×
بین الملل
شناسه خبر : 199606
تاریخ انتشار : جمعه 1403/08/25 ساعت 17:57
میقاتی اعلام کرد: اولویت دولت لبنان اجرای قطعنامه 1701 است

میقاتی اعلام کرد: اولویت دولت لبنان اجرای قطعنامه 1701 است

نجیب میقاتی نخست وزیر موقت لبنان امروز (جمعه) گفت: دولت این کشور اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل را اولویت می‌داند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  خبرگزاری رویترز نوشت: میقاتی گفت کشورش خواستار این است که اجرای این قطعنامه به طور کامل و بدون هیچ اصلاحیه ای در اولویت قرار گیرد.

رویترز نوشت: این قطعنامه که به آخرین دور از درگیری ها بین حزب الله لبنان و (رژیم) اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد تصریح می کند که جنوب لبنان باید عاری از سلاح هایی باشد که متعلق به دولت لبنان نیست.

میقاتی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده است، نوشت: تماس‌ها برای دستیابی به تفاهم ادامه دارد.

لبنان: پیشنهاد آتش‌بس آمریکا مقبول نیست

رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد پیشنهادی که از سوی آمریکا برای برقراری آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی دریافت کرده است، برای کشورش قابل قبول نیست.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان امروز جمعه به روزنامه الشرق الاوسط گفت در پیشنهاد توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، هیچ بندی در مورد آزادی تردد ارتش رژیم صهیونیستی در لبنان و استقرار نیروهای آتلانتیک یا غیر آنها در این کشور مطرح نشده است.

رسانه‌های لبنانی پنجشنبه اعلام کردند «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت پیش نویس توافقی را برای آتش بس بین ارتش رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تحویل داد.

شبکه تلویزیونی الجدید لبنان پنجشنبه به نقل از منابع گزارش داد جانسون پیش نویس توافق یا همان پیشنهاد برای آتش بس را به نیابت از «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به نبیه بری تحویل داد. این پیش نویس بر قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت متمرکز است.

بری افزود پیشنهاد آمریکا شامل متنی است که برای لبنان غیرقابل قبول است و آن موضوع تشکیل کمیته ای برای نظارت بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است که شامل تعدادی از کشورهای غربی است.

رئیس پارلمان لبنان گفت: در حال حاضر درباره سازوکار جایگزین پیشنهادی، بحثی در جریان است و «کار به خوبی پیش می‌رود، فضا مثبت است و نتیجه آن درس است».

وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بین‌المللی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.

این در حالی است که رسانه‌های صهیونیستی با انتشار محتوای پیشنهاد مذکور گزارش کردند پیشنهاد آتش‌بس بین لبنان و رژیم صهیونیستی شامل اذعان هر دو طرف به اهمیت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است. این پیشنهاد، به هر دو طرف حق می‌دهد در صورت لزوم از خود دفاع کند. 

در این پیشنهاد آمده است که پس از توافق آتش‌بس، ارتش رژیم اشغالگر ظرف ۷ روز از جنوب لبنان خارج و ارتش لبنان جایگزین آن می‌شود و آمریکا و کشور دیگری بر این روند خروج نظارت خواهند کرد. براساس این پیشنهاد، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل آن تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود و ظرف ۶۰ روز پس از امضای توافق آتش‌، لبنان باید هر گروه نظامی غیر رسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند و بر از بین بردن تأسیسات غیر رسمی تولید سلاح نظارت داشته باشد.

به گزارش ایرنا، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان پیشتر در اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور، گفته بود که لبنان در حال عبور از یک بحران تاریخی، سرنوشت‌ساز و بی‌سابقه است.

وی همچنین توقف تجاوزات علیه لبنان، برقراری آتش‌بس فوری و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل را خواستار شده بود.

علی لاریجانی مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب که امروز جمعه وارد بیروت شد با میقاتی در دفتر کار او ملاقات کرد. دو طرف درباره اوضاع منطقه و لبنان گفت و گو و تبادل نظر کردند.


نظرات

آخرین اخبار
تکذیب قاطع تهران؛ ادعاهای اسرائیل درباره باکو بی‌اساس است
پرسه‌زنی هواپیماهای جاسوسی آمریکا در آسمان عراق
سیاستمدار پیشین آلمان از ترامپ و نتانیاهو به‌شدت انتقاد کرد
پایان تعلیق: از تحریم تا جنگ
دروازه‌بان سابق پرسپولیس درگذشت
انتقاد دو مقام نظامی سابق از عملکرد دولت نتانیاهو
شمایل تنظیم‌گری تنگه هرمز پس از جنگ
پشت پرده ماجرای جلیقه ضدگلوله نتانیاهو فاش شد
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
طلای جهانی پس از افت روز گذشته، دوباره صعودی شد
آغاز هفته آینده با بارش؛ پیش‌بینی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید
کشتی‌های آمریکایی اهداف مشروع خواهند بود
چرا ترامپ پس از تهدید به جنگ با اعلام آتش‌بس یک‌طرفه، عقب نشینی کرد؟
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی و وام تحصیلی دانشجویان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول
قطب نمای انرژی جهان در حال چرخش به سمت راکتورهای هسته ای است
نورنما | 2 اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جام جهانی 2026؛ میزبان مکزیکی در تعقیب رؤیای عبور از یک هشتم نهایی
بازار خودرو قفل شد؛ معاملات به صفر رسید
سازمان ملل: تمدید آتش‌بس میان آمریکا و ایران گامی مهم برای کاهش تنش است
سپاه: دشمن به «خلا شناختی» رسید؛ پاسخ «آنی و قاطع» به هر تهدید جدید
دیپلماسی نشانه ضعف نیست، مسئولیتی ملی برای بازگرداندن حاکمیت است
حزب‌الله «خط زرد» تعیین‌شده در جنوب لبنان را به رسمیت نمی‌شناسد
اقتصادنگار | اقتصاد ایران در مواجهه با جنگ چقدر آماده بود؟
چرا نباید از هوش مصنوعی مشورت پزشکی بگیریم؟
مقام مستعفی دولت ترامپ: آمریکا باید مانند ریگان نیروهایش را از خاورمیانه خارج کند
جاسوس موساد صبح امروز به دار مجازات آویخته شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی