×
اجتماعی
شناسه خبر : 199334
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/23 ساعت 12:19
تحریم‌های یکجانبه مانع پایبندی به اهداف زیست‌محیطی است

رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در کاپ ۲۹:

تحریم‌های یکجانبه مانع پایبندی به اهداف زیست‌محیطی است

رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: کشورها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند، از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو کنوانسیون تغییر اقلیم در این مسیر شود.

شینا انصاری روز چهارشنبه در اجلاس سالانه کنفرانس تغییر اقلیم در باکو افزود: تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند، تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون تغییر اقلیم ناعادلانه و غیرمنطقی است، از این رو از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

متن کامل سخنرانی شینا انصاری در اجلاس بین‌المللی کاپ ۲۹ به شرح زیر است:

ابتدا مایلم مراتب سپاس صمیمانه خود را به دولت و مردم جمهوری آذربایجان بابت میزبانی کنفرانس COP ۲۹ ابراز کنم. این کنفرانس باید فرصتی برای اقدام‌های فراگیر، مطابق با اصل مسئولیت‌های مشترک ولی متفاوت، برای مقابله با بحران‌ها و چالش‌های جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی فراهم آورد.

حاکمیت ملی و اولویت‌های کشورها کلید مواجهه با چالش‌های تغییرات اقلیمی جهانی و دگرگونی سیستم انرژی جهانی است. کشورها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند. از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو در این مسیر شوند.

تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است. از این رو، از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

ایران، به عنوان امضاکننده بیش از ۱۵ توافق‌نامه چندجانبه زیست‌محیطی، یکی از کشورهای فعال در مقابله با تغییرات اقلیمی است، ایران اقدامات متعددی برای مقابله با تهدیدات تغییرات اقلیمی انجام داده و ابتکارات بیشتری نیز در دست دارد، این موارد شامل صدور سیاست‌های کلی در زمینه مدیریت تغییرات اقلیمی و گسترش اقتصاد سبز توسط بالاترین مقام کشور و همچنین گنجاندن برنامه ملی مدیریت تغییرات اقلیمی در برنامه هفتم توسعه پنج‌ساله کشور است.

علاوه بر این، اجرای پروژه‌هایی نظیر تبدیل نیروگاه‌های سوخت فسیلی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، کاهش انتشار گازهای آلاینده در صنعت نفت و گاز، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و هسته‌ای و اقدامات مشابه دیگر از گام‌های مؤثری است که برداشته‌ایم.

ما، کشورهای عضو سازمان ملل، گرد هم آمده‌ایم تا درباره آلودگی‌های زیست‌محیطی روی سیاره‌مان گفت و گو کرده و برای کاهش رنج انسانی همکاری کنیم، اما چگونه می‌توانیم به این هدف دست یابیم وقتی تنها در سال گذشته بیش از ۴۳,۰۰۰ نفر که بیش از نیمی از آنها زنان، کودکان و نوزادان بودند، توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی کشته شدند؟ این افزون بر قربانیان اخیر در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم به لبنان است.

طبق گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) درباره اثرات زیست‌محیطی حملات رژیم صهیونیستی بر مردم غزه، این رژیم با بمباران شدید خود، زیرساخت‌های حیاتی از جمله سیستم‌های مدیریت فاضلاب و زباله‌های جامد را به طور بی‌سابقه‌ای تخریب کرده است. تمامی منابع آب در غزه آلوده شده‌اند و وضعیت بهداشت عمومی به سطح فاجعه‌باری رسیده که توانایی بلندمدت فلسطینی‌ها در تأمین مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های تامین‌شده توسط کشورهای غربی، به طور قابل توجهی خطر مواجهه شهروندان با انتشارات سمی را افزایش داده است.

کشورها باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا برای مقابله با تغییر اقلیم بهره‌مند شوند

سکوت کشورهای غربی، که با حفظ استانداردهای دوگانه و سیاست‌های گزینشی همراه است، بسیار نگران‌کننده است.

در پایان، مایلم تأکید کنم که محیط زیست مشترک ما، پیوندی مشترک برای همه ماست. امیدواریم جامعه بین‌المللی، بدون ملاحظات سیاسی، در کنار هم بایستد، دانش را تبادل کرده، فناوری را انتقال دهد و دسترسی به منابع مالی را بدون تبعیض تسهیل کند و تحریم‌های یکجانبه علیه کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران، را به‌طور کامل رفع کند.

اما نباید فراموش کنیم که وضعیت کنونی اقلیمی جهان نتیجه سیاست‌های صنعتی تعداد معدودی از کشورهای توسعه‌یافته است و کشورهای در حال توسعه نباید به دلیل اقدامات دیگران از حق توسعه خود محروم شوند. بار دیگر تأکید می‌کنیم که اگر این کنفرانس قصد دارد حسن نیت خود را در تلاش برای آینده‌ای بهتر برای همه ثابت کند، باید از استانداردهای دوگانه دوری کرده و اقدام‌های معناداری از سوی همه کشورها برای دستیابی به این اهداف محقق شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دوفوریتی | دانش‌آموز،کیسه بوکس یا آدمک تمرین کُشتی نیست
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 28 مهر+ وضعیت استان ها
امشب آسمان ایران شهاب‌باران می‌شود
‌ 97 شهید بعد از آتش‌بس در غزه
ماجرای پیامک‌ سازمان هدفمندی یارانه‌ها به سرپرستان خانوار
آغاز پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی +جدول واریز
ورود ChatGPT به واتساپ ممنوع می‌شود
روش عجیب هکرهای کره شمالی برای سرقت رمزارزها
خطرات انباشت سرب در بدن بر سلامتی
چند راهکار برای کوتاه کردن دوره سرماخوردگی
کدام بیماری ها خطر مرگ ناشی از کبد چرب را افزایش می دهند؟
پیراهنی که حرف‌هایتان را می‌شنود
حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!
مدال نقره و برنز در کوراش بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
عقب‌نشینی ترامپ در سیاست تعرفه‌ای خودرو با مشوق‌های مالی
حمایت السودانی از حل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
اسامی داوران استقلال و الوحدات اعلام شد
واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی
واکنش باشگاه استقلال به تغییر ساعت بازی با فجر سپاسی
انتقال گاز قزاقستان به روسیه متوقف شد
طارمی مقابل بارسلونا بازی خواهد کرد
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پایان حملات خود به غزه شد
سپاه برای تقویت پیوندهای راهبردی با نیروهای مسلح یمن آماده است
صابر کاظمی به هوش آمد!
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
X
آگهی تبلیغاتی