×
بین الملل
شناسه خبر : 199031
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/21 ساعت 12:51
رونمایی رسمی چین از جنگنده رادارگریز «جی-35آ»/تامین بهتر دفاع از امنیت ملی و تمامیت ارضی

نشریه گلوبال تایمز؛

رونمایی رسمی چین از جنگنده رادارگریز «جی-35آ»/تامین بهتر دفاع از امنیت ملی و تمامیت ارضی

چین جنگنده رادارگریز «جی-35آ» را پس از یک دهه توسعه، به طور رسمی در نمایشگاهی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس نیروی هوایی این کشور رونمایی کرد تا از امنیت ملی، حاکمیت و تمامیت ارضی خود را بهتر تأمین و از منافع حیاتی خود دفاع کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش نشریه گلوبال تایمز، نیروی هوایی چین (PLA) امروز (دوشنبه) هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس خود را با نمایش پیشرفته‌ترین امکانات تسلیحاتی خود در نمایشگاه هوایی «جوهای» واقع در استان «گوانگ‌دونگ» جشن گرفت.

بر اساس این گزارش، جنگنده جی-۳۵آ یکی از ستاره‌های نمایشگاه امسال محسوب می‌شود که با پیوستن به نیروی هوایی چین، این کشور را به دومین کشور در جهان تبدیل کرده که از ۲ نوع جنگنده رادارگریز بهره می‌برد.

فو چیان‌شائو کارشناس هوانوردی نظامی چین معتقد است که جی-۳۵آ احتمالا هزینه کمتری نسبت به جنگنده سنگین جی-۲۰ دارد و این امر امکان تولید انبوه آن را در مدت زمان کوتاه‌تری فراهم می‌کند.

سونگ جونگ‌پینگ یک کارشناس نظامی چین معتقد است که نیروی هوایی این کشور اکنون به یک قدرت راهبردی تبدیل شده است و با تجهیزات پیشرفته‌ای نظیر جت‌های رادارگریز، هواپیماهای باربری بزرگ، بمب‌افکن‌ها، سامانه کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد(AEW&C/ آواکس)، سامانه‌های ضد هوایی و هواپیماهای تانکر سوخت‌رسان تجهیز شده است.

به گفته سونگ، این پیشرفت‌ها چین را قادر می‌سازد که امنیت ملی، حاکمیت و تمامیت ارضی خود را بهتر تأمین و از منافع حیاتی خود دفاع کند.

همچنین خبرگزاری رویترز در قالب یک گزارش به موضوع هواپیمای رادارگریز جی-۳۵آ چین پرداخت و نوشت: این جنگنده که توسعه آن بیش از یک دهه به طول انجامیده، امروز در نمایشگاه بین‌المللی هوایی و فضایی جوهای برای اولین بار به صورت عمومی به نمایش گذاشته می‌شود.

این رسانه انگلیسی به نقل از کارشناسان نظامی خود می افزاید که باوجود گذشت بیش از ۱۰ سال از اولین پرواز نمونه اولیه آن، یعنی جی-۳۱ اطلاعات دقیقی از عملکرد و ویژگی‌های رادارگریزی جی-۳۵ در دسترس نیست.

به گفته کالین کو کارشناس موسسه مطالعات بین‌المللی «اس. راجاراتنام» سنگاپور، به‌دلیل «محرمانه بودن فناوری‌های نظامی چین» ابهام‌هایی درباره عملکرد این جنگنده وجود دارد؛ اما وی تاکید کرد که نباید این جت را دست‌کم گرفت، چراکه دانشمندان چینی مطالعات پیشرفته‌ای در حوزه فناوری هواپیماهای جنگنده، از جمله تکنولوژی‌های رادارگریز، انجام داده‌اند.

این جت چینی در مقایسه با دیگر هواپیماهای رادارگریز این کشور مانند جی-۲۰ ابعاد کوچک‌تر و طراحی آن شباهت‌هایی به جت اف-۳۵ شرکت «لاکهید مارتین» آمریکا دارد که برای کاهش بازتاب راداری طراحی شده است. اما هنوز مشخص نیست که آیا جی-۳۵ نیز همانند اف-۳۵ ، پوشش‌های جاذب رادار و سیستم‌های پیچیده ارتباطی و راداری که تشخیص آنها دشوار است را داراست یا خیر.

رویترز با بیان اینکه یکی از چالش‌های اصلی چین در ساخت جت‌های پیشرفته، فناوری موتورهای توربوفن با کارایی بالاست، خاطرنشان کرد که اگرچه پکن در ابتدا از فناوری موتورهای روسی استفاده می‌کرد، اما گفته می‌شود که جی-۳۱ از موتورهای چینی «دبلیواس-۱۳» بهره برده و جی-۳۵آ نیز ممکن است با موتورهای پیشرفته‌تر «دبلیواس-۱۹» تجهیز شود که توانایی بهبود قدرت تا ۱۰ درصد را دارد.

این رسانه غربی در پایان گزارش خود می نویسد با وجود آنکه چین هنوز در مرحله توسعه ناوهای هواپیمابر خود قرار دارد و این ناوها تاکنون عملیات‌های دوربرد فراتر از شرق آسیا را انجام نداده‌اند، اما انتظار می‌رود نسخه دریایی جی-۳۵ نقش کلیدی در افزایش قدرت‌ ناوگان دریایی چین و توانایی آن برای نمایش قدرت در مناطق دوردست ایفا کند.

رونمایی+رسمی+چین+از+جنگنده+رادارگریز+«جی-۳۵آ»+پس+از+یک+دهه/تامین+بهتر+دفاع+از+امنیت+ملی
نشریه گلوبال تایمز چین هم در مطلبی نوشت: نیروی هوایی چین ۳۶ نوع از تجهیزات خود را برای نمایش‌های هوایی و استاتیک به این نمایشگاه آورده است، که در میان آنها، سامانه موشکی سطح به هوای اچ‌کیو-۱۹ به چشم می‌خورد.

به گفته فو چیان‌شائو، سامانه موشکی اچ‌کیو-۱۹ چین مشابه سامانه تاد آمریکا عمل می‌کند و قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک حتی در خارج از جو است.

براساس گزارش‌های رسانه‌های چینی، نیروی هوایی چین علاوه بر جنگنده جی-۳۵آ و سامانه اچ‌کیو-۱۹، جنگنده‌های «جی-۱۰سی»،«جی-۱۶دی»، بمب‌افکن«اچ-۶کی»، هواپیمای باری «وای-۲۰»، پهپادهای «دبلیوزد-۷» و «دبلیوزد-۱۰» را نیز به این نمایشگاه آورده است.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه دو سالانه نیروی هوایی چین از فردا (سه‌شنبه) تا شنبه آینده (۲۷ آبان) پذیرای عموم مردم خواهد بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 13 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
بازار داغ انتخابات زودهنگام در انگلیس
ان‌بی‌سی نیوز: آمریکا نیرو و افسر اطلاعاتی به مکزیک اعزام می کند
پایان باتری و آغاز ایمپلنت‌های بی‌سیم در جراحی پزشکی
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
هوش مصنوعی هرچه باهوش‌تر، خودخواه‌تر
کشف شبه‌ذره‌ ضد الکتریسیته
آمریکا: توطئه بزرگ تروریستی مرتبط با داعش در میشیگان خنثی شد
با وجود ناراحتی، روانخواه استعفا نداده است؛ ملاقات سرنوشت‌ساز سرمربی تیم امید با تاج
درخواست انگلیس برای گشایش همه گذرگاه‌های غزه
ساعت مدارس و ادارات 6 شهرستان خوزستان به‌دلیل آلودگی هوا تغییر کرد
بیرانوند بازیکن برتر دیدار تراکتور-الشرطه شد
تعطیلی مدارس برخی شهرهای هرمزگان فردا سه‌شنبه
انجام دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
تاکید گوترش در دیدار با نخست وزیر قطر، بر تشکیل کشور فلسطین
زاخارووا: ایتالیا به‌طور کامل فرو می‌پاشد
مسکو و پکن؛ از تقویت همکاری راهبردی تا کاهش سهم دلار در مبادلات دوجانبه
غفوری: برای حضور در استقلال هزاران بار شکرگزارم
جزئیات تمهیدات ترافیکی پلیس همزمان با راهپیمایی 13 آبان+فیلم
«داریوش ارجمند» خادم افتخاری مسجد جمکران شد
حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شمال دارفور کشته و زخمی برجای گذاشت
السودانی: گروه‌های مسلح فقط با خروج آمریکا خلع سلاح می‌شوند
ترامپ: ارسال موشک‌های تاماهاک به اوکراین فعلا منتفی است
سوئیس: شرایط لازم برای به ‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هنوز فراهم نشده است
ائتلاف احزاب لبنان: قانون اعدام اسرای فلسطینی هرگز مقاومت را متوقف نخواهد کرد
رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی منصوب شد
رونالدو: مسی بهتر از من نیست
فیدان: فلسطینی‌ها باید به دست خودشان اداره شوند
مواد مخدر؛ بهانه آمریکا برای «ماموریت نظامی جدید» در مکزیک
تراکتور 1-0 الشرطه ؛گام بلند تراکتور برای صعود به مرحله حذفی+ جدول لیگ نخبگان
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
X
آگهی تبلیغاتی