×
بین الملل
شناسه خبر : 199606
تاریخ انتشار : جمعه 1403/08/25 ساعت 17:57
میقاتی اعلام کرد: اولویت دولت لبنان اجرای قطعنامه 1701 است

میقاتی اعلام کرد: اولویت دولت لبنان اجرای قطعنامه 1701 است

نجیب میقاتی نخست وزیر موقت لبنان امروز (جمعه) گفت: دولت این کشور اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل را اولویت می‌داند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  خبرگزاری رویترز نوشت: میقاتی گفت کشورش خواستار این است که اجرای این قطعنامه به طور کامل و بدون هیچ اصلاحیه ای در اولویت قرار گیرد.

رویترز نوشت: این قطعنامه که به آخرین دور از درگیری ها بین حزب الله لبنان و (رژیم) اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد تصریح می کند که جنوب لبنان باید عاری از سلاح هایی باشد که متعلق به دولت لبنان نیست.

میقاتی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده است، نوشت: تماس‌ها برای دستیابی به تفاهم ادامه دارد.

لبنان: پیشنهاد آتش‌بس آمریکا مقبول نیست

رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد پیشنهادی که از سوی آمریکا برای برقراری آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی دریافت کرده است، برای کشورش قابل قبول نیست.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان امروز جمعه به روزنامه الشرق الاوسط گفت در پیشنهاد توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، هیچ بندی در مورد آزادی تردد ارتش رژیم صهیونیستی در لبنان و استقرار نیروهای آتلانتیک یا غیر آنها در این کشور مطرح نشده است.

رسانه‌های لبنانی پنجشنبه اعلام کردند «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت پیش نویس توافقی را برای آتش بس بین ارتش رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تحویل داد.

شبکه تلویزیونی الجدید لبنان پنجشنبه به نقل از منابع گزارش داد جانسون پیش نویس توافق یا همان پیشنهاد برای آتش بس را به نیابت از «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به نبیه بری تحویل داد. این پیش نویس بر قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت متمرکز است.

بری افزود پیشنهاد آمریکا شامل متنی است که برای لبنان غیرقابل قبول است و آن موضوع تشکیل کمیته ای برای نظارت بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است که شامل تعدادی از کشورهای غربی است.

رئیس پارلمان لبنان گفت: در حال حاضر درباره سازوکار جایگزین پیشنهادی، بحثی در جریان است و «کار به خوبی پیش می‌رود، فضا مثبت است و نتیجه آن درس است».

وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بین‌المللی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.

این در حالی است که رسانه‌های صهیونیستی با انتشار محتوای پیشنهاد مذکور گزارش کردند پیشنهاد آتش‌بس بین لبنان و رژیم صهیونیستی شامل اذعان هر دو طرف به اهمیت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است. این پیشنهاد، به هر دو طرف حق می‌دهد در صورت لزوم از خود دفاع کند. 

در این پیشنهاد آمده است که پس از توافق آتش‌بس، ارتش رژیم اشغالگر ظرف ۷ روز از جنوب لبنان خارج و ارتش لبنان جایگزین آن می‌شود و آمریکا و کشور دیگری بر این روند خروج نظارت خواهند کرد. براساس این پیشنهاد، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل آن تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود و ظرف ۶۰ روز پس از امضای توافق آتش‌، لبنان باید هر گروه نظامی غیر رسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند و بر از بین بردن تأسیسات غیر رسمی تولید سلاح نظارت داشته باشد.

به گزارش ایرنا، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان پیشتر در اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور، گفته بود که لبنان در حال عبور از یک بحران تاریخی، سرنوشت‌ساز و بی‌سابقه است.

وی همچنین توقف تجاوزات علیه لبنان، برقراری آتش‌بس فوری و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل را خواستار شده بود.

علی لاریجانی مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب که امروز جمعه وارد بیروت شد با میقاتی در دفتر کار او ملاقات کرد. دو طرف درباره اوضاع منطقه و لبنان گفت و گو و تبادل نظر کردند.


نظرات

آخرین اخبار
راز افزایش طول عمر بعد از 40 سالگی؛ فقط کافی است این عادت را تغییر دهید
چرا ترامپ از حمله به ایران عقب‌نشینی کرد؟ نقش بازدارندگی و مذاکرات
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن