×
اقتصادی
شناسه خبر : 199478
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/24 ساعت 16:28
ارز چند نرخی جز رانت چیزی ندارد/ ماندن در لیست سیاه fatf ظلم به کشور است

ارز چند نرخی جز رانت چیزی ندارد/ ماندن در لیست سیاه fatf ظلم به کشور است

وزیر اقتصادگفت: وقتی در حال مبارزه با پولشویی هستیم و مقررات را اجرا می کنیم، درست نیست به دلیل ماندن در لیست سیاه fatf با اتهام پولشویی مواجه شویم. این مسئله، ظلم به جمهوری اسلامی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر اقتصاد گفت: زمانی که ما در حال مبارزه با پولشویی هستیم و مقررات را اجرا می کنیم، درست نیست به دلیل ماندن در لیست سیاه fatf با اتهام پولشویی مواجه شویم.

 عبدالناصر همتی در همایش توسعه ملی صادرات غیرنفتی در تبریز اظهار کرد: موضوع تسهیل صادرات جزو اولویت‌ها و برنامه‌های دولت چهاردهم قرار دارد.

وی افزود: علاوه بر تحریم‌های ظالمانه موضوع مدیریت حکمرانی و اداره مسائل اقتصادی نیز دارای اشکالات جدی است که برای رفع این معضل، دولت و مجلس باید پای کار باشند.

همتی با بیان اینکه حجم صادرات باید افزایش یابد افزود: میانگین صادرات ۱۰ کشور اول آسیا حدود ۵۰۰ میلیارد دلار است اما صادرات ما همراه با نفت به بالاتر از ۸۰ یا ۹۰ میلیارد دلار هم نمی‌شود.

وی با بیان اینکه کشور با کسری بودجه، ناترازی های بانکی، صندوق‌های بازنشستگی، آب و انرژی روبروست، گفت: اما بیشترین ناترازی که صادرات را درگیر می‌کند ناترازی بودجه و نقدینگی و سیاست‌های ارزی است.

همتی ادامه داد: این مسائل در ستاد اقتصادی دولت به طور کامل بحث و بررسی شده و تصمیماتی نیز گرفته شده است.

وزیر اقتصاد به کاهش نقدینگی بخش تولید اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۶ قیمت با دلار حدود ۳۰۰۰ تومانی، حجم نقدینگی حدود ۳۶۰ میلیارد دلار بود، اما امروز این رقم با احتساب نرخ ارز موجود به ۱۴۰ میلیارد کاهش یافته و همین امر موجب می‌شود که احساس کنیم نقدینگی کم است.

وزیر اقتصاد همچنین با بیان اینکه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا به تولید تزریق کنیم، گفت: این رقم از روش‌های مختلف از جمله طرح‌های پیشران و فعالیت‌های مولد به مرور تزریق خواهد شد.

وی تصریح کرد: این مسأله نشان می‌دهد که دولت دغدغه تنگنای نقدینگی را احساس کرده و تصمیمات لازم را گرفته است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ارز چند نرخی جز رانت و فساد چیز دیگری ندارد، گفت: اگر نرخ ارز واقعی نباشد با کاهش صادرات مواجه خواهیم شد و انگیزه بازگشت ارز صادراتی کاهش می یابد.

وی با یادآوری نیمه نخست سال ۹۹ که در آن درآمد نفتی عملا متوقف شد، خاطرنشان کرد: شاید در برخی مقاطع، تصمیمات خاصی گرفته شده باشد، اما سیاست دولت چهاردهم از بین بردن اختلاف ارز صادراتی و وارداتی است و این سیاست قطعی مورد تاکید رئیس جمهور و تیم اقتصادی نیز است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی دیگر از مشکلات موجود در زمینه صادرات را تغییر مداوم مقررات صادراتی عنوان کرد و گفت: طبق تأکید رئیس جمهور اگر به کالایی برای تامین مصرف داخلی نیاز داریم صادرات آن را قطع نمی کنیم بلکه زمینه واردات آن را فراهم می‌کنیم.

همتی افزود: اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد و فعالان این عرصه باید برای چند سال آینده خود برنامه‌ریزی کنند.

وی ادامه داد: اگر تعداد مقررات صادراتی کاهش و سازمان‌های وضع کننده مقررات، کاهش یابد مطمئن شوید که آینده خوبی برای صادرات کشور رقم خواهد خورد.

دکتر همتی همچنین به موضوع FATF ( گروه ویژه اقدام مالی و مبارزه با جریان پولشویی و تروریسم) اشاره کرد و گفت: کشورها باید ساز و کاری درست کنند که این گروه مالی مطمئن شود که آن کشور با پولشویی مبارزه می‌کند و از تروریست حمایت نمی‌کند.

وی ادامه داد: البته برخی دوستان عنوان می‌کنند وقتی که چون ما تحریم هستیم پس چه نیازی به عضویت در این گروه است، اما ۶ دلیل را اعلام می‌کنم که نشان می دهد عضویت و تعامل با این گروه ضروری است.

وزیر اقتصاد گفت: امتیاز و رتبه بالا به افراد و کشورهایی که در این گروه عضویت و تعامل دارند یکی از این دلایل است؛ هیچ کشوری دوست ندارد در لیست سیاه این گروه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: ما وقتی که پولشویی نمی‌کنیم پس چرا با این گروه تعامل نمی‌کنیم و نام‌ ما در لیست سیاه می‌رود؟

وزیر اقتصاد ادامه داد: نکته دوم اینکه؛ تحریم‌های آمریکا سیاسی، یک جانبه و متمرکز است و افراد و شرکت‌هایی را هدفمند تحریم می کند، اما اف ای تی اف در واقع کلیت تابعیت ایرانی را تحریم می‌کند و برای هر ایرانی در هر کجای جهان ایجاد محدودیت می‌کند.

همتی ادامه داد: حضور در لیست سیاه اف ای تی اف، به تحریم‌های آمریکا مشروعیت می‌دهد؛ ما چرا باید به این تحریم‌ها مشروعیت بدهیم؟

وی افزود: تحریم‌ها گاهی شل و سفت و سخت و آسان می‌شود, اما روابط بانکی و عادی‌سازی آن به راحتی امکان‌پذیر نبوده و زمان بر است.

بر این اساس، حتی کشورهایی مثل روسیه، چین، کوبا و ونزوئلا هم دوست ندارند در لیست سیاه این گروه قرار گیرند.

همتی ادامه داد: آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی تلاش دارد تا نام ایران در لیست سیاه این گروه بماند.

وزیر اقتصاد گفت: نکته دیگر اینکه اقدام تقابلی fatf عملاً به درز اطلاعاتی منجر می‌شود، اما تعامل با این گروه مانع از این کار می‌شود؛ با عضویت در اف آی تی اف، آنها به قانون ما احترام می گذارند و دیگر کاری با ما ندارند.

وی اظهار داشت: اگر تحریم‌ها لغو نشود آنطور که باید نمی‌توانیم از اف ای تی اف استفاده کنیم، اما بودن تحریم ها به معنای آن نیست که خودمان را در دنیا به عنوان کشوری که پولشویی می‌کند، معرفی کنیم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: زمانی که ما در حال مبارزه با پولشویی هستیم و مقررات را اجرا می کنیم، درست نیست به دلیل ماندن در لیست سیاه fatf با اتهام پولشویی مواجه شویم. این مسئله، ظلم به جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه با تاکید بر حمایت دولت از فعالیت بخش خصوصی و مشارکت مردمی گفت: دولت نباید بنگاه داری کند سیاست دولت این است که به تدریج از بنگاه‌ها خارج شود.

همتی گفت: در دو ماه اخیری که در وزارت اقتصاد بودم رزومه زیادی به من داده شده تا آنها را در شرکت‌های وابسته به بانک‌ها نصب کنم، چرا وزیر اقتصاد باید وقت خود را صرف انتصاب هیئت مدیره شرکت‌های درجه ۳ و ۴ شرکت های دولتی کند.

وی تاکید کرد: وزیر اقتصاد باید کارهای مربوط به تنظیم سیاست‌های ارزی، پولی و مالی کشور را انجام دهد اما اکنون حدود ۷۰ درصد وقت مسئولان مربوط به شرکت‌های وابسته به دولت است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان نیمه اول/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل اول
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
ابراز امیدواری ترامپ برای پیوستن عربستان به توافق ابراهیم
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
هت‌تریک مالی اسطوره پرتغالی رونالدو مقابل رقیب دیرینه مسی
احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت معتبر است
سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد
بیانیه وزارت خارجه پاکستان در پایان آتش‌بس 48 ساعته با افغانستان/تمدید آتش‌بس
حداقل سرمایه لازم برای تأسیس بانک غیردولتی اعلام شد
مسکو: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پس از پایان اعتبار قطعنامه 2231 دیگر قانونی نیست
ظریف: لاوروف درباره اسنپ‌بک خلاف می‌گوید
رنکینگ جدید فیفا؛ جایگاه ایران بدون تغییر در رتبه 21
تهران در آستانه سرما؛ کاهش دما از امروز آغاز می‌شود
هفته طلایی «مجنون»؛ فروش 3 میلیاردی در 7 روز
واکنش پزشکیان به ثبت جهانی 3 روستای ایران
معاون وزیر میراث فرهنگی: سه روستای ایران به شبکه جهانی پیوست
ملی‌پوشان روئینگ ایران به 3 فینال دیگر راه یافتند
بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال
افتتاح قطعه سوم بزرگراه ملی خلیج فارس در جزیره قشم
«سعید مظفری» در قطعه هنرمندان آرام گرفت
نورنما | بزرگ‌ترین نقاشی ساحلی چهره استاد شجریان در آلانیا
هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر بیانیه صادر کرد
جلوگیری شهرک نشینان صهیونیست از ورود کمک ها به غزه + فیلم
دیدار پوتین و ترامپ در مجارستان؛ ضربه‌ای پنهان به اروپا؟
توزیع گوشت وارداتی با قیمت زیر 700 هزار تومان از هفته آینده
بیانیه حماس در پی شهادت رئیس ستاد نیروهای مسلح یمن
رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه
قرارداد علی کریمی با کایسری یکطرفه فسخ شد
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
تصویب سند جامع مراقبت‌های سلامت
افزایش فشار آمریکا و انگلیس بر هند و چین برای کاهش واردات نفت روسیه
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
استقبال چین از گفت‌وگوی نمایندگان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین
ایران نگران سوءاستفاده فرامنطقه‌ای‌ها برای برهم زدن ثبات منطقه
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین
پایان فاکتورهای جعلی با صورت‌ حساب الکترونیک مالیاتی
هفت کشته و 13 زخمی در انفجار انتحاری پاکستان
گسترش ظرفیت سفرهای زیارتی عراق در آبان ماه
واشنگتن در حال بررسی ارائه پاداش برای اطلاعات درباره اجساد زندانیان در غزه است
طالبان از حمایت تهران در بحران مرزی با پاکستان خبر داد
اتهام زدن چین به آمریکا به دلیل ایجاد وحشت عمدی
رکورد طلای جهانی که از مرز 4360 دلار عبور کرد
وقت ترمیم زخم‌های عمیق جنگ است
حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
اولیانوف:با پایان مهلت قطعنامه 2231 ما شاهد شرایط جدیدی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران هستیم
رسانه عبری: سلاح حزب‌الله بزرگ‌ترین مانع عادی‌سازی با لبنان
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند
دادگاه کیفری بین‌المللی: احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت همچنان معتبر است
وداع آخر با پیکر سردار افشار
X
آگهی تبلیغاتی