×
اقتصادی
شناسه خبر : 199076
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/21 ساعت 16:35

فرزین مطرح کرد؛

اتصال شبکه شتاب ایران و میر روسیه، گامی بلند در جهت دلارزدایی از تعاملات بین‌المللی

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: اتصال شبکه کارتی شتاب ایران و میر روسیه به‌هم گامی مهم در جهت دلارزدایی و تسهیل تعاملات تجاری دو کشور است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی این طرح بزرگ کشور تصریح کرد: امروز با افتخار، گامی بزرگ در جهت دلارزدایی و تسهیل روابط اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه برمی‌داریم.

وی تاکید کرد: با اتصال شبکه‌های پرداخت ملی دو کشور، مرزهای پرداخت‌های الکترونیکی از میان برداشته شده و فصل جدیدی در همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دو ملت آغاز می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پروژه‌ای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم، از (تاریخ آغاز پروژه) با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکه‌های پرداخت و تسهیل تراکنش‌های مالی میان شهروندان دو کشور آغاز شد.

فرزین با تاکید بر اینکه این پروژه به سه فاز تقسیم و در هر فاز، گامی مهم در جهت تحقق هدف نهایی برداشته می‌شود گفت: فاز اول این پروژه، که در انتهای شهریور ماه به بهره‌برداری رسید و امروز رونمایی می شود، امکان استفاده از کارت‌های بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاه‌های خودپرداز کشور روسیه را برای گردشگران فراهم می‌کند.

وی افزود: بدین ترتیب، هم اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارت های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه های خودپرداز روسیه دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان مشخص شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این بستر عرضه می شود و در آینده سایر سرفصل های ارز خدماتی برای کشور روسیه نیز در این بستر عرضه خواهد شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد:  تا امروز چهار بانک‌ ایران پیاده‌سازی تغییرات لازم را بطور کامل انجام داده و قابلیت بهره‌برداری برای دارندگان کارت های این بانک ها علمیاتی گردیده است. در چهار بانک دیگر ایرانی نیز آزمون داخلی توسعه سیستم انجام و با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانک‌های کشور نیز به تدریج با اعمال تغییرات لازم به این پروژه می‌پیوندند.

فرزین در ادامه گفت: همچنین دستگاه‌های خودپرداز مجهز به پشتیبانی از فناوری NFC در کشور روسیه امکان پذیرندگی برای کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب ایران را دارند.
 
رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه پروژه کهربا از قبل در بانک مرکزی تعریف و در شبکه بانکی در حال پیاده سازی بود ما توانستیم با همت همکاران حوزه نظام پرداخت از محدودیت مربوط به استفاده از کارت های مگنت در ایران گذر کنیم و تعاملات خود را بر اساس استفاده از برنامه های کاربردی مرتبط با کهربا در گوشی های همراه دارای فناوری NFC قرار دهیم و این خود به گسترش و مهاجرت شبکه پرداخت ایران به سمت این تکنولوژی در کشور، سرعت بخشید.

فرزین در ادامه تاکید کرد: به زودی فازهای بعدی این پروژه با امکانات و خدمات گسترده تر رونمایی خواهد شد.

فرزین خاطرنشان کرد: با افتتاح این پروژه، گامی مهم در جهت ایجاد یک همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه برداشته شده است. این پروژه، الگوی موفقی از بکارگیری و گسترش زیرساخت های بومی در تعاملات بین المللی است و نشان دهنده آن است که می توان از طریق تکیه بر توان داخلی و استفاده از زیرساخت های پیشرفته بومی، تعاملات بین المللی را به نحو تحریم ناپذیری توسعه بخشید.
 
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین در این مراسم  از زحمات تمامی دست‌اندرکاران این پروژه بزرگ، به‌ویژه از ریاست محترم بانک مرکزی روسیه، جناب آقای دکتر جلالی سفیر محترم کشورمان در روسیه، همکاران محترم وزارت امور خارجه و سفارت، همکاران در حوزه معاونت‌های روابط بین‌الملل و نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین بانک مرکزی، شرکت‌خدمات انفورماتیک، بانک صادرات ایران و سایر بانک های همراه در این طرح، تشکر و قدردانی کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
X
آگهی تبلیغاتی