×
اقتصادی
شناسه خبر : 199710
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/26 ساعت 12:28
آیا تالار شیشه‌ای همچنان سبز می‌ماند؟

نورنیوز دلایل رشد بازار سرمایه را بررسی می کند:

آیا تالار شیشه‌ای همچنان سبز می‌ماند؟

حال و روز این روزهای بورس خوب است. تالار شیشه ای در یک هفته گذشته روند رو به رشدی را تجربه کرد تا سهامداران و فعالان بازار به رونق دوباره بازار امیدوار شوند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: کارشناسان معتقدند که این سبزپوشی هیجانی و به صورت موقت نیست، بلکه ادامه دار خوهد بود به شرطی که تمامی پارامترهایی که در این رشد صعودی تاثیرگذار بوده اند، همچنان پابرجا باشند.

کارشناسان عوامل مختلفی که موجب رشد و اقبال مردم به بازار سرمایه شده  را حمایت از بورس، افزایش قیمت دلار نیمایی، عرضه خودرو در بورس کالا، کاهش تنش های سیاسی برگزاری با انتخابات آمریکاو افزایش نرخ بهره عنوان می کنند که در این گزارش به آنها پرداخته شده است.

حمایت دولتی‌ها از بازار سرمایه

رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصادی در هفته های قبل خبر از حمایت جدی از بازار سرمایه داده بودند. همین موضوع تاثیر بسیاری روی مثبت شدن دید سرمایه گذاران به بازار و رونق آن داشت.

ضمن اینکه وزیر نیرو هم روز چهارشنبه مصوبه‌ای برای افزایش نرخ برق منتشر کرد که به گفته برخی از کارشناسان این افزایش نرخ می‌تواند بر رشد سودآوری شرکت‌ها و صنایع نیروگاهی اثر مثبتی داشته‌باشد.

اسفندیار شاه منصوری، کارشناس ارشد بازار سرمایه درباره این عامل می گوید: در ۱۰‌سال اخیر نرخ برق نیروگاه‌ها از ۲۰‌تومان به ۱۰۰‌تومان رسیده و این یک رشد نه‌چندان قابل‌توجه محسوب می‌شود که نمی‌تواند این صنعت را از زیان بهای تمام‌شده خارج کند.  به همین منظور، در چند سال‌گذشته شرکت‌های نیروگاهی بورسی در کانون توجه نبوده اند، اما بعد از انتشار این خبر افزایش نرخ می‌تواند اثر مثبتی بر صنعت نیروگاهی کشور گذاشته از این رو  سودآوری آنها را افزایش خواهد داد، چراکه می‌تواند جذابیت این صنعت را افزایش دهد و سودآوری بنگاه‌ها را بالا ببرد.

دلار نیمایی

 از آنجایی که معامله شرکت های بازار بورس با دلار نیمایی انجام می شود گرانی ارز نیمایی و نزدیک شدن به قیمت آزاد موجب رشد سود شرکت های بورسی شده است.

آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه در این باره گفته است: بازار سرمایه تحت‌تاثیر انتشار اخبار کاهش نرخ بهره و افزایش دلار نیما به محدوده‌های حدود ۵۰هزار تومان، پنج روز معاملاتی سبزپوش را در هفته اخیر به ثبت رساند. البته کاهش نرخ بهره به ۲۵درصد کمی دشوار است. با این وجود کاهش نرخ اوراق اخزا در تابلوی معاملات می‌تواند کاهش محدود نرخ بهره را در ماه‌های آینده محتمل کند. از این رو دو محرک افزایش دلار نیما و کاهش نرخ بهره در صورت عملیاتی شدن می‌توانند وضعیت بورس را بهبود دهند.

عرضه خودرو در بازار

احتمال عرضه خودرو در بورس‌کالا نیز یکی از دلایلی است که توانست نگاه ها به بازار را مثبت کند. با عرضه خودرو که به نفع عرضه کننده و خریدار است دست دلالان و واسطه گران در بازار قطع و هم سود حاصل از فروش خودرو به‌طور مستقیم به تولیدکننده و سهامدار خواهد رسید و هم قیمت ها کاهش خواهد یافت. به همین دلیل می توان از عرضه خودرو به عنوان یکی دیگر از فاکتورهای رشد بازار سرمایه نام برد.

دلایل خارجی تاثیرگذار بر بازار

کاهش تنش‌های نظامی و منطقه‌ای و اخباری مبنی‌بر توقف جنگ در لبنان و غزه موجب تاثیرگذاری در بازار شده است.

در کنار آن مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا نیز در این زمینه بدون تاثیر نبوده است.

آراد پورکار در این باره معتقد است: با مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا و از میان رفتن ریسک آن، وضعیت بازارها تا حدودی برای سرمایه‌گذاران مشخص شد. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی و با توجه به گمانه‌زنی‌ها، ریسک تنش‌های ژئوپلیتیکی نیز تمایلی به افزایش ندارد. برطرف شدن عوامل و ریسک‌های خارجی می‌تواند سایه ترس و نااطمینانی سرمایه‌‌گذاران را با کاهش مواجه کند.

از طرفی صحبت‌های روزهای اخیر، ازجمله زمزمه‌هایی درباره دیدار مقامات ایرانی با ایلان ماسک در جهت کاهش تنش‌ها، در کنار صعود ارزش معاملات در جریان روند بازار هفته گذشته، می‌تواند نویدبخش روزهای مساعدتر بورس برای سرمایه‌گذاران تلقی شود.

**دلایل رشد بورس از زبان رئیس کل

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز روز گذشته گفت: افزایش قیمت‌ سهام شرکت‌های مختلف و افزایش حجم معاملات نشانه‌ خوبی از خوش‌بینی فعالان بازار به رویدادهای هفته‌ها و ماه‌های آینده است.

حجت‌اله صیدی، گفت: به نظرم عامل اول  رشد بورس این است که بازار حس کرد ریسک سیستماتیک کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. پیش‌بینی تحلیل‌گران، آرام‌ترشدن منطقه و فروکش کردن تنش‌ها است. تصمیم‌های اقتصادی و اجتماعی دولت و تحرکات سیاسی آن نیز نشان از تدبیر و تعقل دارد که به معنای کاهش ریسک‌های محیطی است.

بورس
 

 وی ادامه داد:عامل دوم، اقدام‌های مهمی است که در بازار پول در حال رخ‌دادن است. فصل جدیدی از هماهنگی و همکاری بین بازار پول و سرمایه دارد رقم می‌خورد. قدم اولی که ما برای کاهش نصاب سپرده‌های بانکی در صندوق‌ها برداشتیم، در بانک‌ مرکزی برنامه‌های خوبی برای مدیریت نرخ سود بانکی و کاهش شکاف بین ارز نیما و بازار آزاد شروع شد.

 صیدی درباره عامل سوم هم تصریح کرد: تلقی مثبت معامله‌گران از تلاش‌های ارکان بازار در خصوص عوامل بنیادی  و تلاش‌هایی که برای اصلاح تبصره‌ها و بندهای اثرگذار بر بازار سرمایه در لایحه‌ بودجه در هفته‌های قبل شروع کرده بودیم، طی دو جلسه‌ای که همین هفته در کمیسیون اقتصادی مجلس داشتیم، خبرهای مثبتی را برای بازار به همراه آورد.

همچنین تلاش‌هایی که ناشران با توصیه‌ بورس، برای بهبود عملکرد و سودآوری خود در نیمه‌ دوم سال به کار می‌بندند، نیز عامل اثرگذار بعدی بوده است. ضمن اینکه آمادگی بورس کالا برای معامله ‌خودرو در آن و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت ‌در رابطه با بازار بدهی و نرخ تأمین مالی واکنش مناسبی به آن نشان داد.

***آیا بازار امروز هم مثبت خواهد ماند؟

نگاهی به آخرین روز هفته گذشته نشان می دهد که بیشتر نمادهای شاخص‌ساز با صف‌های خرید قوی بسته شدند. این وضعیت نشان‌دهنده ورود جریان پول هوشمند به بازار است. همچنین تقاضای بالا در صنایع مختلف، از جمله پتروشیمی، فلزات اساسی و بانکی، امیدواری سرمایه‌گذاران به ادامه روند صعودی را افزایش داده است.

بنابراین با توجه به اتفاق های هفته گذشته کارشناسان معتقدند بازار سهام روند صعودی خود را با افزایش تقاضا برای نمادهای شاخص ساز، رشد نقدینگی در بورس، ثبات اقتصادی و حمایت‌های نهادهای مالی حفظ خواهد کرد و بازار با رشدی متعادل همراه و همچنان مورد اقبال سرمایه‌گذاران خواهد بود.

رشد 45 هزار واحدی امروز 

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۴۵هزار واحدی مواجه شد و در آستانه فتح ارتفاع ۲.۲ میلیون واحد قرار گرفت.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 10میلیارد و 42میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 7هزار و 313میلیارد تومان در بیش از 199هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 45هزار و 490واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 192هزار و 460واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فارس و فملی شد و در مقابل نماد معاملاتی خمحور با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 5میلیارد و 446میلیون ورقه به‌ارزش 7هزار و 54میلیارد تومان در 147هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 438واحد رشد کرد و در ارتفاع 21هزار و 781واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای آریا، کگهر و مارون شد و در مقابل نمادهای معاملاتی کایزد و تماوند بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
X
آگهی تبلیغاتی