×
اقتصادی
شناسه خبر : 199076
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/21 ساعت 16:35

فرزین مطرح کرد؛

اتصال شبکه شتاب ایران و میر روسیه، گامی بلند در جهت دلارزدایی از تعاملات بین‌المللی

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: اتصال شبکه کارتی شتاب ایران و میر روسیه به‌هم گامی مهم در جهت دلارزدایی و تسهیل تعاملات تجاری دو کشور است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی این طرح بزرگ کشور تصریح کرد: امروز با افتخار، گامی بزرگ در جهت دلارزدایی و تسهیل روابط اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه برمی‌داریم.

وی تاکید کرد: با اتصال شبکه‌های پرداخت ملی دو کشور، مرزهای پرداخت‌های الکترونیکی از میان برداشته شده و فصل جدیدی در همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دو ملت آغاز می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پروژه‌ای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم، از (تاریخ آغاز پروژه) با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکه‌های پرداخت و تسهیل تراکنش‌های مالی میان شهروندان دو کشور آغاز شد.

فرزین با تاکید بر اینکه این پروژه به سه فاز تقسیم و در هر فاز، گامی مهم در جهت تحقق هدف نهایی برداشته می‌شود گفت: فاز اول این پروژه، که در انتهای شهریور ماه به بهره‌برداری رسید و امروز رونمایی می شود، امکان استفاده از کارت‌های بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاه‌های خودپرداز کشور روسیه را برای گردشگران فراهم می‌کند.

وی افزود: بدین ترتیب، هم اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارت های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه های خودپرداز روسیه دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان مشخص شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این بستر عرضه می شود و در آینده سایر سرفصل های ارز خدماتی برای کشور روسیه نیز در این بستر عرضه خواهد شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد:  تا امروز چهار بانک‌ ایران پیاده‌سازی تغییرات لازم را بطور کامل انجام داده و قابلیت بهره‌برداری برای دارندگان کارت های این بانک ها علمیاتی گردیده است. در چهار بانک دیگر ایرانی نیز آزمون داخلی توسعه سیستم انجام و با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانک‌های کشور نیز به تدریج با اعمال تغییرات لازم به این پروژه می‌پیوندند.

فرزین در ادامه گفت: همچنین دستگاه‌های خودپرداز مجهز به پشتیبانی از فناوری NFC در کشور روسیه امکان پذیرندگی برای کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب ایران را دارند.
 
رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه پروژه کهربا از قبل در بانک مرکزی تعریف و در شبکه بانکی در حال پیاده سازی بود ما توانستیم با همت همکاران حوزه نظام پرداخت از محدودیت مربوط به استفاده از کارت های مگنت در ایران گذر کنیم و تعاملات خود را بر اساس استفاده از برنامه های کاربردی مرتبط با کهربا در گوشی های همراه دارای فناوری NFC قرار دهیم و این خود به گسترش و مهاجرت شبکه پرداخت ایران به سمت این تکنولوژی در کشور، سرعت بخشید.

فرزین در ادامه تاکید کرد: به زودی فازهای بعدی این پروژه با امکانات و خدمات گسترده تر رونمایی خواهد شد.

فرزین خاطرنشان کرد: با افتتاح این پروژه، گامی مهم در جهت ایجاد یک همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه برداشته شده است. این پروژه، الگوی موفقی از بکارگیری و گسترش زیرساخت های بومی در تعاملات بین المللی است و نشان دهنده آن است که می توان از طریق تکیه بر توان داخلی و استفاده از زیرساخت های پیشرفته بومی، تعاملات بین المللی را به نحو تحریم ناپذیری توسعه بخشید.
 
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین در این مراسم  از زحمات تمامی دست‌اندرکاران این پروژه بزرگ، به‌ویژه از ریاست محترم بانک مرکزی روسیه، جناب آقای دکتر جلالی سفیر محترم کشورمان در روسیه، همکاران محترم وزارت امور خارجه و سفارت، همکاران در حوزه معاونت‌های روابط بین‌الملل و نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین بانک مرکزی، شرکت‌خدمات انفورماتیک، بانک صادرات ایران و سایر بانک های همراه در این طرح، تشکر و قدردانی کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
محدودیت های شدید فرانسه برای شبکه‌های اجتماعی
ایلان ماسک: استارلینک می‌تواند جایگزین اپراتورهای موبایل شود
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
X
آگهی تبلیغاتی