×
اقتصادی
شناسه خبر : 199069
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/21 ساعت 15:24
تامین 60 درصد آب تهران از منابع زیر زمینی

تامین 60 درصد آب تهران از منابع زیر زمینی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از تامین 60 درصد آب تهران از منابع زیرزمینی خبر داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در سنوات گذشته همواره ۶۰ درصد تأمین آب تهران از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی انجام می‌شد، اما طی دو سال اخیر این نسبت برعکس شده و اکنون ۶۰ درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت می‌گیرد.

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود اظهار داشت: بارش‌های استان تهران در یک‌سال نرمال ۲۸۰ میلیمتر است، اگر در یک‌سال آبی بارش‌های تهران کمتر از این میزان باشد، از نظر هواشناسی سالی خشک داریم. 

وی افزود: اکنون در پنجمین سال خشک متوالی در استان تهران هستیم؛ این درحالی است که بررسی آمار ۵۰ساله تهران نشان می‌دهد ریتم خشکسالی و ترسالی در این استان به‌صورتی بوده که همواره بعد از دو سال خشک، ترسالی آغاز می‌شده؛ اما برای اولین بار در نیم‌قرن اخیر، پنج سال خشک متوالی را در تهران سپری می‌کنیم. 

اردکانی با بیان اینکه «تأثیر خشکسالی‌ها در ذخایر آبی سدهای تهران مشخص است»، گفت: در سنوات گذشته همواره ۶۰درصد تأمین آب تهران از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی انجام می‌شد اما ظرف دو سال اخیر این نسبت عکس شده و اکنون ۶۰درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت می‌گیرد. 

وی ادامه داد: با وجود تمامی مشکلات و محدودیت‌ها، آب حتی یک‌خانه نیز در استان تهران در طی سال‌های اخیر به‌خاطر کمبود آب قطع نشده است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: با اقداماتی که انجام شده، ۱۰ هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران نسبت به سال قبل اضافه شده، اما متأسفانه در همین مدت ۵۶۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع قبلی آب را از دست داده‌ایم. 

وی افزود: برنامه‌های مدونی داریم که بتوانیم ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت تأمین آب تهران در سال‌های آینده اضافه کنیم. 

اردکانی در خصوص ترکیب مشترکان آب شرب در تهران گفت: ۵ درصد مشترکان بدمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو مصرف آب دارند، ۶۲ درصد مصرف پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۳۳ درصد مشترکان خوش‌مصرف هستند که برابر با الگو یا کمتر از آن، مصرف آب دارند. 

وی ادامه داد: الگوی مصرف آب در تهران ۱۲ مترمکعب در ماه برای هر خانوار است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: مصرف هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه روز است که رقم بسیار بالایی است، اگر هر شهروند ۲۰درصد از مصرف خود را کاهش دهد، تابستان سال‌آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد. 

وی افزود: در ۱۹ مردادماه امسال مصرف لحظه‌ای آب در تهران به ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه رسید و در یک‌روز ۴ میلیون مترمکعب آب در تهران مصرف شد، که رقم بی‌سابقه و رکوردی عجیب برای ۵۰ سال اخیر محسوب می‌شود؛ رسیدن به این آمار مصرف در روزهای تابستان، نگران‌کننده است. 

اردکانی اذعان داشت: دخل آب کم است و به‌ناچار باید خرج آب را هم کم کنیم، یعنی باید در شرایط کم‌آبی، با سازگاری با شرایط فعلی، کمتر مصرف کنیم و از مصارف غیرضروری بپرهیزیم. 

وی ادامه داد: تهران دیگر ظرفیت افزایش جمعیت ندارد، باید بر اساس محدودیت منابع آبی تهران، روی روند افزایش جمعیت این استان، بازنگری شود. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه «جایگزینی آب‌های نامعارف را در دستور کار داریم»، گفت: هر صنعتی که متقاضی دریافت پساب به هر میزان باشد، آمادگی تخصیص پساب را برای آن صنعت داریم؛ این مسئله در برنامه هفتم توسعه هم تأکید شده که صنایع باید به سمت تأمین آب از منابع نامتعارف از جمله پساب بروند. 

وی افزود: ۵۴۷ میلیون مترمکعب پساب در تهران تولید می‌شود که ظرفیت مناسبی برای جایگزینی آبیاری فضای سبز و تأمین آب صنایع است. 

اردکانی از بهره‌برداری از ۶ تصفیه‌خانه جدید فاضلاب تا پایان سال در تهران خبر داد و گفت: امسال ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب و ۱۴ هزار میلیارد تومان در حوزه آب تهران، پروژه جدید به‌مدار بهره‌برداری وارد می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
راز «سیاره صورتی» فاش شد؛ کشف ابرهای نمکی در جَو یک جهان مرموز
راز تنبلی تنبل ها کشف شد
علائم گرمازدگی را جدی بگیرید؛ چه زمانی باید با اورژانس تماس گرفت؟
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟