×
اقتصادی
شناسه خبر : 199197
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/22 ساعت 15:10
اعلام ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها

اعلام ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها

مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش جزئیات ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه در سال تحصیلی 1405-1404 را اعلام کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پیرو اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو با موضوع پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ و براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو، مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش جزئیات ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را اعلام کرد.

منظور از سال تحصیلی مندرج در این اطلاعیه، سال شروع به تحصیل داوطلبان پذیرفته‌شده در آموزش عالی (۱۴۰۵-۱۴۰۴) است. 

برگزاری آزمونهای نهایی دانش‌آموزان در خرداد ۱۴۰۴/ تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 

بر اساس اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش، آخرین نوبت آزمون‌های نهایی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴، خرداد ماه سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش سال مدنظر (پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵) شامل نتایج آزمون‌های نهایی دروس عمومی و تخصصی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در نظام آموزشی ۳-۳ ـ ۶ و دیپلم و پیش‌دانشگاهی در نظام آموزشی سالی واحدی قطعی است.

رتبه‌بندی داوطلبان براساس نمره کل

طبق اطلاعیه مذکور، برای اعلام قبولی، رتبه‌بندی داوطلبان براساس نمره کل حاصل از ترکیب نمره کل آزمون اختصاصی (سراسری) و نمره کل سابقه تحصیلی با سهم ۶۰ درصد در گروه‌های آزمایشی اصلی و ۳۰ درصد در گروه‌های آزمایشی غیراصلی انجام می‌شود که ملاحظات آن به تفکیک دو نظام آموزشی بدین شرح است:

۱- نظام آموزشی ۳-۳ ـ۶‌: در گروه‌های آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) از مجموع سهم ۶۰ درصد، ۲۰ درصد مربوط به پایه یازدهم و ۴۰ درصد مربوط به پایه دوازدهم است. همچنین، در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی از مجموع سهم ۳۰ درصد، ۱۰ درصد متعلق به پایه یازدهم و ۲۰ درصد متعلق به پایه دوازدهم است.

۲- نظام آموزشی سالی واحدی: در گروه‌های آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) از مجموع سهم ۶۰ درصد، ۳۰ درصد مربوط به دیپلم و ۱۰ درصد مربوط به پیش دانشگاهی است. ‌در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی از مجموع سهم ۲۰ درصد، ۱۵ درصد متعلق به دیپلم و ۵ درصد متعلق به پیش‌دانشگاهی است. 

سابقه تحصیلی چیست؟ 

در این نظام آموزشی، مابقی سهم سابقه تحصیلی مربوط به پایه یازدهم از نظام آموزشی ۳-۳ ـ ۶ است (۲۰ درصد برای گروه‌های آزمایشی اصلی و ۱۰ درصد برای گروه‌های هنر و زبان) و داوطلبان برای کسب آن باید در آزمون‌های نهایی پایه یازدهم نوبت خرداد ۱۴۰۴ شرکت کنند.

سابقه تحصیلی چیست؟ (‌سابقه تحصیلی عبارت است از نمرات دروس عمومی و تخصصی که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری، به‌طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش وپرورش به‌صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش‌وپرورش برگزار شده باشد؛ بر این اساس‌، برای پذیرش در سال مدنظر، صرفاً نتایج آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در نظام آموزشی ۶-۳-۳ و دیپلم ‌(اخذ نمره ‌از خرداد سال ۱۳۸۴ و پس از آن) ‌و پیش دانشگاهی‌ (اخذ نمره از خرداد سال ۱۳۹۱ و پس از آن‌) در نظام آموزشی سالی واحدی که به‌صورت کتبی نهایی برگزار شده‌اند ملاک عمل خواهد بود.

مهم: از نوبت امتحانی خرداد سال ۱۴۰۲ و پس از آن، سابقه تحصیلی صرفا شامل نتایج آزمون‌های نوبت خرداد است. به عبارت دیگر، از این نوبت آزمون به بعد، نمرات کسب‌شده در نوبت‌های شهریور و دی‌ماه به‌عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نخواهند شد.

 سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با آزمون اختصاصی (سراسری) نیست؛ لذا، تمامی داوطلبان فاقد سابقه تحصیلی یا دارای سابقه تحصیلی ناقص می‌بایست نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی از طریق شرکت در امتحانات نهایی (نظام -۳ ۶-۳) که وزارت آموزش‌وپرورش برگزار می‌کند، اقدام کنند. در غیر این صورت، برای هر درس که سابقه تحصیلی وجود نداشته باشد، نمره خام صفر لحاظ می‌شود (این نمره پس از تبدیل به نمره تراز در نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه خواهد شد).

نحوه محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی

نمره کل سابقه تحصیلی عبارت است از: میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس عمومی و تخصصی. براین اساس‌، در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی، نمره تراز ملاک عمل است؛ لذا، نمرات خام آزمون (نمرات در بازه صفر تا بیست) ابتدا به نمرات تراز تبدیل و سپس با درنظرگرفتن ضرایب مصوب شورای سنجش و پذیرش دانشجو به‌صورت نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه می‌شوند.

درباره ‌نمرات تراز و نمره کل سابقه تحصیلی توجه به موارد زیر حائز اهمیت است:

۱.‌ در هر سال، برای هر داوطلب پنج نمره کل به تفکیک پنج گروه آزمایشی (علوم ریاضی و فنی، تجربی، علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر) محاسبه و از بین آن‌ها، نمره کل مربوط به گروه یا گروه‌های آزمایشی انتخابی داوطلب به سازمان سنجش آموزش کشور برای اعمال در نمره کل نهایی ارسال می‌شود.

۲. نمره کل سابقه تحصیلی یک‌مرتبه در هر سال اعلام و صرفاً برای پذیرش در همان سال معتبر است و برای سال‌های بعد با توجه به ضرایب و جمعیت داوطلبان جدید محاسبه خواهد شد.

۳. تراز هر یک از دروس سوابق تحصیلی، به‌صورت مجزا در هر درس و سال محاسبه می‌شود. به عبارت‌دیگر، تراز یک نمره معین، می‌تواند در دروس و سال‌های مختلف متفاوت باشد. در ضمن، سال مدنظر در محاسبه نمره تراز، سال اخذ آزمون است و به سال فارغ‌التحصیلی ‌یا مؤلفه‌های دیگر ارتباطی ندارد.

۴. برای داوطلبانی که در آزمون ترمیم نمره دروس سوابق تحصیلی شرکت می‌کنند (در یک درس، دارای چند نمره می‌باشند)، بیشترین نمره تراز هر درس برای محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ می‌شود. 

۵. برای داوطلبانی که دارای بیش از یک دیپلم می‌باشند، نمره کل سابقه تحصیلی بر اساس بیشترین نمره تراز دروس مؤثر و معتبر محاسبه می‌شود.

۶. معدل مدرک دیپلم (معدل کتبی و معدل کل) داوطلبانی که در آزمون‌های ترمیم نمره یا ایجاد سابقه شرکت می‌کنند، تغییر نمی‌کند و این نمرات (ترمیم، ایجاد) صرفاً در نمره کل سابقه تحصیلی که برای پذیرش در رشته‌محل‌های با آزمون کاربرد دارد، لحاظ می‌شوند. 

۷. برای محاسبه نمرات تراز نیاز به در دست داشتن تمامی نمرات شرکت‌کننده در آزمون می‌باشد؛ لذا، امکان انجام این محاسبات بدون در اختیار داشتن نمرات کل شرکت‌کنندگان امکان‌پذیر نمی‌باشد.

۸. متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی ‌یا ترمیم نمره می‌توانند براساس ضوابط مربوطه و با درنظرگرفتن دیپلم و گروه آزمایشی مدنظر خود در امتحانات نهایی که وزارت آموزش وپرورش برگزار می‌کند، شرکت کنند. ‌شرکت در آزمون ترمیم نمره برای تمامی داوطلبان دارای سابقه کامل یا ناقص میسر است و امکان آن به نمره اخذ شده اولیه ارتباطی ندارد.

برگزاری آزمون‌های نهایی خردادماه برای سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم

در نوبت امتحانی خرداد سال ‌۱۴۰۴ برای سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم آزمون‌های نهایی ‌برگزار خواهند شد.

نتایج آزمون‌های نهایی پایه دهم برای پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی -۱۴۰۵ ۱۴۰۴ منظور نخواهد شد (برای این سال صرفا نتایج آزمون‌های نهایی پایه‌های یازدهم دوازدهم لحاظ می‌شود).

نتایج آزمون‌های نهایی پایه دهم برای پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی در سال‌های پس از سال تحصیلی یادشده در نظر گرفته می‌شود.

همچنین دانش‌آموزان شاخه‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش که متقاضی تولید سابقه تحصیلی هستند، می‌توانند در آزمون‌های نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم شاخه نظری و دروس مربوط به رشته خود ‌شرکت کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
انتقاد اژه‌ای از رواج واژگان «تندرو» و «کندرو» در ادبیات سیاسی
توقیف ساعتی 40 هزار دستگاه خودرو متخلف
لاریجانی : توطئه آمریکایی-صهیونیستی پشت جنگ اخیر بود
بسته شدن 3 پنجره نقل‌وانتقالاتی مس رفسنجان با اعلام رسمی فیفا
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه برکناری
رقابت 14 فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره جهانی فیلم فجر
بازتاب عملکرد درخشان کشتی ایران در سایت اتحادیه جهانی
مجلس با یک فوریت لایحه «جنایات بین‌المللی» موافقت کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 آذر 1404+ جدول
هوای تهران همچنان در وضعیت قرمز
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (133) « تاکستان»
X
آگهی تبلیغاتی