×
اقتصادی
شناسه خبر : 199739
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/26 ساعت 14:36
گوجه‌فرنگی تا 10 دیگر ارزان می‌شود/صادرات ممنوع نشده است

گوجه‌فرنگی تا 10 دیگر ارزان می‌شود/صادرات ممنوع نشده است

اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: پیش‌بینی می‌شود طی 10 تا 15 روز آینده سقف قیمت گوجه فرنگی هر کیلو 20 تا 22 یا 23 هزار تومان تغییر کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه بارفروشان از تغییر ۲۰ الی ۲۳ هزار تومانی سقف قیمت گوجه فرنگی طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده خبر داد.

طی روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر برگشت گوجه‌ ایران از مرزهای صادراتی عراق منتشر شد که حاکی از ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به عراق بود. قیمت گوجه فرنگی در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در خرده فروشی‌های شهر تهران بر اساس مشاهدات میدانی 40 تا 70 هزار تومان نیز به فروش می‌رسید.

علاوه بر افزایش قیمت نجومی این محصول حتی در بسیاری از میوه‌فروشی‌ها یافت نمی‌شد و شاهد کمبود آن در بازار بودیم. در همین بازه زمانی اکبر فتحی - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - درباره مسئله ممنوعیت صادرات گوجه و محصولات کشاورزی به عراق و دیگر کشورها اظهار کرد: صادرات گوجه به هیچ مقصدی ممنوع نشده است و الان مسئله گواهی از مبدا مطرح است که باید یک گواهی صادر شود که این محصولات کجا تولید می‌شود و برای صادرات تایید شود. در ستاد تنظیم بازار درباره این موضوع بحث داشتیم که گواهی از مبدا را سازمان حفاظت و معاونت‌های تخصصی و همچنین جهاد کشاورزی در مزرعه دهند.

فتحی تاکید کرد: ما در فصلی از سال قرار داریم که به لحاظ شرایط جوی، گوجه فرنگی‌های شمال غرب کشور دچار سرمازدگی و عدم کیفیت شده‌اند و بخش اندکی از  تولیدات جنوب وارد بازار می‌شود، بنابراین باید بازار داخل نیز تامین شود.

وی درباره گرانی گوجه در بازار گفت: این گرانی‌ها به دلیل کمبود عرضه است.گوجه فرنگی گلخانه‌ای ما صادر می‌شود و حالا گوجه‌های گلخانه‌ای که وارد بازار می‌شوند به دلیل بالا بودن هزینه‌های تمام شده گوجه گلخانه‌ای، با قیمت بالاتر عرضه می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: تولید گوجه در مناطق سردسیر تا نیمه اول آذرماه دچار کمبود می‌شود و فقط در استان فارس، بخشی از تولیدات فضای آزاد را داریم و پس از ۱۵ آذرماه و با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه گواهی از مبدا، محصولات صادرات محور ماه کمتر شده و بیشتر در بازار داخل عرضه می‌شوند و مشکل کمبود و گرانی حل می‌شود.

حال اما بر اساس گزارش‌های ارائه شده، برداشت عمده گوجه فرنگی در استان‌های جنوبی کشور آغاز شده و محصولات نهایی و با کیفیت آن به خوبی به تهران، اصفهان، شهرکرد تا سیستان و بلوچستان و.... وارد میادین میوه و تره‌بار مرکزی می‌شود و به این ترتیب با افزایش عرضه در روزهای اخیر، قیمت فروش عمده‌ این محصول در میدان مرکزی میوه و تره‌بار کاهش می‌یابد.

طی روزهای اخیر، قیمت گوجه فرهنگی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش داشته و به وفور در میادین توزیع می‌شود و با افزایش بارهای رسیده از شهرستان‌های جنوبی در سراسر کشور، پیش‌بینی‌ها مبنی بر ادامه روند کاهشی قیمت گوجه فرنگی است.

به گزارش ایسنا، اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان نیز اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده سقف قیمت گوجه فرنگی هر کیلو ۲۰ تا ۲۲ یا ۲۳ هزار تومان تغییر خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا