×
سیاسی
شناسه خبر : 199697
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/26 ساعت 12:07
ظرفیت گسترده فناوری پلاسما در عرصه‌های گوناگون

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد:

ظرفیت گسترده فناوری پلاسما در عرصه‌های گوناگون

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان اظهار کرد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران؛ بحث کشاورزی و مواد غذایی و ارتقای کیفیت آن‌ها در فرایند امنیت غذایی است. فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده است. این فناوری دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاروزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

اسلامی عنوان کرد: در استان فاخر کرمان یکی از مهم‌ترین محصولات کشور یعنی پسته تولید می‌شود و کانون و قطب مرکزی تولید این محصول در شهر رفسنجان قرار دارد. برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران عزیز بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم به همین دلیل از 2 سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسایل مطالعاتی و طراحی‌‌های تکمیلی این طرح انجام شد و امروز شاهد احداث و بهره‌برداری از این کارخانه هستیم. این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت و این شرکت توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را احداث کند.

وی گفت: امروز با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی و جناب آقای استاندار و سایر مسوولان شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم؛ این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: امروز شاهد معرفی این فناوری به فعالان این حوزه هستیم و آنان می‌توانند از ظرفیت ایجاد شده برای آلودگی‌زدایی از محصولات خشکبار به‌ویژه پسته استفاده کنند و با آلودگی‌زدایی و رفع آفت‌پذیری می‌توان برای صادرات این محصول در بازارهای جهانی اقدام کرد.

معاون رییس‌جمهور گفت: امروز شاهد بهره برداری از نخستین مرکز آلودگی‌زدایی مبتنی بر فناوری پلاسما در کشور هستیم و ظرفیت نصب شده در این کارخانه تا 3 برابر می‌تواند افزایش یابد البته توسعه این صنعت وابسته به فعالان حوزه تولید پسته است و نیز وزیر محترم جهاد کشاورزی و استاندار محترم کرمان دستوراتی را در این زمینه صادر کردند و امیدواریم شاهد استقبال خوبی از این فناوری باشیم.

وی ادامه داد: هر جا که برای ظرفیت‌‌سازی نیازسنجی شود به حتم با تدبیر وزیر محترم جهاد کشاورزی و یا در استان با تدبیر استاندار محترم موارد را پیگیری خواهیم کرد.

اسلامی گفت: اولویت اصلی برای ما این است که مجموعه فعلی مشغول ارایه خدمات به باغداران و تولید‌کنندگان شود به حداکثر ظرفیت برسد زیرا در این صورت نقش اصلی آن در صنعت و کشاورزی استان پدیدار خواهد شد. به خدمات‌رسانی این کارخانه جذابیت آن برای سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد و بستر معرفی این فناوری بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی درباره هزینه استفاده از فناوری پلاسما در قیمت تمام شده محصول گفت:‌ قیمت تمام شده برای استفاده از فناوری پلاسما حداکثر برابر با قیمت 5درصد از محصول است البته این مساله بستگی به نوع محصولی که وارد کارخانه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد و نیز میزان خدمتی که به آن ارایه می‌شود، تعیین کننده نرخ خدمات است که سهم ناچیزی در قیمت تمام شده محصول دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: مهم‌ترین خدمات این فناوری را می‌توان قابلیت‌سازی محصول دانست و با استفاده از فناوری پلاسما محصولات آفت‌ نمی‌پذیرند و از ماندگاری بالاتری برخوردار خواهند شد.


نظرات

آخرین اخبار
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد