×
سیاسی
شناسه خبر : 199697
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/26 ساعت 12:07
ظرفیت گسترده فناوری پلاسما در عرصه‌های گوناگون

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد:

ظرفیت گسترده فناوری پلاسما در عرصه‌های گوناگون

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان اظهار کرد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران؛ بحث کشاورزی و مواد غذایی و ارتقای کیفیت آن‌ها در فرایند امنیت غذایی است. فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده است. این فناوری دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاروزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

اسلامی عنوان کرد: در استان فاخر کرمان یکی از مهم‌ترین محصولات کشور یعنی پسته تولید می‌شود و کانون و قطب مرکزی تولید این محصول در شهر رفسنجان قرار دارد. برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران عزیز بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم به همین دلیل از 2 سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسایل مطالعاتی و طراحی‌‌های تکمیلی این طرح انجام شد و امروز شاهد احداث و بهره‌برداری از این کارخانه هستیم. این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت و این شرکت توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را احداث کند.

وی گفت: امروز با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی و جناب آقای استاندار و سایر مسوولان شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم؛ این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: امروز شاهد معرفی این فناوری به فعالان این حوزه هستیم و آنان می‌توانند از ظرفیت ایجاد شده برای آلودگی‌زدایی از محصولات خشکبار به‌ویژه پسته استفاده کنند و با آلودگی‌زدایی و رفع آفت‌پذیری می‌توان برای صادرات این محصول در بازارهای جهانی اقدام کرد.

معاون رییس‌جمهور گفت: امروز شاهد بهره برداری از نخستین مرکز آلودگی‌زدایی مبتنی بر فناوری پلاسما در کشور هستیم و ظرفیت نصب شده در این کارخانه تا 3 برابر می‌تواند افزایش یابد البته توسعه این صنعت وابسته به فعالان حوزه تولید پسته است و نیز وزیر محترم جهاد کشاورزی و استاندار محترم کرمان دستوراتی را در این زمینه صادر کردند و امیدواریم شاهد استقبال خوبی از این فناوری باشیم.

وی ادامه داد: هر جا که برای ظرفیت‌‌سازی نیازسنجی شود به حتم با تدبیر وزیر محترم جهاد کشاورزی و یا در استان با تدبیر استاندار محترم موارد را پیگیری خواهیم کرد.

اسلامی گفت: اولویت اصلی برای ما این است که مجموعه فعلی مشغول ارایه خدمات به باغداران و تولید‌کنندگان شود به حداکثر ظرفیت برسد زیرا در این صورت نقش اصلی آن در صنعت و کشاورزی استان پدیدار خواهد شد. به خدمات‌رسانی این کارخانه جذابیت آن برای سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد و بستر معرفی این فناوری بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی درباره هزینه استفاده از فناوری پلاسما در قیمت تمام شده محصول گفت:‌ قیمت تمام شده برای استفاده از فناوری پلاسما حداکثر برابر با قیمت 5درصد از محصول است البته این مساله بستگی به نوع محصولی که وارد کارخانه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد و نیز میزان خدمتی که به آن ارایه می‌شود، تعیین کننده نرخ خدمات است که سهم ناچیزی در قیمت تمام شده محصول دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: مهم‌ترین خدمات این فناوری را می‌توان قابلیت‌سازی محصول دانست و با استفاده از فناوری پلاسما محصولات آفت‌ نمی‌پذیرند و از ماندگاری بالاتری برخوردار خواهند شد.


نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان