×
اقتصادی
شناسه خبر : 199197
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/22 ساعت 15:10
اعلام ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها

اعلام ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها

مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش جزئیات ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه در سال تحصیلی 1405-1404 را اعلام کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پیرو اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو با موضوع پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ و براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو، مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش جزئیات ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را اعلام کرد.

منظور از سال تحصیلی مندرج در این اطلاعیه، سال شروع به تحصیل داوطلبان پذیرفته‌شده در آموزش عالی (۱۴۰۵-۱۴۰۴) است. 

برگزاری آزمونهای نهایی دانش‌آموزان در خرداد ۱۴۰۴/ تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 

بر اساس اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش، آخرین نوبت آزمون‌های نهایی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴، خرداد ماه سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش سال مدنظر (پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵) شامل نتایج آزمون‌های نهایی دروس عمومی و تخصصی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در نظام آموزشی ۳-۳ ـ ۶ و دیپلم و پیش‌دانشگاهی در نظام آموزشی سالی واحدی قطعی است.

رتبه‌بندی داوطلبان براساس نمره کل

طبق اطلاعیه مذکور، برای اعلام قبولی، رتبه‌بندی داوطلبان براساس نمره کل حاصل از ترکیب نمره کل آزمون اختصاصی (سراسری) و نمره کل سابقه تحصیلی با سهم ۶۰ درصد در گروه‌های آزمایشی اصلی و ۳۰ درصد در گروه‌های آزمایشی غیراصلی انجام می‌شود که ملاحظات آن به تفکیک دو نظام آموزشی بدین شرح است:

۱- نظام آموزشی ۳-۳ ـ۶‌: در گروه‌های آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) از مجموع سهم ۶۰ درصد، ۲۰ درصد مربوط به پایه یازدهم و ۴۰ درصد مربوط به پایه دوازدهم است. همچنین، در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی از مجموع سهم ۳۰ درصد، ۱۰ درصد متعلق به پایه یازدهم و ۲۰ درصد متعلق به پایه دوازدهم است.

۲- نظام آموزشی سالی واحدی: در گروه‌های آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) از مجموع سهم ۶۰ درصد، ۳۰ درصد مربوط به دیپلم و ۱۰ درصد مربوط به پیش دانشگاهی است. ‌در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی از مجموع سهم ۲۰ درصد، ۱۵ درصد متعلق به دیپلم و ۵ درصد متعلق به پیش‌دانشگاهی است. 

سابقه تحصیلی چیست؟ 

در این نظام آموزشی، مابقی سهم سابقه تحصیلی مربوط به پایه یازدهم از نظام آموزشی ۳-۳ ـ ۶ است (۲۰ درصد برای گروه‌های آزمایشی اصلی و ۱۰ درصد برای گروه‌های هنر و زبان) و داوطلبان برای کسب آن باید در آزمون‌های نهایی پایه یازدهم نوبت خرداد ۱۴۰۴ شرکت کنند.

سابقه تحصیلی چیست؟ (‌سابقه تحصیلی عبارت است از نمرات دروس عمومی و تخصصی که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری، به‌طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش وپرورش به‌صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش‌وپرورش برگزار شده باشد؛ بر این اساس‌، برای پذیرش در سال مدنظر، صرفاً نتایج آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در نظام آموزشی ۶-۳-۳ و دیپلم ‌(اخذ نمره ‌از خرداد سال ۱۳۸۴ و پس از آن) ‌و پیش دانشگاهی‌ (اخذ نمره از خرداد سال ۱۳۹۱ و پس از آن‌) در نظام آموزشی سالی واحدی که به‌صورت کتبی نهایی برگزار شده‌اند ملاک عمل خواهد بود.

مهم: از نوبت امتحانی خرداد سال ۱۴۰۲ و پس از آن، سابقه تحصیلی صرفا شامل نتایج آزمون‌های نوبت خرداد است. به عبارت دیگر، از این نوبت آزمون به بعد، نمرات کسب‌شده در نوبت‌های شهریور و دی‌ماه به‌عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نخواهند شد.

 سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با آزمون اختصاصی (سراسری) نیست؛ لذا، تمامی داوطلبان فاقد سابقه تحصیلی یا دارای سابقه تحصیلی ناقص می‌بایست نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی از طریق شرکت در امتحانات نهایی (نظام -۳ ۶-۳) که وزارت آموزش‌وپرورش برگزار می‌کند، اقدام کنند. در غیر این صورت، برای هر درس که سابقه تحصیلی وجود نداشته باشد، نمره خام صفر لحاظ می‌شود (این نمره پس از تبدیل به نمره تراز در نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه خواهد شد).

نحوه محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی

نمره کل سابقه تحصیلی عبارت است از: میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس عمومی و تخصصی. براین اساس‌، در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی، نمره تراز ملاک عمل است؛ لذا، نمرات خام آزمون (نمرات در بازه صفر تا بیست) ابتدا به نمرات تراز تبدیل و سپس با درنظرگرفتن ضرایب مصوب شورای سنجش و پذیرش دانشجو به‌صورت نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه می‌شوند.

درباره ‌نمرات تراز و نمره کل سابقه تحصیلی توجه به موارد زیر حائز اهمیت است:

۱.‌ در هر سال، برای هر داوطلب پنج نمره کل به تفکیک پنج گروه آزمایشی (علوم ریاضی و فنی، تجربی، علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر) محاسبه و از بین آن‌ها، نمره کل مربوط به گروه یا گروه‌های آزمایشی انتخابی داوطلب به سازمان سنجش آموزش کشور برای اعمال در نمره کل نهایی ارسال می‌شود.

۲. نمره کل سابقه تحصیلی یک‌مرتبه در هر سال اعلام و صرفاً برای پذیرش در همان سال معتبر است و برای سال‌های بعد با توجه به ضرایب و جمعیت داوطلبان جدید محاسبه خواهد شد.

۳. تراز هر یک از دروس سوابق تحصیلی، به‌صورت مجزا در هر درس و سال محاسبه می‌شود. به عبارت‌دیگر، تراز یک نمره معین، می‌تواند در دروس و سال‌های مختلف متفاوت باشد. در ضمن، سال مدنظر در محاسبه نمره تراز، سال اخذ آزمون است و به سال فارغ‌التحصیلی ‌یا مؤلفه‌های دیگر ارتباطی ندارد.

۴. برای داوطلبانی که در آزمون ترمیم نمره دروس سوابق تحصیلی شرکت می‌کنند (در یک درس، دارای چند نمره می‌باشند)، بیشترین نمره تراز هر درس برای محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ می‌شود. 

۵. برای داوطلبانی که دارای بیش از یک دیپلم می‌باشند، نمره کل سابقه تحصیلی بر اساس بیشترین نمره تراز دروس مؤثر و معتبر محاسبه می‌شود.

۶. معدل مدرک دیپلم (معدل کتبی و معدل کل) داوطلبانی که در آزمون‌های ترمیم نمره یا ایجاد سابقه شرکت می‌کنند، تغییر نمی‌کند و این نمرات (ترمیم، ایجاد) صرفاً در نمره کل سابقه تحصیلی که برای پذیرش در رشته‌محل‌های با آزمون کاربرد دارد، لحاظ می‌شوند. 

۷. برای محاسبه نمرات تراز نیاز به در دست داشتن تمامی نمرات شرکت‌کننده در آزمون می‌باشد؛ لذا، امکان انجام این محاسبات بدون در اختیار داشتن نمرات کل شرکت‌کنندگان امکان‌پذیر نمی‌باشد.

۸. متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی ‌یا ترمیم نمره می‌توانند براساس ضوابط مربوطه و با درنظرگرفتن دیپلم و گروه آزمایشی مدنظر خود در امتحانات نهایی که وزارت آموزش وپرورش برگزار می‌کند، شرکت کنند. ‌شرکت در آزمون ترمیم نمره برای تمامی داوطلبان دارای سابقه کامل یا ناقص میسر است و امکان آن به نمره اخذ شده اولیه ارتباطی ندارد.

برگزاری آزمون‌های نهایی خردادماه برای سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم

در نوبت امتحانی خرداد سال ‌۱۴۰۴ برای سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم آزمون‌های نهایی ‌برگزار خواهند شد.

نتایج آزمون‌های نهایی پایه دهم برای پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی -۱۴۰۵ ۱۴۰۴ منظور نخواهد شد (برای این سال صرفا نتایج آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم دوازدهم لحاظ می‌شود).

نتایج آزمون‌های نهایی پایه دهم برای پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی در سال‌های پس از سال تحصیلی یادشده در نظر گرفته می‌شود.

همچنین دانش‌آموزان شاخه‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش که متقاضی تولید سابقه تحصیلی هستند، می‌توانند در آزمون‌های نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم شاخه نظری و دروس مربوط به رشته خود ‌شرکت کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ناخدای امنیت ایران در ساحل ابدیت آرام گرفت؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
بقائی: گفته بودیم عواقب حمله به ایران کل منطقه را درگیر خواهد کرد
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به یزد، اصفهان و قشم
هشدار فوری به ساکنان امارات
گروسی: درباره نیروگاه زاپروژیا با مسکو رایزنی کردیم
انهدام 87 پهپاد اوکراینی توسط روسیه
صلیب سرخ: باید از زیر ساخت‌های غیر نظامی حفاظت شود
کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان وارد خراسان رضوی شد
هنوز از 6 کلاس موشکی ایران رونمایی نشده است
انهدام دو تانک مرکاوا در عملیات جدید حزب الله
جنگ با ایران هزینه زندگی آمریکایی‌ها را افزایش داد
درس‌های مهمی که ایران به عرب‌های منطقه داد
فراخوان آتش زدن پرچم‌ آمریکا و اسرائیل در چهارشنبه سوری امسال
افشای اطلاعات 50 افسر ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی
خنثی سازی یک عملیات تروریستی در روسیه
اعلام نتایج نهایی پذیرش دوره‌های‌ کارشناسی دانشگاه علمی ‌کاربردی + لینک
14 مدرسه درپی حملات دشمن در آذربایجان‌شرقی تخریب شد
هنگام شنیدن صدای انفجار چه کنیم؟
جاده چالوس دوباره یک طرفه شد
ماکرون: حزب الله باید فورا تشدید تنش‌ها را متوقف کند
اعلام آخرین اخبار از وضعیت ذخایر دارو/ بیماران خاص نگران نباشند
عبور کشتی‌های هندی از تنگه هرمز تایید شد
شهروندان آسیب دیده از جنگ کجا اسکان داده شدند؟/اعلام آخرین آمار
عطوان: رهبر جدید نقشه راه مجازات قاطع متجاوزان را ترسیم کرد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی در کشور تامین است
اعلام جزئیات برنامه حمایتی وزارت صمت از تولیدکنندگان
مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی برگزار شد
اعلام شرایط فروش فوق‌العاده ایران خودرو+ نوع خودرو و قیمت
گزارش تصویری | مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ضربه پیش‌دستانه وزارت اطلاعات به 3 هسته از مزدوران دشمن آمریکایی صهیونی
پیشنهاد سومالی‌لند برای انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و بحرین به بربره
سه عضو دیگر تیم ملی فوتبال بانوان به ایران بازمی گردند
آغاز حذف و اضافه دانشجویان دانشگاه تهران
مواضع عجیب و غریب ترامپ در قبال ایران
سریال «بی‌مرز» از امشب پخش می‌شود
نورویدیو | مراسم وداع با دریاسالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج)تهران
فروش کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک نصف شد
اجرای موج 49 عملیات مقتدرانه وعده صادق4 ؛ حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی سپاه
رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند
الجزیره: رادار سفارت آمریکا در بغداد از کار افتاده است
وزیر نیرو: شبکه برق در آینده نزدیک هوشمندسازی می شود
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت سال مالی 1403 آغاز شد + جزئیات
آسیب جدی به بیش از 56 اثر جهانی، ملی، موزه و بنای تاریخی
رضایی: تنگه هرمز باز نخواهد شد
وزیر راه: 43 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان آسیب دید
مشاور ترامپ خواستار نقشه راهی برای خروج از جنگ با ایران شد
آغاز ارزیابی ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ
سخنگوی دولت: بیش از 42 هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده است
دنیامالی: درخواست داده‌ایم بازی‌های ایران در مکزیک برگزار شود