×
اجتماعی
شناسه خبر : 199837
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/27 ساعت 10:07
چرا زنان هنوز گواهینامه موتورسیکلت ندارند؟

چرا زنان هنوز گواهینامه موتورسیکلت ندارند؟

در حالی که قوانین موجود تکلیفی صریح برای صدور این گواهینامه به بانوان تعیین نکرده، استفاده از موتورسیکلت در میان بانوان به دلیل نیازهای اجتماعی و اقتصادی در حال افزایش است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با توجه به اینکه به لحاظ قانونی منعی برای صدور گواهینامه بانوان وجود ندارد، این امر، لزوم حل هر چه سریعتر مسئله گواهینامه بانوان را گوشزد می‌کند تا بانوان بدون دغدغه خاطر و دردسرهای قانونی، بتوانند از موتورسیکلت‌های متعارف و مناسب استفاده کنند.
 موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، از جمله مواردی است که طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و نظرات متفاوتی درباره آن وجود دارد.

منع قانونی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان وجود ندارد

وزارت کشور اخیراً در پاسخ به درخواست یک کاربر در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرد که قانون، تکلیفی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان وضع نکرده است. متن منتشرشده وزارت کشور به شرح زیر است:  

«به استناد تبصره ماده 20 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی (مصوب 1389)، صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان بر ‌عهده فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است. در قانون برای صدور گواهینامه بانوان تکلیفی وضع نشده است.

همچنین، برابر ماده 26 آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، رانندگی با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی مستلزم داشتن گواهینامه متناسب است. در عین حال، ماده 718 قانون مجازات اسلامی، رانندگی بدون گواهینامه را جرم دانسته و برای آن مجازات‌هایی چون حبس، جریمه نقدی و محرومیت از رانندگی پیش‌بینی کرده است.»  

بنابر این اعلام وزارت کشور، منع قانونی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان وجود ندارد و قانونگذار صرفا تصریح کرده که "در قانون برای صدور گواهینامه بانوان تکلیفی وضع نشده است." 

پیشنهاد فدراسیون موتورسواری: آموزش و صدور گواهینامه برای بانوان

بر همین اساس، اخیراً رئیس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی کشور پیشنهادهایی برای حل این موضوع ارائه داده و اعلام کرده است:

«ما با مشورت و نظرخواهی از هیئت رئیسه، بانوان مربی، کارشناسان و رؤسای هیئت‌های استانی، اعلام کردیم که صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، در صورت رعایت ضوابط ایمنی و ملاحظات فرهنگی و شرعی، هیچ‌گونه ضرری برای منافع عمومی ندارد حتی این اقدام می‌تواند به توسعه و رفاه اجتماعی و اقتصادی بانوان کمک کند.»  

 

رئیس فدراسیون همچنین آمادگی این مجموعه را برای آموزش بانوان اعلام و تصریح کرده است: «با استفاده از توان مربیان و قهرمانان بانو در سراسر کشور، می‌توانیم آموزش‌های لازم را ارائه دهیم همچنین پیست‌های فدراسیون و هیئت‌ها به‌عنوان مکان‌های ایمن و فنی برای تمرین این افراد در نظر گرفته خواهد شد.»  

نیاز به بازنگری در قوانین و سیاست‌گذاری‌ها

با توجه به پیشرفت تکنولوژی ساخت موتورسیکلت، تولید دستگاه‌های سبک و اتوماتیک و افزایش نیاز بانوان به استفاده از موتورسیکلت در زندگی روزمره، لزوم تعیین تکلیف برای صدور گواهینامه بانوان بیش از پیش احساس می‌شود.  

از یک سو، نداشتن گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان باعث ایجاد خلأ قانونی در استفاده ایمن از این وسیله نقلیه شده و احتمال بروز تخلفات و جرائم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، صدور گواهینامه می‌تواند منجر به نظم‌بخشی و ارتقای ایمنی در استفاده از موتورسیکلت‌ها شود. 

پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی نشان می‌دهد که امکان پیشبرد این موضوع در چارچوب ضوابط ایمنی و ملاحظات فرهنگی وجود دارد. حال باید دید آیا نهادهای مسئول برای تعیین تکلیف و شفاف‌سازی این موضوع، گامی عملی خواهند برداشت یا خیر.

در پایان باید این نکته را متذکر شد که در حال حاضر بسیاری از بانوان برای ترددهای روازنه خود به محل کار، تحصیل و ... در حال استفاده از موتورسیکلت هستند اما به دلیل اینکه تا به امروز امکان دریافت گواهینانه برای آنها فراهم نبوده، این ترددهای بانوان با موتورسیکلت لاجرم بدون گواهینامه انجام می‌شود که این امر در صورت بروز هرگونه سوانح رانندگی چه در موارد منجر به لطمات جانی و جرحی و چه در موارد خسارات مادی، به شدت منجر به ایجاد وضعیت بغرنج برای این دسته از بانوان خواهد شد چرا که رانندگی بدون گواهینامه قانونی "جرم" محسوب می‌شود و در صورت وقوع تصادف، این دسته از راکبین خانم حتماً مقصر اعلام خواهند شد!

به گزارش تسنیم، لذا با توجه به اینکه به لحاظ قانونی نیز منعی برای صدور گواهینامه بانوان وجود ندارد، این امر، لزوم حل هر چه سریعتر مسئله گواهینامه بانوان را گوشزد می‌کند تا بانوان بدون دغدغه خاطر و دردسرهای قانونی، بتوانند از موتورسیکلت‌های متعارف و مناسب استفاده کنند.   


نظرات

آخرین اخبار
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر