×
اقتصادی
شناسه خبر : 199319
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/23 ساعت 11:25
عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی: موافق فیلترینگ نیستیم

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی: موافق فیلترینگ نیستیم

محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی جزئیات دومین جلسه این شورای عالی فضای مجازی را تشریح کرد و گفت: ما موافق فیلترینگ نیستیم و در صورت پذیرش قواعد سرزمینی کشور توسط مدیران پلتفرم‌های خارجی، همه به یک میزان می‌توانند به فضای مجازی دسترسی داشته باشند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی، در خصوص جزئیات مطرح شده در دومین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی که با حضور کلیه اعضا حقیقی و حقوقی به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه ابتدا راجع به بحث‌های کلان حوزه فضای مجازی همچون قانونمند کردن فضای مجازی، اصول آن و سیاست‌های حوزه فضای مجازی بحث‌وبررسی شد.

انتظاری در خصوص طرح‌های ذکر شده در این جلسه گفت: همان‌طور که گفتم بحث اصلی قانونمند کردن فضای مجازی بود، اینکه نیاز مردم چگونه باید برطرف شود، همچنین بحث رضایتمندی هم مطرح شد و اینکه شاخص‌های آن چیست؟ زیرا این موضوعات مباحث تخصصی هستند که در بسیاری از کشورهای دیگر همچون انگلیس، فرانسه و  آمریکا نیز در حال اجرا است.

وی افزود: در داخل شورا و بین اعضا حقیقی نیز  به این مسائل اساسی کشور فکر شده و تحقیق می‌شود سپس اعضا نسبت به آن طرحی را ارائه کرده و در جلسه شورا مطرح می‌کنند.

انتظاری ادامه داد: در خصوص اینترنت و شبکه نیز رئیس‌جمهور  بر رضایتمندی مردم تاکید داشتند و گفتند که باید این رضایتمندی تامین شود اما این که چگونه این رضایت ایجاد شود بستگی به طرحی دارد که در شورا مطرح می‌شود.

وی در خصوص نحوه اطلاع‌رسانی در خصوص طرح‌های رسیده به شورا، گفت: غالبا قبل از ارائه یک طرح در جلسه شورا، توسط دبیر شورا در جلسات دیگری مطرح می‌شود، سپس اعضا در کمیسیون‌ها‌ آن را مورد بررسی قرار می‌دهند، زمانی که طرح پخته و کامل شد در جلسه شورا مطرح می‌شود، در نهایت پس از جمع‌بندی در صورت لزوم رای گیری شده یا به تصویب می‌رسد.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی تصریح کرد: در دومین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی نیز یک طرح توسط وزارت ارتباطات ارائه شد که چون از قبل اطلاع داده نشده بود اعضا بی‌خبر بودند به همین خیلی به آن پرداخته نشد.

انتظاری ادامه داد: در جلسه روز گذشته یک طرح در خصوص فیلترینگ از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد که اعضا از جزئیات آن بی‌اطلاع بودند و امکان بحث درباره آن نبود با این وجود اعضای شورا در حد امکان درخصوص این طرح صحبت کرده و نظرات خود را مطرح کردند.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در طرح وزارت ارتباطات بسیاری از ابعاد مختلف دیده نشده بود و به همین دلیل رییس جمهور قانع شد که کارگروهی برای آن ایجاد شود، تصریح کرد: اعضا شورا بر روی طرحی که ارائه شد نظراتی داشتند، بعضی بخش‌های این طرح بحث برانگیز بود و لازم بود کار جدی تخصصی روی آن انجام شود و خب ایراداتی از سوی اعضا شورا مطرح شد و در نهایت ترجیح رئیس جمهور بر این بود که کارگروهی در این خصوص ایجاد شود.

ایجاد کارگروه فیلترینگ با سرپرستی دبیر شورای‌عالی فضای مجازی

وی در خصوص اعضای این کارگروه افزود: اعضای این کارگروه با تشخیص دبیر شورای‌عالی فضای مجازی تعیین می‌شود و احتمالا ترکیبی از اعضای حقیقی و نمایندگانی از وزارت ارتباطات خواهد بود.

انتظاری گفت: نکته اصلی این است که این طرح باید ابعاد مختلف فضای مجازی همچون رضایتمندی و قانونمندی را در نظر بگیرد به نحوی که فرصت‌های موجود در کشور به‌خوبی رشد کند، یعنی نباید این طرح باعث شود که سکوهای داخلی آسیب ببینند و فرصت‌هایی که برای توسعه در کشور به وجود آمده از بین برود.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که بخشی از مشکل ما فیلترینگ است و بخش دیگر آن به مدیران پلتفرم‌های خارجی باز می‌گردد که قوانین سرزمینی ما را نمی‌پذیرند، تاکید کرد: در حقیقت موضع ما هم در ایران همین است، ما لزوما نمی‌خواهیم فیلتر کنیم زیرا معتقدیم باید در فضای مجازی همه به یک میزان دسترسی داشته باشند ولی آیا آنها هم می‌پذیرند.

انتظاری گفت: مدیران این پلتفرم‌ها باید قوانین سرزمینی کشورها را بپذیرند، یک نمونه عملی آن هم اختلاف فرانسه و مالک تلگرام بود، دولت فرانسه به‌صورت جدی گفت که اگر مالک تلگرام شرایط آنها را نپذیرد از زندان آزاد نخواهد شد و همین‌طور هم شد.

وی افزود: اینها قوانین عجیبی نیستند، همین قوانینی که به‌عنوان نمونه کشور فرانسه برای تلگرام گذاشته است اصلا عجیب‌وغریب نیست مثلاً می‌گوید توزیع‌کننده اسلحه نباید از طریق پلتفرم شما معامله کند یا نباید این پلتفرم بستری برای توزیع مواد مخدر باشد و موضوعاتی از این دست که کاملا عادی و منطقی هستند و باید بپذیرند اما اینکه چرا قواعد ایران را نمی‌پذیرند باید بررسی شود که چرا نمی‌خواهد این اتفاق بیفتد.

انتظاری گفت: بحث بر سر این موضوع است که سکوها و پلتفرم‌هایی که می‌خواهند در ایران خدمات ارائه کنند باید ضوابط کشور را بپذیرند، البته این موضوع باید باز و شفاف باشد زیرا اگر امروز اجازه دهیم بدون محابا و ضابطه‌ بخواهند در کشور سرویس ارائه کنند بعدا امکان قانونمند کردن آنها فراهم نخواهد بود و دوم اینکه فرصت‌های کشور از دست خواهد رفت.


نظرات

آخرین اخبار
درخواست وزارت نیرو برای کمک به مردم جنوب با مدیریت مصرف برق
مرز تمرچین آماده میزبانی از زائران اربعین می‌شود
پایگاه‌های واشنگتن در منطقه زیر آتش؛ انهدام چند فروند سوخت‌رسان و جنگنده آمریکایی
یمن: پاسخ به حمله عربستان مستقیم و متقابل خواهد بود
پیشنهادآلمان برای استقرار نیروی اروپایی در لبنان
برنامه حرکت قطارهای بندرعباس تغییر کرد
فشار نظامی آمریکا مواضع ایران را سرسخت‌تر می‌کند
مدیریت تنگه هرمز باید بر پایه حقوق بین‌الملل حل شود
برزیل تسلیم تعرفه‌های آمریکا نمی‌شود
بروزترین قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه 26 تیر اعلام شد + جدول
ترافیک سنگین در آزادراه قزوین-کرج؛ برخی محورهای جنوب مسدود شد
رقابت 322 هزار نفر در دومین روز آزمون کارشناسی ارشد 1405
ترکیب نهایی والیبال ایران مقابل اسلوونی اعلام شد
اینترنت رایگان مسیر نجف تا کربلا برای زائران اربعین
مناطق گرمسیر و جنگ‌زده در اولویت تأمین برق قرار گرفتند
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی سواحل عمان
38 شهید و بیش از 400 مصدوم در حملات تیرماه به ایران
گیشه سینما با اکران سه فیلم جدید جان گرفت
قیمت دلار امروز جمعه 26 تیر اعلام شد + قیمت انواع ارز در بازار آزاد
چین و پاکستان خواستار ازسرگیری مذاکرات تهران و واشنگتن شدند
کشف اسرار سرطان با کمک یک مارمولک!
کنست اسرائیل رسماً منحل شد
هلال‌احمر چابهار در آماده‌باش کامل امدادی قرار گرفت
گشایش نشست مرزبانی سازمان شانگهای در اسلام‌آباد با حضور فرمانده مرزبانی فراجا + فیلم
شمار قربانیان زلزله‌های ونزوئلا به 4930 نفر رسید
تردد در محورهای شمالی روان است
بزرگ‌ترین افت 6 هفته اخیر؛ طلا به زیر 4000 دلار سقوط کرد
خسارت18 میلیارد دلاری ناترازی انرژی به صنعت فولاد
هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول قرار گرفت
کاظمی: مشارکت خیران توسعه زیرساخت‌های آموزشی را شتاب داد
نفت برنت به مرز 85 دلار رسید
تأمین اجتماعی برای کاهش ناترازی مالی وارد فاز اصلاحات شد
ساکنان کدام استان ها بیشتر به تب مالت مبتلا می شوند؟
عدم پخش زنده سخنرانی ترامپ درباره امنیت انتخابات
ایران به فناوری توربین بادی بدون پره رسید
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ 5هزار کشته و 17هزار زخمی
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 26 تیر 1405 +جدول پخش
هشدار هواشناسی: به پاییز پربارش دل نبندید
برگزاری دومین آزمون استخدامی معلولان+جزئیات
برنامه عجیب فیفا برای فینال جام جهانی؛ ورود پولی به کنفرانس خبری
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 26 تیر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه26 تیر+ وضعیت استان ها
افشاگری مالک تیخوانا درباره اردوی تیم ملی ایران در مکزیک
داور فینال جام جهانی 2026 مشخص شد؛چرا فغانی انتخاب نشد؟
ادعای وزیر جنگ آمریکا درباره کنترل ایران بر تنگه هرمز
آژانس بین‌المللی انرژی: جهان باید نگران امنیت انرژی باشد
«سرهی کورتسکی» نخست‌وزیر جدید اوکراین شد
مقام یمنی: اگر محاصره اقتصادی رفع نشود، با اقدام نظامی با آن مقابله خواهیم کرد
سنتکام مدعی تغییر مسیر سه کشتی در راه ایران شد
ادعای ترامپ: ما در ایران به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم!