×
اجتماعی
شناسه خبر : 199837
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/27 ساعت 10:07
چرا زنان هنوز گواهینامه موتورسیکلت ندارند؟

چرا زنان هنوز گواهینامه موتورسیکلت ندارند؟

در حالی که قوانین موجود تکلیفی صریح برای صدور این گواهینامه به بانوان تعیین نکرده، استفاده از موتورسیکلت در میان بانوان به دلیل نیازهای اجتماعی و اقتصادی در حال افزایش است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با توجه به اینکه به لحاظ قانونی منعی برای صدور گواهینامه بانوان وجود ندارد، این امر، لزوم حل هر چه سریعتر مسئله گواهینامه بانوان را گوشزد می‌کند تا بانوان بدون دغدغه خاطر و دردسرهای قانونی، بتوانند از موتورسیکلت‌های متعارف و مناسب استفاده کنند.
 موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، از جمله مواردی است که طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و نظرات متفاوتی درباره آن وجود دارد.

منع قانونی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان وجود ندارد

وزارت کشور اخیراً در پاسخ به درخواست یک کاربر در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرد که قانون، تکلیفی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان وضع نکرده است. متن منتشرشده وزارت کشور به شرح زیر است:  

«به استناد تبصره ماده 20 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی (مصوب 1389)، صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان بر ‌عهده فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است. در قانون برای صدور گواهینامه بانوان تکلیفی وضع نشده است.

همچنین، برابر ماده 26 آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، رانندگی با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی مستلزم داشتن گواهینامه متناسب است. در عین حال، ماده 718 قانون مجازات اسلامی، رانندگی بدون گواهینامه را جرم دانسته و برای آن مجازات‌هایی چون حبس، جریمه نقدی و محرومیت از رانندگی پیش‌بینی کرده است.»  

بنابر این اعلام وزارت کشور، منع قانونی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان وجود ندارد و قانونگذار صرفا تصریح کرده که "در قانون برای صدور گواهینامه بانوان تکلیفی وضع نشده است." 

پیشنهاد فدراسیون موتورسواری: آموزش و صدور گواهینامه برای بانوان

بر همین اساس، اخیراً رئیس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی کشور پیشنهادهایی برای حل این موضوع ارائه داده و اعلام کرده است:

«ما با مشورت و نظرخواهی از هیئت رئیسه، بانوان مربی، کارشناسان و رؤسای هیئت‌های استانی، اعلام کردیم که صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، در صورت رعایت ضوابط ایمنی و ملاحظات فرهنگی و شرعی، هیچ‌گونه ضرری برای منافع عمومی ندارد حتی این اقدام می‌تواند به توسعه و رفاه اجتماعی و اقتصادی بانوان کمک کند.»  

 

رئیس فدراسیون همچنین آمادگی این مجموعه را برای آموزش بانوان اعلام و تصریح کرده است: «با استفاده از توان مربیان و قهرمانان بانو در سراسر کشور، می‌توانیم آموزش‌های لازم را ارائه دهیم همچنین پیست‌های فدراسیون و هیئت‌ها به‌عنوان مکان‌های ایمن و فنی برای تمرین این افراد در نظر گرفته خواهد شد.»  

نیاز به بازنگری در قوانین و سیاست‌گذاری‌ها

با توجه به پیشرفت تکنولوژی ساخت موتورسیکلت، تولید دستگاه‌های سبک و اتوماتیک و افزایش نیاز بانوان به استفاده از موتورسیکلت در زندگی روزمره، لزوم تعیین تکلیف برای صدور گواهینامه بانوان بیش از پیش احساس می‌شود.  

از یک سو، نداشتن گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان باعث ایجاد خلأ قانونی در استفاده ایمن از این وسیله نقلیه شده و احتمال بروز تخلفات و جرائم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، صدور گواهینامه می‌تواند منجر به نظم‌بخشی و ارتقای ایمنی در استفاده از موتورسیکلت‌ها شود. 

پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی نشان می‌دهد که امکان پیشبرد این موضوع در چارچوب ضوابط ایمنی و ملاحظات فرهنگی وجود دارد. حال باید دید آیا نهادهای مسئول برای تعیین تکلیف و شفاف‌سازی این موضوع، گامی عملی خواهند برداشت یا خیر.

در پایان باید این نکته را متذکر شد که در حال حاضر بسیاری از بانوان برای ترددهای روازنه خود به محل کار، تحصیل و ... در حال استفاده از موتورسیکلت هستند اما به دلیل اینکه تا به امروز امکان دریافت گواهینانه برای آنها فراهم نبوده، این ترددهای بانوان با موتورسیکلت لاجرم بدون گواهینامه انجام می‌شود که این امر در صورت بروز هرگونه سوانح رانندگی چه در موارد منجر به لطمات جانی و جرحی و چه در موارد خسارات مادی، به شدت منجر به ایجاد وضعیت بغرنج برای این دسته از بانوان خواهد شد چرا که رانندگی بدون گواهینامه قانونی "جرم" محسوب می‌شود و در صورت وقوع تصادف، این دسته از راکبین خانم حتماً مقصر اعلام خواهند شد!

به گزارش تسنیم، لذا با توجه به اینکه به لحاظ قانونی نیز منعی برای صدور گواهینامه بانوان وجود ندارد، این امر، لزوم حل هر چه سریعتر مسئله گواهینامه بانوان را گوشزد می‌کند تا بانوان بدون دغدغه خاطر و دردسرهای قانونی، بتوانند از موتورسیکلت‌های متعارف و مناسب استفاده کنند.   


نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین