×
فرهنگی
شناسه خبر : 199341
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/23 ساعت 13:27
«خورش ماست» اصفهان ثبت جهانی شد

«خورش ماست» اصفهان ثبت جهانی شد

«خورش ماست» اصفهان با دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی و قرارگیری در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت‌جهانی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی:  رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌ دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «خورش ماست» اصفهان با دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی و قرارگیری در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت‌جهانی شد.

 خورش ماست یک پیش‌غذای سنتی است که از ترکیب گوشت، ماست، شکر و زعفران تهیه می ‌شود.

مژگان ایزدی  افزود: خورش ماست اصفهان موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی( یکی از زیرمجموعه‌های سازمان یونسکو) شد.

وی ادامه داد: پرونده خورش ماست اصفهان با همکاری و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و حمایت‌های مالی و معنوی اتاق بازرگانی اصفهان در فهرست آثار ناملموس جهان به ثبت رسید.

ایزدی گفت: خورش ماست یکی از جذابیت‌های گردشگری غذای اصفهان محسوب می‌شود و گردشگرانی که این شهر را بعنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند، تمایل زیادی برای میل آن دارند.

وی اظهار داشت: غذاهای هر شهر و اقلیم می‌تواند معرف فرهنگ و هویت آن خطه باشد و از سویی این موضوع یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده گردشگری در ایران است که باید فعالان گردشگری بیش از پیش از این موضوع به‌منظور ایجاد جذابیت برای گردشگران بهره بگیرند.

رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «دوغ و گوشفیل» و «بریان» نیز از دیگر خوراکی ها و غذاهای حوزه میراث ناملموس اصفهان است که اگر ثبت نشوند به نام دیگر شهرها به ثبت خواهند رسید.

ایزدی افزود: غذا بخشی از میراث ناملموس هر منطقه محسوب می‌شود و ثبت آثار ملموس و ناملموس موجب رونق گردشگری خواهد شد.

به گزارش ایرنا، فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو(سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) شامل آثار فرهنگی و معنوی کشورهای مختلف است که بین نسل‌های مختلف هر کشور منتقل و تا به امروز حفظ شده‌اند.

خورش ماست، گز و بریان اصفهان ثبت ملی هستند و گز اصفهان سال گذشته از آژانس جهانی مالکیت معنوی که زیرمجموعه یونسکو است، نشان جغرافیایی بین‌المللی گرفت.

«خورش ماست» از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی خلال بادام یا گردو و گاه گلاب هم می‌ریزند.

خورش ماست در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه بعنوان پیش غذا مصرف و بصورت سرد با زرشک یا مغز پسته سرو می‌شود.

شهر تاریخی اصفهان علاوه بر ابنیه و آثار تاریخی، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و رشته‌های متعدد صنایع دستی‌ که این شهر را بعنوان «شهر خلاق یونسکو» مطرح کرده از تنوع در خوراک، هنر آشپزی و شیرینی‌پزی منحصر بفردی برخوردار است.

به گزارش ایرنا، بریان(بریون)، کاله‌جوش، اشکنه، حلیم بادمجان، قیمه ریزه نخودچی، گوشت و لوبیا(یخنی‌ لوبیا)، گوشت و عدس، نخودآب، خوراک سرگنجشکی(کله‌گنجشکی)، ماش و قُمری، کوفته شوید باقالی، یخمه‌ترُش، تاس‌کباب اصفهانی، کباب مشتی یا کباب زردک اصفهان، شله بریون، زیره اصفهانی، به ‌پلو اصفهانی، خورش مرغ و آلوچه، خورش ماست، کاچی هفت‌ دخترون(بی‌بی حور)، گز، پولکی و دوغ و گوشفیل از معروفترین خوراکی ها و غذاهای سنتی اصفهان است.


نظرات

آخرین اخبار
موج43 عملیات وعده صادق4 با رمز یا شدید العقاب/با شلیک موشک‌های خرمشهر، قدر، عماد، خیبرشکن
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله
بقایی: هیچ خصومتی با مردم و کشورهای منطقه نداریم
توقف تولید در چند کشور خاورمیانه توسط توتال
روایت رسانه‌های روس از پیام رهبر انقلاب
شهید شمخانی؛ مبارزی که همیشه در سنگر بود
سرلشکر عبدالهی: دشمنان را وادار به پذیرش تاوان جنایات خود خواهیم کرد
ناو «جرالد فورد» دچار آتش‌سوزی شد
وزیر امور خارجه چین: ترمز جنگ علیه ایران را بکشید
ترامپ با پیامی تیم ملی فوتبال ایران را تهدید کرد
بازتاب گسترده اولین پیام رهبر انقلاب در همه شبکه‌های خبری پاکستان
طالبان: جنگ ایران را از مسیر خود بازنمی‌دارد
لیلاز: آمریکا مجبور خواهد شد با ایران مقتدر تعامل کند
تخت‌روانچی: کشورهای متجاوز حق عبور از تنگه هرمز را ندارند