×
اجتماعی
شناسه خبر : 199138
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/08/22 ساعت 09:52
هزینه حج تمتع چقدر است؟/ آغاز ثبت‌نام از نیمه آذر

هزینه حج تمتع چقدر است؟/ آغاز ثبت‌نام از نیمه آذر

هزینه هر فرد واجد شرایط حج تمتع مبلغ 150 میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب است که پیش‌بینی می‌شود حدود 60 تا 70 درصد هزینه قطعی سفر را شامل شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ثبت نام از واجدین شرایط تشرف به حج تمتع در نیمه آذر ماه آغاز می شود و همه اطلاعات لازم و اقداماتی که تاکنون سازمان حج و زیارت برای این سفر تدارک دیده در این گزارش تشریح شده است.
سفر حج تمتع، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مناسک مذهبی مسلمانان است که سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا را به سوی سرزمین وحی می‌کشاند.

این سفر، علاوه بر جنبه‌های معنوی و عبادی، فرصتی است برای تقویت ایمان و نزدیکی به خداوند، که بسیاری از مسلمانان عمر خود را صرف آرزوی آن می‌کنند.

برای بسیاری از کسانی که خواهان تشرف به حج هستند، این سفر در زمره آرزوهای بزرگ زندگی قرار دارد چراکه حج تمتع، نه تنها یک سفر فیزیکی، بلکه یک سفر روحانی است که تأثیرات عمیق و جاودانه‌ای در زندگی فردی و اجتماعی آنها خواهد داشت.

در این راستا، سازمان حج و زیارت هر ساله اقدام به ثبت‌نام و برنامه‌ریزی برای اعزام حجاج می‌کند تا افرادی که واجد شرایط هستند، بتوانند این فرصت ارزشمند را از دست ندهند.

بر این اساس سازمان حج و زیارت در نظر دارد ثبت‌نام مقدماتی (پیش ثبت‌نام) از افراد واجد شرایط تشرف به حج تمتع سال 1404 خورشیدی را آنطور که معاون حج و عمره سازمان حج اعلام کرده، در نیمه اول آذرماه آغاز کند.

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده و طبق ظرفیت تخصیصی به جمهوری اسلامی ایران، تمامی واجدین شرایط تشرف به این سفر معنوی باید از هم‌اکنون اقدام به بروزرسانی اطلاعات خود در سامانه my.haj.ir و اخذ کد رهگیری کنند.

تکمیل مدارک ضروری است تا فرآیند ثبت‌نام به درستی پیش رود بنابراین تمامی ودیعه‌گذاران حج تمتع باید قبل از آغاز مراحل ثبت‌نام، به سامانه my.haj.ir مراجعه و اطلاعات خود را به‌روزرسانی کرده و کد رهگیری را دریافت کنند در غیر این صورت، امکان ادامه فرایند ثبت‌نام برای آن‌ها وجود نخواهد داشت.

150 میلیون تومان، هزینه علی الحساب تشرف به حج تمتع

مبلغ پیش‌ثبت‌نام برای هر فرد واجد شرایط مبلغ 150 میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب است که پیش‌بینی می‌شود حدود 60 تا 70 درصد هزینه قطعی سفر را شامل شود.

هزینه قطعی سفر پس از انجام معاینات پزشکی و تأیید سلامت جسمانی، در زمان انتخاب کاروان پرداخت خواهد شد.

بازگشت وجوه پرداختی متقاضیان در صورت تأیید نشدن سلامت جسمانی

متقاضیان تشرف به حج تمتع باید به توصیه‌های پزشکی موجود در سامانه پیش‌ثبت‌نام توجه کرده و قبل از ثبت‌نام قطعی، معاینات پزشکی لازم را انجام دهند؛ در صورتی که سلامت جسمانی فرد تأیید نشود، وجوه واریزی به حساب شبای اعلامی بازگردانده خواهد شد.

همچنین، متقاضیان باید توجه داشته باشند که گذرنامه آن‌ها باید حداقل تا تاریخ 1404/09/10 اعتبار داشته باشد.

پیش بینی هزینه 200 میلیون تومانی حج 1404/ تعیین تکلیف هزینه نهایی طی 2 هفته آینده

سال گذشته با توجه به تعیین نرخ ارز سفر حج بر اساس حواله مرکز مبادله طلا و ارز، حداقل هزینه این سفر معنوی 162 و حداکثر قیمت آن 188 میلیون تومان تعیین شده بود که با دریافت هزینه 150 میلیون تومانی به عنوان هزینه علی الحساب و افزایش نرخ ارز، پیش بینی میشود هزینه این سفر به 200 میلیون تومان برسد.

با این حال غلامرضا رضایی؛ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت در این باره، گفت: برای مشخص شدن هزینه نهایی حج سال آینده در انتطار تعیین نرخ ارز و قیمت بلیت هواپیما هستیم زیرا این دو عامل نقش تعیین کننده ای در هزینه نهایی این سفر دارد.

وی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت برای تعیین نرخ ارز درخواستی ارائه داده که در بانک مرکزی بررسی میشود و در نهایت هیئت وزیران درباره آن تصمیم گیری میکند،  ادامه داد: پیش بینی بنده این است که تا اوایل هفته آینده این موضوع توسط دولت تعیین تکلیف شود و یک هفته بعد از آن هم هزینه نهایی سفر حج برآورد و از سوی سازمان حج و زیارت اعلام خواهد شد. 

حدود یک میلیون نفر در نوبت اعزام به حج تمتع

حدود یک میلیون نفر از صاحبان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع در نوبت اعزام قرار دارند و طبق برنامه‌ریزی‌های سازمان حج، اولویت‌های اعزام به شرح زیر خواهد بود:

- اولویت اول: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از سال‌های 1381 تا پایان 1385 که پیش از این چندین نوبت برای تشرف فراخوان شده‌اند.

- اولویت دوم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 فروردین ماه 1386 تا 31 خرداد ماه 1386.

- اولویت سوم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 خرداد ماه 1386 تا 31 مرداد ماه 1386.

- اولویت چهارم: دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع از تاریخ 1 شهریور 1386 به بعد که صرفاً برای تکمیل ظرفیت تخصیص یافته به هر استان فراخوان خواهند شد.

همزمان با اعلام شرایط پیش ثبت نام و اعلام نکات ضروری که متقاضیان حج باید به آن توجه داشته باشند، مسئولان سازمان حج و زیارت نیز در حال برنامه ریزی و مهیا کردن تدارکات لازم برای اعزام حجاج ایرانی هستند.

اقامت حجاج ایرانی در مدینه کمتر از 5 شب نخواهد بود

غلامرضا رضایی؛ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به آغاز اقدامات صورت گرفته برای اعزام زائران به حج سال آینده،  اعلام کرد که کمیسیونی متشکل از مسئولان برخی ادارات کل سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری به عربستان سفر کرده‌اند تا هماهنگی‌های لازم برای خدمات مورد نیاز حجاج، به‌ویژه در بخش اسکان، صورت گیرد؛ این کمیسیون پس از مذاکرات با طرف‌های سعودی و بازدید از هتل‌ها، مقدمات لازم برای اجاره هتل‌ها در مکه مکرمه و مدینه منوره را فراهم کرده است.

به گزارش تسنیم، وی افزود که برای اسکان حجاج ایرانی، سعی شده است از هتل‌هایی با امکانات رفاهی مناسب‌تر در مکه مکرمه استفاده شود. اما به دلیل محدودیت ظرفیت هتل‌ها در مدینه منوره، شرایط این هتل‌ها با مکه متفاوت است و اقامت حجاج ایرانی در مدینه از 5 شب کمتر نخواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
پیام شیخ نعیم قاسم به لبنانی‌ها/ از مسئولان می‌خواهیم امتیازدهی‌ مجانی را متوقف کنند
موزه نظامی میزبان ساز تار علی قمصری شود
سازمان جهانی بهداشت: در حمله اسرائیل به لبنان، 50 نفر از کادر درمان جان باختند
اسلوونی خواستار تعلیق توافقنامه همکاری اروپا با اسرائیل شد
نورنما | گزاش از محل نماز جمعه تهران در حرم مطهر امام خمینی (ره)
بحران امنیت غذایی در لبنان
شباهت فراوان آمریکا به دوران فروپاشی شوروی
تاکید قطر بر تقویت فوری آتش بس و جلوگیری از گسترش تنش در منطقه
2 میلیون بشکه نفت ایران به هند رسید
راهپیمایی مردم یمن در حمایت از محور مقاومت و ایران
جان کری: برخلاف روسای جمهور پیش، ترامپ درخواست نتانیاهو را برای حمله به ایران قبول کرد
حملات موشکی و پهپادی حزب الله به مواضع اسرائیل
ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
نورویدئو | چرا باید ایران را پیروز جنگ دانست ؟
چگونگی فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی از فردا
نامه 22 مقام سابق اسرائیلی درباره تهدید بقای رژیم صهیونیستی
چین در پی حملات اسرائیل به لبنان خواستار خویشتنداری شد
تحلیل مقام روس از شکست تحریم‌ها و حملات آمریکا و اسرائیل
پالایشگاه ساتورپ عربستان تعطیل شد
فرودگاه‌های اروپایی فقط 3 هفته دیگر سوخت دارند
روی حمایت شما برای توقف حملات اسرائیل حساب باز کرده‌ایم
قدردانی استاندار تهران از حضور باشکوه مردم در مراسم اربعین رهبر شهید انقلاب
هشدار هواشناسی نسبت به بارش باران و وزش باد شدید در پایتخت
تخت روانچی: طرح 10 ماده‌ای ایران مبنای مذاکره است
تشییع باشکوه پیکر شهید کمال خرازی و خانواده‌اش
محمد خاتمی شهادت کمال خرازی را تسلیت گفت
125هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده در جنگ/ از هیچ کشوری کمک درخواست نکردیم
بیش از 7 هزار خودرو وارداتی در عرض 40 روز جنگ ترخیص شد
حمله لفظی اسپانیا علیه اسرائیل : حملات به لبنان مایه ننگ بشریت است
کلافه شدن استامر از اقدامات ترامپ
بازگشت مربی استقلال به تهران
برهم خوردن راهبرد انتخاباتی نتانیاهو با آتش‌بس در ایران
بازداشت جاسوس ارسال کننده اطلاعات مراکز حساس به اینترنشنال
قیمت انواع نفت ایران پس از برقراری آتش بس + جزئیات
کدام آثار تاریخی در حملات هوایی به تهران تخریب شدند؟
اطلاعیه درباره تغییر ساعت معاملات بازارهای مالی بورس کالا
فرار خطوط هوایی انگلیس در پی جنگ خاورمیانه
افشاگری معاریو درباره فشار اسرائیل بر آمریکا برای تداوم حملات به لبنان
روستاها در جنگ علیه کشورمان چقدر خسارات دیدند؟ / آمار معاون رئیس جمهور
روحانی: شهید خرازی در سیاست صاحب‌نام و در علم صاحب رأی بود
پزشکیان: قدردان همه پرستاران، پزشکان و کادر درمان هستم
وضعیت ترامپ همچون جانسون در جنگ ویتنام
هوای تهران با نمره قبولی
رایزنی برای اکران کمدی‌های جدید در سینما
چگونگی فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی از فردا
افزایش 66 درصدی قیمت جهانی سوخت جت از آغاز جنگ با ایران
آمار نگران کننده دیده‌بان حقوق بشر : شهادت 300 لبنانی در حمله 8 آوریل اسرائیل
هاآرتص: ایران ما را حیران کرد
جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی
تخصیص 40 میلیون برای اجاره بهای مسکن آسیب‌دیدگان جنگ تهران