×
سیاسی
شناسه خبر : 199697
تاریخ انتشار :

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد:

ظرفیت گسترده فناوری پلاسما در عرصه‌های گوناگون

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان اظهار کرد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران؛ بحث کشاورزی و مواد غذایی و ارتقای کیفیت آن‌ها در فرایند امنیت غذایی است. فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده است. این فناوری دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاروزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

اسلامی عنوان کرد: در استان فاخر کرمان یکی از مهم‌ترین محصولات کشور یعنی پسته تولید می‌شود و کانون و قطب مرکزی تولید این محصول در شهر رفسنجان قرار دارد. برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران عزیز بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم به همین دلیل از 2 سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسایل مطالعاتی و طراحی‌‌های تکمیلی این طرح انجام شد و امروز شاهد احداث و بهره‌برداری از این کارخانه هستیم. این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت و این شرکت توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را احداث کند.

وی گفت: امروز با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی و جناب آقای استاندار و سایر مسوولان شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم؛ این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: امروز شاهد معرفی این فناوری به فعالان این حوزه هستیم و آنان می‌توانند از ظرفیت ایجاد شده برای آلودگی‌زدایی از محصولات خشکبار به‌ویژه پسته استفاده کنند و با آلودگی‌زدایی و رفع آفت‌پذیری می‌توان برای صادرات این محصول در بازارهای جهانی اقدام کرد.

معاون رییس‌جمهور گفت: امروز شاهد بهره برداری از نخستین مرکز آلودگی‌زدایی مبتنی بر فناوری پلاسما در کشور هستیم و ظرفیت نصب شده در این کارخانه تا 3 برابر می‌تواند افزایش یابد البته توسعه این صنعت وابسته به فعالان حوزه تولید پسته است و نیز وزیر محترم جهاد کشاورزی و استاندار محترم کرمان دستوراتی را در این زمینه صادر کردند و امیدواریم شاهد استقبال خوبی از این فناوری باشیم.

وی ادامه داد: هر جا که برای ظرفیت‌‌سازی نیازسنجی شود به حتم با تدبیر وزیر محترم جهاد کشاورزی و یا در استان با تدبیر استاندار محترم موارد را پیگیری خواهیم کرد.

اسلامی گفت: اولویت اصلی برای ما این است که مجموعه فعلی مشغول ارایه خدمات به باغداران و تولید‌کنندگان شود به حداکثر ظرفیت برسد زیرا در این صورت نقش اصلی آن در صنعت و کشاورزی استان پدیدار خواهد شد. به خدمات‌رسانی این کارخانه جذابیت آن برای سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد و بستر معرفی این فناوری بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی درباره هزینه استفاده از فناوری پلاسما در قیمت تمام شده محصول گفت:‌ قیمت تمام شده برای استفاده از فناوری پلاسما حداکثر برابر با قیمت 5درصد از محصول است البته این مساله بستگی به نوع محصولی که وارد کارخانه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد و نیز میزان خدمتی که به آن ارایه می‌شود، تعیین کننده نرخ خدمات است که سهم ناچیزی در قیمت تمام شده محصول دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: مهم‌ترین خدمات این فناوری را می‌توان قابلیت‌سازی محصول دانست و با استفاده از فناوری پلاسما محصولات آفت‌ نمی‌پذیرند و از ماندگاری بالاتری برخوردار خواهند شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما |آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد شهریور برگزار می‌شود
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
متهم در دادگاه پرونده قتل الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
X
آگهی تبلیغاتی