×
بین الملل
شناسه خبر : 199010
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/21 ساعت 11:23
هراس قاره سبز از به قدرت رسیدن ترامپ

نیویورک تایمز؛

هراس قاره سبز از به قدرت رسیدن ترامپ

نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به هراس اروپا از آمدن دوباره «دونالد ترامپ» که می‌تواند دوره‌ای پرخطر و مملو از تنهایی باشد، نوشت: سران قاره سبز از ترس تهدیدهای رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، به‌دنبال رهبری قدرتمند از میان کشورهای بزرگ خود است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، بازگشت ترامپ به کاخ سفید می‌تواند برای اروپا که از یک سو با رکود اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و از سوی دیگر نگران تهاجم روسیه از شرق است، دوره‌ای همراه با تنهایی و خطر باشد. از همین رو رهبران اروپایی در این برهه حساس دست به دامن دو اقتصاد بزرگ خود برای رهبری مجدد و قدرتمندانه این قاره شده اند.

به نوشته نیویورک تایمز، فرانسه و آلمان به عنوان مهم‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا مخاطب این درخواست هستند. چراکه آنها خود قربانی همان نیروهایی شده اند که سبب روی کار آمدن ترامپ در آمریکا شده اند؛ گروه های راست افراطی که در پی افزایش نرخ تورم و رشد مهاجرت در اروپا قدرت گرفته و در حال تسلط بر بسیاری از دولت‌های مهم اروپایی هستند.

این روزنامه به عنوان مثال وضعیت آلمان را تشریح کرده که اولاف شولتس صدراعظم آن هفته گذشته با اخراج وزیر دارایی خود، ائتلاف دولتی را از بین برد.

به باور نویسنده این مطلب، به نظر می رسد آلمان مانند فرانسه که در تابستان مجبور به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شد، به سرنوشت مشابهی دچار گردد و حتی احتمال کنار رفتن شولتس نیز از قدرت وجود دارد.

در فرانسه، همانگونه که در تابستان شاهد بودیم، امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور با تصمیم فاجعه بار برای برگزاری انتخابات زودهنگام به امید بازپس گرفتن قدرت از راست افراطی، در نهایت منجر به ایجاد ائتلای متزلزلی شد که بیش از پیش به راست و چپ افراطی وابسته گردید.

این گزارش می افزاید: عدم اطمینان از پاریس تا برلین سبب ایجاد یک خلاء قدرت در اروپا شده که می‌تواند به جسورتر شدن روسیه منجر گردد. از همین رو، چنانچه ترامپ دست به اعمال تعرفه های سنگین بر واردات از اروپا بزند، این قاره توانایی چندانی برای واکنش به چنین جنگ تجاری نخواهد داشت.

الکساندرا دی هوپ شفر رئیس اندیشکده آلمانی «صندوق مارشال آلمان» در این زمینه گفت: «بحران بسیار آشکاری در سطح رهبری فرانسه و آلمان وجود دارد که این وضعیت در پی افزایش اختلافات سیاسی داخلی تشدید می‌شود».

یورن فلک مدیر ارشد مرکز اروپا در اندیشکده شورای آتلانتیک، نیز معتقد است که فرانسه و آلمان از بحران‌های سیاسی خودساخته رنج می برند؛ آن هم در برهه‌ای که انتخاب دوباره ترامپ، ابهامات در مورد وضعیت اتحادیه اروپا را بیشتر کرده است.

وی با بیان اینکه روابط اروپا و آمریکا در سطح بسیار چالش برانگیزی قرار دارد، خاطرنشان کرد: ممکن است وضعیت، پیش از بهبود بسیار وخیم‌تر شود.

نیویورک تایمز، نگرانی رهبران اروپایی را حتی از سخنرانی های آنها مشهود دانسته و به عنوان مثال به اظهارات اخیر مکرون پس از پیروزی ترامپ اشاره کرده و می نویسد: رئیس جمهوری فرانسه هفته گذشته در افتتاحیه اجلاس سران اروپایی در بوداپست گفت: «آقای ترامپ از سوی مردم آمریکا انتخاب شد. وی از منافع مردم آمریکا دفاع خواهد کرد. این شیوه قانونی و خوبی است. اما سوال این است که آیا ما آماده دفاع از منافع اروپایی ها هستیم؟»

مکرون سپس ادامه داد: «این جهان از گیاهخواران و گوشتخواران تشکیل شده و اگر بخواهیم گیاهخوار بمانیم، گوشتخواران پیروز می شوند».

شولتس نیز روز پنجشنبه اخراج کریستین لیندنر وزیر دارایی دولت خود را تصمیمی چالشی دانست و دلیل این امر را زیر پا گذاشتن دستور کار اقتصادی دولت برلین از سوی وزیر برکنار شده عنوان کرد. صدراعظم آلمان سپس اضافه کرد: دوست داشتم از این کار چشم پوشی کنم، به ویژه در برهه کنونی افزایش عدم اطمینان. اما ما باید بیش از هر زمان دیگری در اروپا کنار هم گام برداریم و به سرمایه گذاری با هم برای امنیت و قدرت خود ادامه دهیم. زیرا وضعیت کنونی خطیر است.

نیویورک تایمز در بخشی دیگر، با بیان اینکه مکرون از جمله رهبران اروپایی است که در گذشته نیز بارها خواستار استقلال اروپا از آمریکا شده بود، خاطرنشان می کند: مکرون پیش ازین بارها خواستار استقلال اروپا در بخش های نظامی، اقتصادی و تکنولوژیکی شده و تاکید کرده بود که اتحادیه اروپا باید وابستگی خود را به دولت آمریکا کاهش دهد و در رقابت با تسلط صنعتی و تجاری چین آماده باشد.

اما وی اکنون نسبت به دوره نخست خود، در موقعیت ضعیف تری قرار داشته و دیگر کنترل چندانی بر سیاست داخلی ندارد. ضمن آنکه دور دوم ریاست جمهوری وی در سال ۲۰۲۷ به پایان می رسد.

نویسنده در پایان با بیان اینکه اروپا نگران بالارفتن هزینه های نظامی خود پس از روی کارآمدن دوباره ترامپ است، این وضعیت را چالشی مضاعف برای قاره سبز دانسته و نتیجه گیری کرده است: در شرایط کنونی اقتصاد اروپا، سران دو کشور قدرتمند اروپایی بیم آن دارند که افزایش هزینه های نظامی در گرماگرم رکود اقتصادی، آنها را مجبور به استقراض و یا کاهش هزینه‌های داخلی کند؛ وضعیتی که می تواند زمینه ساز خشم بیشتر رای دهندگان و سوق دادن آنها به سوی احزاب راست افراطی شود.


نظرات

آخرین اخبار
افتخارآفرینی نخبگان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر 2026
خواب‌آلودگی راننده پژو 405 حادثه مرگباری رقم زد
چرا قاهره از توافق سه جانبه ریاض، استانبول و اسلام آباد جا ماند؟
رایزنی ایران و افغانستان برای تسهیل صادرات و توسعه تجارت دوجانبه
قیمت لیر ترکیه امروز جمعه 23 مرداد چقدر شد؟
جشن روز استقلال پاکستان در تهران با حضور سفیر پاکستان برگزار شد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 23 مرداد 1405 / سکه 189 میلیون تومان شد
سریال «دختر امپراتور» از امشب روی آنتن می‌رود
جزئیات ضربه اطلاعات سپاه به تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان
مذاکرات لبنان و اسرائیل در آستانه بن‌بست؛ بیروت خواستار توقف حملات شد
افزایش قیمت بنزین فعلاً منتفی شد
مهسا بهشتی ستاره وزنه‌برداری جوانان آسیا شد؛ 6 مدال طلا برای دختر ایرانی
نحوه پرداخت اینترنتی حق‌بیمه رانندگان در سامانه تأمین اجتماعی اعلام شد+ لینک
پهلوان آواز ایران با حضور چهره‌های موسیقی بدرقه شد؛ روایت هنرمندان از ایرج خواجه‌امیری
ورود 363 هزار خودرو به گیلان؛ ترافیک سنگین در آزادراه رشت - قزوین
قاتل 3 جوان لرستانی در کوهدشت دستگیر شد + جزئیات جنایت
جنگ ایران به روایت رسانه‌های اسرائیلی؛ توان موشکی ایران پابرجاست
جزئیات برنامه احیای تالاب انزلی؛ پایش زیست‌بوم و تقویت محیط‌بانی
رکورد تاریخی اسقاط خودرو در ایران شکست ؛ 20 میلیون وسیله نقلیه فرسوده در جاده‌ها
رشد 205 درصدی تردد واگن‌های قطار در مرز رازی
آمریکا در تله زمان؛ ایران چرا نباید به توافق نجات‌بخش ترامپ تن دهد؟
هشدار درباره ایمنی هتل‌ها؛ از 217 هتل فقط 4 هتل تأییدیه آتش‌نشانی دارند
ریاست فیفا چرخشی خواهد شد؟ فشار سه کنفدراسیون بزرگ بر اینفانتینو
تنگه هرمز زیر فشار تنش ایران و آمریکا؛ تردد کشتی‌ها کاهش یافت
رکورد 16 ساله اعدام در آمریکا شکسته شد؛ اجرای همزمان حکم مرگ در 3 ایالت
فراخوان پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه علامه طباطبائی + مهلت ثبت‌نام
فشار تازه دموکرات‌ها بر ترامپ و هگست؛ اعتراض به نحوه ثبت تلفات جنگ ایران
تصادف مرگبار BMW در بزرگراه همت /2 دختر و یک پسر جوان جان باختند + فیلم تصادف
آخرین اخبار استقلال امروز جمعه 23 مرداد
زمان قطعی برق کهگیلویه و بویر احمد امروز جمعه 23 مردادماه اعلام شد+ جدول
جزئیات جدید احراز سکونت مشمولان کالابرگ اعلام شد / زمان شارژ کالابرگ مرداد
8 میلیارد تومان برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی؛ طرح «یوزبان» در خراسان جنوبی
ائتلاف دفاعی دریایی عربستان با مشارکت 39 کشور؛ پاکستان معاون ریاض شد
وام 450 میلیونی دندانپزشکی برای هنرمندان؛ جزئیات تسهیلات صندوق اعتباری هنر
تورم پای ترامپ دوباره جنجالی شد؛ پزشکان خواستار شفاف‌سازی شد
بحران در ناو آبراهام لینکلن؛ دموکرات‌ها خواستار برکناری وزیر دفاع آمریکا شدند
راز باشگاه اتم؛ چه کسی پشت درهای بسته ایستاده است؟
شهادت رئیس پلیس غزه در حمله هوایی اسرائیل ؛ حماس: آتش‌بس در خطر است
پاسخ قاطع ایران به اتهامات آمریکا در شورای امنیت درباره یمن
وعده وزیر خزانه‌داری آمریکا برای تشدید فشارهای اقتصادی بر ایران
بحران در ناو آبراهام لینکلن: خودکشی ملوانان و فشار روانی شدید
حادثه رانندگی در محورهای هرمزگان؛ اعزام 7 آمبولانس و اتوبوس اورژانس
پیش‌بینی وضعیت جوی هرمزگان: از تندباد تا مواج شدن دریای عمان
علت بالا رفتن کلسترول برخی افراد با رژیم کم‌کربوهیدرات مشخص شد
پیش‌بینی بازار خودرو در هفته چهارم مرداد 1405؛ قیمت‌ها تا پایان پاییز چقدر افزایش دارند؟
قیمت دلار آمریکا امروز جمعه 23 مرداد چقدر شد؟
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 23 مرداد؛ ریزش طلا پس از اوج 10 هفته‌ای
چرا اجرای طرح بنزین 87 هزار تومانی متوقف شد؟+ جزییات کامل
برنامه مسابقات لیگ برتر فوتبال امروز جمعه 23 مرداد + ساعت پخش
رایزنی بن‌سلمان و فرمانده سنتکام درباره امنیت منطقه و کاهش تنش‌ها