×
سیاسی
شناسه خبر : 199461
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/08/24 ساعت 12:30
اسلامی: ایران به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرد ولی طرف مقابل تحریم‌ها را تشدید کرد

در نشست خبری با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛

اسلامی: ایران به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرد ولی طرف مقابل تحریم‌ها را تشدید کرد

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران توافق برجام را به صورت یک جانبه اجرا کرد و یک سال و نیم تمام تعهدات برجامی خود را انجام داد در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد و تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد .

نورنیوز- گروه سیاسی: محمد اسلامی امروز (پنچ‌شنبه ۲۴ آبان) بعد از دیدار و رایزنی با رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران در یک کنفرانس خبری مشترک با وی شرکت کرد .

اسلامی گفت :  تماس‌ها  و رفت و آمدها  بین ما و آقای گروسی همواره موثر و سازنده بوده است  و امروز هم گفتگو های موثر و سازنده‌ای داشتیم . دیدار امروز با آقای گروسی در این مقطع زمانی که نظام استکباری بدون قید و شرط از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

وی با بیان این که مذاکرات ما در این مقطع مهم است در بخشی دیگری  از صحبت های خود با اشاره به اقدامات رژیم صهیونسیتی در زیر سوال بردن اعتبار نهادهای بین المللی گفت: در پی این اقدامات اعتبار سازمان‌های بین‌المللی در حال خدشه دار شدن است و سازمان ملل و سازمان‌های وابسته باید با انجام مسوولیت خود در این زمینه نقش آفرین باشند .

اسلامی گفت:  ما مکرراً اعلام کردیم که هرگونه اقدام  مداخله جویانه در امور هسته‌ای ایران حتماً با اقدام متقابل  و بدون درنگ ایران مواجه می‌شود .

 وی با اشاره به برخی از فشارهای سیاسی در مورد برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران تاکید کرد : برنامه‌های هسته‌ای ایران تحت  این فشارها قرار نمی گیرد و ما برنامه  هسته‌ای صلح آمیز خود خود را در چارچوب منافعمان ادامه می‌دهیم .

اسلامی تاکید کرد : صدور هرگونه قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران این حق را برای ما ایجاد می‌کند که اقدام متقابل داشته باشیم .

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز از حضور در تهران ابراز خرسندی کرد و گفت: این سفر ، سفر مهمی  است که در شرایط پیچیده کنونی انجام می‌گیرد.

وی تاکید کرد : ما از شرایط خطیر که منطقه و فراتر از آن با آن دست و پنجه نرم می‌کند آگاه هستیم و این ماموریت را با رسالت کامل پذیرفتیم که این سفر موفقیت‌آمیزی باشد.

گروسی گفت : آژانس و ایران مدت طولانی هستند که با یکدیگر کار می‌کنند و مذاکرات خوب و ممتدی را با رئیس سازمان انرژی اتمی انجام داده‌ام. اکنون مقطع مهمی است که باید به یک نتیجه ملموس و عملیاتی برسیم تا به دنیا نشان دهیم که تلاش مشترک به نتیجه خواهد رسید و ما در مسیری خارج از مسیر تقابل قرار خواهد داد.

اسلامی تاکید کرد : ما  باید تلاش کنیم نگذاریم  جریان‌های افراطی با صدور قطعنامه‌های مداخله جویانه علیه ایران روابط ایران و آژانس را تحت تاثیر قرار دهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست  در پاسخ به سوالی در ارتباط با احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست آتی شورای حکام با فشار برخی از کشورهای غربی گفت: همان طور که گفتم  اگر آنها  مسیر تقابل و صدور قطعنامه مداخله جویانه و اخلال در برنامه هسته‌ای ایران را در پیش بگیرند، ایران بی‌درنگ و به صورت  متقابل پاسخ می‌دهد و ما اقدامات لازم را انجام می دهیم .

وی با بیان اینکه ایران همواره با حسن نیت مسیر تعامل را طی کرده است ، گفت : این ایران بود که توافق برجام را به صورت یک جانبه اجرا کرد و یک سال و نیم تمام تعهدات برجامی خود را انجام داد در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد و تحریم‌ها علیه ایران  را تشدید  کرد .

این مقام ایرانی تصریح کرد: صحنه و وضعیت کاملاً مشخص است و موضع ایران بارها اعلام شده است که اگر آنها  مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران همواره مسیر تعامل را در پیش گرفته و به این مسیر ادامه می‌دهد ولی اگر آنها مسیر دیگری را در پیش بگیرند ما در چهارچوب منافع خود تصمیمات مقتضی را می گیریم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا