای در تهران/هشدار زرد برای پایتخت
فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد/جدول و زمان پرداخت
جزییات فاجعه دریایی در بندر پارسیان؛ 10 شناور در آتش سوختند
استعفا وزیر راه و شهرسازی تکذیب شد
پزشکیان: ما راه خود را خواهیم رفت و غنی سازی ادامه می‌یابد
دومین بمب استقلال؛ آقاسی با قراردادی دو ساله آبی‌پوش شد
واکنش مقام‌های ایرانی و نهادهای بین‌المللی به قطعنامه شورای حکام و پاسخ تهران
واکنش بازار طلا و سکه به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده
واکنش بازار دلار و سایر ارزها به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد واکنش کشورمان به قطعنامه شورای حکام توضیح خواهد داد
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
تماس تلفنی ویتکاف و نتانیاهو درباره ایران
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
واکنش کمالوندی به قطعنامه شورای حکام: ایران تسلیم فشار سیاسی نمی‌شود
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
تاریخ؛ میدان سنجش وفاداری امت در روز عید غدیر
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +جدول
نورنما | تفاوت زمان توقف در پیت استاپ فرمول یک بین سال های 1990 تا2023
سوختن 10 فروند شناور در اسکله جوادالائمه هرمزگان + فیلم
قفل گمرک شکست؛ ترخیص 3 هزار خودروی وارداتی در بندر شهید رجایی
X
آگهی تبلیغاتی