×
اجتماعی
شناسه خبر : 198950
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 22:04
تنها 7 درصد از نیروهای کار کشور ماهر هستند

تنها 7 درصد از نیروهای کار کشور ماهر هستند

رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: فقط 7 درصد از نیروهای کار در سراسر کشور از مهارت کافی برخوردار هستند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: غلامرضا زمانی، رئیس دانشگاه ملی مهارت در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد فارس، اظهار داشت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی یا با شاغل نیستند یا در مشاغل غیر مرتبط مشغولند و یا در مسیر کارکرد خود موفقیت چندانی ندارند؛ چرا که ویزگی‌هایی که در زمان تحصیل کسب می‌کنند، منطبق با نیاز‌های مورد مطالبه بازار کار نیست، دانشگاه مهارت می‌تواند بخشی از این عدم انطباق را جبران کند.

زمانی ادامه داد: دانشگاه ملی مهارت در ۱۲۰ شهر کشور شعبه دارد که جنس آن آموزش مهارت است و باید از قابلیت این دانشگاه استفاده شود.

رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده، در زمان حاضر، تنها هفت درصد نیروی کار کشور ماهر است و سیاستگذاران باید اهمیت آموزش‌های مهارت را سرلوحه برنامه ریزی‌ها قرار دهند.

وی با بیان اینکه سال‌ها موسسات آموزشی و دانشگاه‌ها برای تولید مدرک ایجاد شد، ادامه داد: از ابتدای برنامه ششم با شیب ملایم و در برنامه هفتم با شیب تندتر، مسیر اشتغال و رفع بیکاری از طریق آموزش مهارت دنبال شده است.

رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: در پایان برنامه هفتم توسعه، باید نیمی از دانش‌آموزان متوسطه در هنرستان‌ها تحصیل کنند که خروجی هنرستان‌های ورودی دانشگاه ملی مهارت هستند.

زمانی اضافه کرد: در پایان برنامه هفتم توسعه، باید ۴۰ درصد دانشجویان همه زیر نظام‌های آموزش عالی کشور را دانشجویان مهارتی تشکیل دهند.

وی با بیان اینکه تصمیم خوب، حمایت خوب را هم طلب می‌کند، اظهار کرد: این قانون خوب و مترقی زمانی که از حمایت کافی برخوردار شود اجرایی خواهد شد و اکنون که آموزش مهارت مورد تاکید سیاستگذاری‌ها قرار گرفته، باید از حمایت‌های لازم نیز برخوردار شود.

باید آموزش دانشگاهی را به دل صنعت برد

رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: باید آموزش را در دل صنعت ببریم تا این صنعت و دانشگاه از یکدیگر فاصله نگیرند، چرا که دانشگاه باید نیروی موردنیازصنعت را تربیت کند.

زمانی افزود: شکل‌گیری کنسرسیوم سه جانبه دانشگاه، دولت و صنعت برنامه‌ریزی شده تا دانشگاه از صنعت سفارش بگیرد و متناسب با آن صلاحیت و شایستگی مورد نیاز را به دانشجویان آموزش دهد و در مقابل صنعت نیز تضمین اشتغال دانشجویان را فراهم کند.

وی با بیان اینکه فارس در اجرایی کردن این کنسرسیوم قابلیت بالایی دارد، بیان کرد: دانشگاه ملی مهارت فارس فاصله نزدیکی با منابع عظیم نفت و گاز کشور دارد و عقد قرارداد‌های پژوهش نیز به استان‌ها تفویض اختیار شده است.

رئیس دانشگاه ملی مهارت اعلام کرد: شورای برنامه‌ریزی دانشگاه نیز برای افزودن درس جدید و سرفصل جدید اختیار کامل دارد تا سرفصل‌ها متناسب با نیاز‌های بازار و صنعت باشد.

سرپرست دانشگاه ملی مهارت واحد فارس در این آیین گفت: دانشگاه مهارت فارس این ظرفیت را دارد تا نیاز‌های صنایع استان و صنایع دریا و نفت، گاز و پتروشیمی پیرامون خود را پاسخ دهد.

محمود صادق‌پور اظهار کرد: اولویت دانشگاه مهارت فارس تربیت افرادی است که نیاز‌های صنایع استان را برطرف و در تامین مخارج این دانشگاه نیز کمک کنند.

وی افزود: دانشگاه ملی مهارت در استان فارس ۱۴ شعبه دارد که رشته‌های تحصیلی دانشکده‌های هر شهر باید با توجه به شرایط جغرافیایی و نیاز‌های آن منطقه تقویت و هر شهر قطب یک یا ۲ رشته شود.

صادق‌پور بیان کرد: وظیفه دانشگاه ملی مهارت این است که استاندارد‌های آموزشی به گونه‌ای تنظیم شود که نیاز‌های مجموعه‌های خدماتی و صنعتی پیرامونی خود را رفع کند.

وی بیان کرد: فرسوده بودن آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و به روز نبودن دروس از چالش‌های دانشگاه ملی مهارت فارس است که باید به کمک صنایع و بورس صنایع این مساله را حل کنیم.

صادق‌پور با بیان اینکه رشته‌ها قدیمی شده‌اند و یا تکنولوژی و فناوری‌ها تغییر کرده، گفت: دانشگاه مهارت فارس ۴۰ رشته دارد که باید با کمک دانشگاه ملی بررسی شود تا رشته‌هایی که نیاز صنعت و جامعه نیست حذف شود و دروس دیگر رشته‌ها نیز متناسب با خواست و نیاز صنعت، استاندارد سازی و دانش استادان نیز متناسب با آن به روز شود.

سرپرست دانشگاه ملی مهارت فارس ادامه داد: مسئله فرهنگ نیز باید در این دانشگاه مدنظر قرار گیرد به گونه‌ای که دانشجویان شاداب، دارای عشق به وطن و مسئولیت‌پذیر باشند.

وی اضافه کرد: در برنامه‌ریزی آموزش‌های فوق برنامه دانشجویان، باید بازدید‌های از صنعت بیش از همه گنجانده شود.

صادق‌پور ادامه داد: راهبرد مدیریت دانشگاه ملی مهارت فارس در این دوره وفاق است و با رویکرد شایسته‌سالاری از توانمندی همه استفاده خواهیم کرد تا کار کارشناسی انجام شود.

در این رویداد از تلاش‌های ۲ ساله جعفر ترک‌زاده قدردانی و محمود صادق‌پور به عنوان سرپرست دانشگاه ملی مهارت واحد فارس معرفی شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی