×
اجتماعی
شناسه خبر : 199138
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/22 ساعت 09:52
هزینه حج تمتع چقدر است؟/ آغاز ثبت‌نام از نیمه آذر

هزینه حج تمتع چقدر است؟/ آغاز ثبت‌نام از نیمه آذر

هزینه هر فرد واجد شرایط حج تمتع مبلغ 150 میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب است که پیش‌بینی می‌شود حدود 60 تا 70 درصد هزینه قطعی سفر را شامل شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ثبت نام از واجدین شرایط تشرف به حج تمتع در نیمه آذر ماه آغاز می شود و همه اطلاعات لازم و اقداماتی که تاکنون سازمان حج و زیارت برای این سفر تدارک دیده در این گزارش تشریح شده است.
سفر حج تمتع، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مناسک مذهبی مسلمانان است که سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا را به سوی سرزمین وحی می‌کشاند.

این سفر، علاوه بر جنبه‌های معنوی و عبادی، فرصتی است برای تقویت ایمان و نزدیکی به خداوند، که بسیاری از مسلمانان عمر خود را صرف آرزوی آن می‌کنند.

برای بسیاری از کسانی که خواهان تشرف به حج هستند، این سفر در زمره آرزوهای بزرگ زندگی قرار دارد چراکه حج تمتع، نه تنها یک سفر فیزیکی، بلکه یک سفر روحانی است که تأثیرات عمیق و جاودانه‌ای در زندگی فردی و اجتماعی آنها خواهد داشت.

در این راستا، سازمان حج و زیارت هر ساله اقدام به ثبت‌نام و برنامه‌ریزی برای اعزام حجاج می‌کند تا افرادی که واجد شرایط هستند، بتوانند این فرصت ارزشمند را از دست ندهند.

بر این اساس سازمان حج و زیارت در نظر دارد ثبت‌نام مقدماتی (پیش ثبت‌نام) از افراد واجد شرایط تشرف به حج تمتع سال 1404 خورشیدی را آنطور که معاون حج و عمره سازمان حج اعلام کرده، در نیمه اول آذرماه آغاز کند.

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده و طبق ظرفیت تخصیصی به جمهوری اسلامی ایران، تمامی واجدین شرایط تشرف به این سفر معنوی باید از هم‌اکنون اقدام به بروزرسانی اطلاعات خود در سامانه my.haj.ir و اخذ کد رهگیری کنند.

تکمیل مدارک ضروری است تا فرآیند ثبت‌نام به درستی پیش رود بنابراین تمامی ودیعه‌گذاران حج تمتع باید قبل از آغاز مراحل ثبت‌نام، به سامانه my.haj.ir مراجعه و اطلاعات خود را به‌روزرسانی کرده و کد رهگیری را دریافت کنند در غیر این صورت، امکان ادامه فرایند ثبت‌نام برای آن‌ها وجود نخواهد داشت.

150 میلیون تومان، هزینه علی الحساب تشرف به حج تمتع

مبلغ پیش‌ثبت‌نام برای هر فرد واجد شرایط مبلغ 150 میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب است که پیش‌بینی می‌شود حدود 60 تا 70 درصد هزینه قطعی سفر را شامل شود.

هزینه قطعی سفر پس از انجام معاینات پزشکی و تأیید سلامت جسمانی، در زمان انتخاب کاروان پرداخت خواهد شد.

بازگشت وجوه پرداختی متقاضیان در صورت تأیید نشدن سلامت جسمانی

متقاضیان تشرف به حج تمتع باید به توصیه‌های پزشکی موجود در سامانه پیش‌ثبت‌نام توجه کرده و قبل از ثبت‌نام قطعی، معاینات پزشکی لازم را انجام دهند؛ در صورتی که سلامت جسمانی فرد تأیید نشود، وجوه واریزی به حساب شبای اعلامی بازگردانده خواهد شد.

همچنین، متقاضیان باید توجه داشته باشند که گذرنامه آن‌ها باید حداقل تا تاریخ 1404/09/10 اعتبار داشته باشد.

پیش بینی هزینه 200 میلیون تومانی حج 1404/ تعیین تکلیف هزینه نهایی طی 2 هفته آینده

سال گذشته با توجه به تعیین نرخ ارز سفر حج بر اساس حواله مرکز مبادله طلا و ارز، حداقل هزینه این سفر معنوی 162 و حداکثر قیمت آن 188 میلیون تومان تعیین شده بود که با دریافت هزینه 150 میلیون تومانی به عنوان هزینه علی الحساب و افزایش نرخ ارز، پیش بینی میشود هزینه این سفر به 200 میلیون تومان برسد.

با این حال غلامرضا رضایی؛ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت در این باره، گفت: برای مشخص شدن هزینه نهایی حج سال آینده در انتطار تعیین نرخ ارز و قیمت بلیت هواپیما هستیم زیرا این دو عامل نقش تعیین کننده ای در هزینه نهایی این سفر دارد.

وی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت برای تعیین نرخ ارز درخواستی ارائه داده که در بانک مرکزی بررسی میشود و در نهایت هیئت وزیران درباره آن تصمیم گیری میکند،  ادامه داد: پیش بینی بنده این است که تا اوایل هفته آینده این موضوع توسط دولت تعیین تکلیف شود و یک هفته بعد از آن هم هزینه نهایی سفر حج برآورد و از سوی سازمان حج و زیارت اعلام خواهد شد. 

حدود یک میلیون نفر در نوبت اعزام به حج تمتع

حدود یک میلیون نفر از صاحبان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع در نوبت اعزام قرار دارند و طبق برنامه‌ریزی‌های سازمان حج، اولویت‌های اعزام به شرح زیر خواهد بود:

- اولویت اول: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از سال‌های 1381 تا پایان 1385 که پیش از این چندین نوبت برای تشرف فراخوان شده‌اند.

- اولویت دوم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 فروردین ماه 1386 تا 31 خرداد ماه 1386.

- اولویت سوم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 خرداد ماه 1386 تا 31 مرداد ماه 1386.

- اولویت چهارم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 شهریور 1386 به بعد که صرفاً برای تکمیل ظرفیت تخصیص یافته به هر استان فراخوان خواهند شد.

همزمان با اعلام شرایط پیش ثبت نام و اعلام نکات ضروری که متقاضیان حج باید به آن توجه داشته باشند، مسئولان سازمان حج و زیارت نیز در حال برنامه ریزی و مهیا کردن تدارکات لازم برای اعزام حجاج ایرانی هستند.

اقامت حجاج ایرانی در مدینه کمتر از 5 شب نخواهد بود

غلامرضا رضایی؛ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به آغاز اقدامات صورت گرفته برای اعزام زائران به حج سال آینده،  اعلام کرد که کمیسیونی متشکل از مسئولان برخی ادارات کل سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری به عربستان سفر کرده‌اند تا هماهنگی‌های لازم برای خدمات مورد نیاز حجاج، به‌ویژه در بخش اسکان، صورت گیرد؛ این کمیسیون پس از مذاکرات با طرف‌های سعودی و بازدید از هتل‌ها، مقدمات لازم برای اجاره هتل‌ها در مکه مکرمه و مدینه منوره را فراهم کرده است.

به گزارش تسنیم، وی افزود که برای اسکان حجاج ایرانی، سعی شده است از هتل‌هایی با امکانات رفاهی مناسب‌تر در مکه مکرمه استفاده شود. اما به دلیل محدودیت ظرفیت هتل‌ها در مدینه منوره، شرایط این هتل‌ها با مکه متفاوت است و اقامت حجاج ایرانی در مدینه از 5 شب کمتر نخواهد بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
X
آگهی تبلیغاتی