×
اجتماعی
شناسه خبر : 199334
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/23 ساعت 12:19
تحریم‌های یکجانبه مانع پایبندی به اهداف زیست‌محیطی است

رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در کاپ ۲۹:

تحریم‌های یکجانبه مانع پایبندی به اهداف زیست‌محیطی است

رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: کشورها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند، از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو کنوانسیون تغییر اقلیم در این مسیر شود.

شینا انصاری روز چهارشنبه در اجلاس سالانه کنفرانس تغییر اقلیم در باکو افزود: تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند، تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون تغییر اقلیم ناعادلانه و غیرمنطقی است، از این رو از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

متن کامل سخنرانی شینا انصاری در اجلاس بین‌المللی کاپ ۲۹ به شرح زیر است:

ابتدا مایلم مراتب سپاس صمیمانه خود را به دولت و مردم جمهوری آذربایجان بابت میزبانی کنفرانس COP ۲۹ ابراز کنم. این کنفرانس باید فرصتی برای اقدام‌های فراگیر، مطابق با اصل مسئولیت‌های مشترک ولی متفاوت، برای مقابله با بحران‌ها و چالش‌های جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی فراهم آورد.

حاکمیت ملی و اولویت‌های کشورها کلید مواجهه با چالش‌های تغییرات اقلیمی جهانی و دگرگونی سیستم انرژی جهانی است. کشورها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند. از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو در این مسیر شوند.

تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است. از این رو، از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

ایران، به عنوان امضاکننده بیش از ۱۵ توافق‌نامه چندجانبه زیست‌محیطی، یکی از کشورهای فعال در مقابله با تغییرات اقلیمی است، ایران اقدامات متعددی برای مقابله با تهدیدات تغییرات اقلیمی انجام داده و ابتکارات بیشتری نیز در دست دارد، این موارد شامل صدور سیاست‌های کلی در زمینه مدیریت تغییرات اقلیمی و گسترش اقتصاد سبز توسط بالاترین مقام کشور و همچنین گنجاندن برنامه ملی مدیریت تغییرات اقلیمی در برنامه هفتم توسعه پنج‌ساله کشور است.

علاوه بر این، اجرای پروژه‌هایی نظیر تبدیل نیروگاه‌های سوخت فسیلی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، کاهش انتشار گازهای آلاینده در صنعت نفت و گاز، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و هسته‌ای و اقدامات مشابه دیگر از گام‌های مؤثری است که برداشته‌ایم.

ما، کشورهای عضو سازمان ملل، گرد هم آمده‌ایم تا درباره آلودگی‌های زیست‌محیطی روی سیاره‌مان گفت و گو کرده و برای کاهش رنج انسانی همکاری کنیم، اما چگونه می‌توانیم به این هدف دست یابیم وقتی تنها در سال گذشته بیش از ۴۳,۰۰۰ نفر که بیش از نیمی از آنها زنان، کودکان و نوزادان بودند، توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی کشته شدند؟ این افزون بر قربانیان اخیر در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم به لبنان است.

طبق گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) درباره اثرات زیست‌محیطی حملات رژیم صهیونیستی بر مردم غزه، این رژیم با بمباران شدید خود، زیرساخت‌های حیاتی از جمله سیستم‌های مدیریت فاضلاب و زباله‌های جامد را به طور بی‌سابقه‌ای تخریب کرده است. تمامی منابع آب در غزه آلوده شده‌اند و وضعیت بهداشت عمومی به سطح فاجعه‌باری رسیده که توانایی بلندمدت فلسطینی‌ها در تأمین مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های تامین‌شده توسط کشورهای غربی، به طور قابل توجهی خطر مواجهه شهروندان با انتشارات سمی را افزایش داده است.

کشورها باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا برای مقابله با تغییر اقلیم بهره‌مند شوند

سکوت کشورهای غربی، که با حفظ استانداردهای دوگانه و سیاست‌های گزینشی همراه است، بسیار نگران‌کننده است.

در پایان، مایلم تأکید کنم که محیط زیست مشترک ما، پیوندی مشترک برای همه ماست. امیدواریم جامعه بین‌المللی، بدون ملاحظات سیاسی، در کنار هم بایستد، دانش را تبادل کرده، فناوری را انتقال دهد و دسترسی به منابع مالی را بدون تبعیض تسهیل کند و تحریم‌های یکجانبه علیه کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران، را به‌طور کامل رفع کند.

اما نباید فراموش کنیم که وضعیت کنونی اقلیمی جهان نتیجه سیاست‌های صنعتی تعداد معدودی از کشورهای توسعه‌یافته است و کشورهای در حال توسعه نباید به دلیل اقدامات دیگران از حق توسعه خود محروم شوند. بار دیگر تأکید می‌کنیم که اگر این کنفرانس قصد دارد حسن نیت خود را در تلاش برای آینده‌ای بهتر برای همه ثابت کند، باید از استانداردهای دوگانه دوری کرده و اقدام‌های معناداری از سوی همه کشورها برای دستیابی به این اهداف محقق شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند