×
بین الملل
شناسه خبر : 199164
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/22 ساعت 11:52
آیا اروپا برای آغاز بی‌رحمانه دولت ترامپ آماده است؟

الجزیره:

آیا اروپا برای آغاز بی‌رحمانه دولت ترامپ آماده است؟

شبکه تلویزیونی الجزیره در گفت‌وگو با کارشناسان به چگونگی آماده‌سازی اروپا برای انتقال قدرت در آمریکا و آغاز بی‌رحمانه دولت «دونالد ترامپ» پرداخت و نوشت: تقویت حوزه امنیت و دفاع در این قاره به‌ویژه با کاهش تعامل واشنگن ضرورتی است که اروپایی‌ها باید آن را دریابند.

نورنیوز-گروه بین الملل: کارشناسان در گفت‌وگو با این شبکه تلویزیونی عربی اعلام کردند که اگرچه رهبران اتحادیه اروپا صبح روز پس از انتخابات آمریکا (چهارشنبه) در رسانه‌های اجتماعی به ترامپ به خاطر پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تبریک گفتند، اما احتمالا تعداد کمی از آنها نسبت به تغییر رهبری در کاخ سفید احساس مثبتی داشته باشند.

ترامپ سال گذشته در اظهاراتی جنجال برانگیز اعلام کرده بود که چنانچه اروپایی‌ها هزینه‌های دفاعی خود را تامین نکنند، از آنها مقابل حمله روسیه پشتیبانی نخواهد کرد.

آنا وایسلندر از اعضای ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک در این زمینه گفت: ترامپ خواهان اختصاص سه درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای اروپایی عضو ناتو برای تامین هزینه های دفاعی است. می توان انتظار داشت که وی برای رسیدن به چنین هدفی فشار بسیاری وارد کند.

الجزیره یادآوری می‌کند: پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) متعهد شدند که هزینه های دفاعی را تا دو درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) افزایش دهند. اما براساس اعلام سران این ائتلاف نظامی، افزایش ذکر شده تاکنون به طول انجامیده است، زیرا بسیاری از کشورها تا زمان تهاجم کامل روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ هیچ اقدامی نکردند.

وایسلندر در ادامه به الجزیره گفت: اروپایی‌ها مدت‌هاست که لزوم تقویت حوزه امنیت و دفاعی خود را دریافته اند، اما این درک با تخصیص منابع یا اراده سیاسی لازم همراه نبوده است.

وی افزود: چنین تقویتی به ویژه با تهدید سیستماتیک روسیه علیه امنیت اروپا و کاهش تعامل آمریکا، بسیار ضروری است. این کارشناس نخستین گام اروپا در مسیر استقلال از آمریکا را پیش قدمی در حمایت از اوکراین برای پیروزی مقابل روسیه دانست.

به نوشته الجزیره برخی سران اروپایی، موضع تندتری نسبت به پیروزی ترامپ اتخاذ کرده و در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش تندی نشان دادند.

گای ورهافسدت نماینده پارلمان اروپا که رهبری اتحاد لیبرال - دموکرات ها را برعهده دارد، در پستی در ایکس در واکنش به پیورزی تامپ نوشت: «دنیای آزاد توسط یک مجرم هوچی گر رهبری خواهد شد که هیچ وجه اشتراکی با ما بر سر ارزش هایمان ندارد، اما قصد نابودی آنها را دارد. لیبرال دموکراسی در خطر است. آیا اروپا آماده است؟ خیر. آیا ما شاهد رهبری واقعی هستیم که به شدت به آن نیاز داریم؟ امیدوارم».

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه که بارها بر استقلال استراتژیک بیشتر اروپا از آمریکا تاکید کرده است نیز پس از اعلام این پیروزی در پستی در ایکس نوشت: من به تازگی با اولاف شولتس صدراعظم [آلمان] صحبت کردم. ما در این زمینه جدید به سمت اروپای متحدتر، قوی تر و دارای حاکمیت بیشتر کار خواهیم کرد.»

دیمیتار بجف از مدیران مرکز مطالعات اروپایی در دانشگاه آکسفورد در گفت‌وگو با الجزیره تاکید کرد: استقلال استراتژیک اروپا از آمریکا به واسطه شرایط داخلی فرانسه و آلمان دچار اختلال می شود. وی اضافه کرد: علاوه بر ائتلاف در حال فروپاشی آلمان، مکرون از زمان انتخابات پارلمانی در ماه ژوئیه (تیر) رسما به رئیس یک دولت اقلیت بدل شده است.

اشاره این کارشناس به اخراج وزیر دارایی آلمان از سوی شولتس است که گمانه زنی ها در مورد انتخابات زودهنگام در این کشور را افزایش داده است. در فرانسه نیز به دنبال تصمیم مکرون مبنی بر انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودتر از موعد، وی اکثریت لازم برای حاکمیت حزبش را از دست داد.

کاترین فیسکی از اعضای موسسه اتحاده اروپایی (EUI) گفت: همانطور که می دانیم در ماه ژانویه (اوایل بهمن) شاهد انتقال سریع و بی رحمانه قدرت در امریکا خواهیم بود. ما شاهد کمی وحشت، هرج و مرج و عدم اطمینان خواهیم بود.

این کارشناس سپس افزود: با توجه به وحشتی که از کاخ سفید ترامپ وجود دارد، ما شاهد انسجام بیشتری در اروپا نسبت به آنچه در سال‌های گذشته دیدیم، خواهیم بود.

وایسلندر نیز در بخش دیگری از گفت‌وگویش با الجزیره خاطرنشان کرد: اروپا در دوره پیشِ روی جدید با مخالفت ترامپ با خودمختاری مقابله خواهد کرد.

وی تشریح کرد: رئیس جمهوری منتخب آمریکا نمی‌خواهد بازار دفاعی اروپا خودمختار شود؛ چیزی که پیش نیاز استقلال استراتژیک اروپاست. در دولت قبلی ترامپ نیز شاهد بودیم که وی اروپایی ها را برای خرید بیشتر تسلیحات و تجهیزات دفاعی آمریکایی تحت فشار قرار می داد و هیچ تمایلی برای کمک به اروپا در توسعه بازدارندگی هسته ای خود نشان نداد.

کانستانتینوس فیلیس استاد تاریخ در کالج آمریکایی یونان در این زمینه گفت: اگر رهبران اروپایی به فشارهای خارجی به شیوه‌ای درست واکنش نشان دهند، می توانند به خودمختاری دست یابند.

وی سپس ادامه داد: این امکان وجود دارد که ترامپ و پوتین سبب ایجاد یک اروپای جدید شوند.

نیویورک تایمز: ترامپ، بدترین کابوس اقتصادی اروپا محقق شد

این روزنامه آمریکایی با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری هفته گذشته آمریکا، بازگشت این نامزد حزب جمهوری خواه را تحقق کابوس اروپا دانست و آن را همراه با پیامدهای گسترده‌ای برای متحدان آنسوی آتلانتیک دانست.

در این مطلب آمده است: با روی کار آمدن دوباره ترامپ، اعمال تعرفه های گسترده بر کالاهای وارداتی از اروپا و فشار بر افزایش هزینه های دفاعی می تواند سبب کسری بودجه گسترده در کشورهای اروپایی شود.

این روزنامه به ویژه با اشاره به نگاه خصمانه ترامپ به چین، می افزاید: چنین دیدگاهی می تواند اروپا را بر سر دوراهی انتخاب میان واشنگتن و پکن قرار دهد و یا با مجازات هایی روبرو کند.

نیویورک تایمز در ادامه به برخی اقتصادهای برتر اروپا از جمله آلمان اشاره کرده و خاطرنشان می کند: اگر نگاه اروپا به کشورهایی همچون آلمان باشد تا از وابستگی به آمریکا رها شود، باید بگویم این کشور در حال حاضر در دومین سال از رکود اقتصادی بسر می برد. بنابراین تعرفه های بیشتر از سوی دولت جدید ترامپ می تواند شرایط اقتصادی حاکم بر این کشور را تشدید کند.

لوئیزا سانتوس از معاونان شرکت بزرگ بیزنس یوروپین (یک گروه لابی که نمایندگی هزاران شرکت اروپایی را به عهده دارد) هشدار داد که تعرفه ها هزینه ها را افزایش می دهد و سرمایه گذاری را مختل می کند.

وی افزود: «ما هنوز امیدواریم که به دلیل اهمیت روابط اقتصادی، در این امر تجدید نظر شود».

به گزارش ایرنا، ترس اروپا از جنگ تجاری ترامپ علیه خود در حالی است که بر اساس گزارش اتحادیه اروپا، سرمایه گذاری مستقیم اتحادیه اروپا در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲.۴ تریلیون دلار بود که به نوبه خود بیش از ۳.۴ میلیون شغل در آمریکا ایجاد کرد. مطابق آمار موجود، در حال حاضر، متوسط تعرفه آمریکا بر واردات از اروپا نزدیک به ۳ تا ۴ درصد است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مکرون «بدترین» رئیس‌جمهور فرانسه در 60 سال اخیر
گوترش: جهان در جلوگیری از گرمایش زمین شکست خورده است
رسانه‌های اسرائیلی: حملات به لبنان با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود
ویتکاف موسسه صلح نوبل را به تقلب علیه ترامپ متهم کرد!
پهپاد، فرودگاه سوئد را تعطیل کرد
اقدام خصمانه وزارت خزانه داری آمریکا علیه افراد مرتبط با حزب‌الله
هشدار اتحادیه اروپا درباره رقابت‌ تسلیحاتی جدید میان روسیه و آمریکا
عون: حملات امروز اسرائیل، یک جنایت کامل است
هکرهای ایرانی به ایمیل جان بولتون دست یافته‌اند
مذاکرات استانبول متوقف شد
اعلام لیست نامزدهای بهترین بازیکن سال/نبود دو بازیکن مطرح در لیست فیفا
کاهش 140 میلیارد مترمکعبی بارش‌های کشور
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی