×
بین الملل
شناسه خبر : 198892
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 13:54
علی اف: به توافق نهایی با ارمنستان نزدیکیم/ادامه مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل

علی اف: به توافق نهایی با ارمنستان نزدیکیم/ادامه مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اعلام کرد ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس‌جمهور آذربایجان در گفت‌وگو تلفنی با صدراعظم آلمان گفت باکو و ایروان به توافق نهایی معاهده صلح نزدیک هستند و مذاکرات را پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهند داد.

 «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان گفت: «آذربایجان کشوری است که ابتکار متن و اصول اساسی پیمان صلح میان آذربایجان و ارمنستان را ارائه داد. ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.»

طبق گزارش پایگاه خبری «آذرنیوز»، رئیس‌جمهور آذربایجان در ادامه با اشاره به کنفرانس اقلیمی سازمان ملل تاکید کرد: «آذربایجان در تلاش است تا پلی را میان طرفین ایجاد کرده و بستر مناسبی را برای گفت‌وگوهای سازنده و مفید برقرار کند.»

بیست‌ونهمین کنفرانس کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی «کاپ ۲۹» به میزبانی جمهوری آذربایجان از تاریخ ۱۱ الی ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان الی ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود.

صدراعظم آلمان طی این تماس تلفنی گفت: «به دلیل وضعیت سیاسی آلمان، من قادر به شرکت در اجلاس کاپ ۲۹ نیستم اما آلمان به نوبه خود حمایت‌های لازم را جهت دسترسی به اهداف مالی این اجلاس انجام خواهد داد.»

شولتس با اشاره به توافق نهایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: «آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه میان آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کند و از طرفین می‌خواهیم تا اقدامات قاطعی در این خصوص اتخاذ کنند.»

ایروان و باکو در یک سال گذشته و بعد از عملیات نظامی سپتامبر ۲۰۲۳ جمهوری آذربایجان برای کنترل قره‌باغ، در مذاکرات صلح شکننده به سر می‌برند. ایروان بارها بر آمادگی خود برای امضای مفادی که توافق بر سر آنها صورت گرفته، تاکید کرده است.

وزیر خارجه ارمنستان هم به‌تازگی محتاطانه ابراز خوش‌بینی کرد که به‌زودی موفق خواهند شد به توافقی حول چند عبارت مورد اختلاف با جمهوری آذربایجان دست یافته و پس از آن معاهده صلح برای امضا آماده شود.

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در جمع نمایندگان کشورش گفت: «آخرین پیشنهاد ارمنستان امضای سریع توافقنامه صلح شامل موادی بود که تاکنون روی آن توافق شده است. ما پیشنهاد داده‌ایم که همه پیشنهادهای طرف‌های ارمنی و آذربایجانی را که در مورد آنها توافق دوجانبه وجود ندارد، خارج کنیم و آنچه را که تاکنون بر سر آن توافق شده امضا کنیم.»

به گزارش ایسنا، او افزود: «با توجه به واکنش‌های مردمی و همچنین طی تماس‌ها، این پیشنهاد با اشتیاق چندانی پذیرفته نشد. حالا فهمیدیم که یک یا دو جمله وجود دارد که حول آن کار را ادامه خواهیم داد. این روند عادی مذاکرات است. من باید محتاطانه ابراز خوش‌بینی کنم که به‌زودی موفق خواهیم شد به توافقی حول همین چند عبارت دست یابیم و پس از آن معاهده برای امضا آماده خواهد شد.»


نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی: جنگ ترامپ قیمت انرژی را بالا برد
قشقاوی: قطعنامه ضدایرانی بی‌هزینه نخواهد بود
پاسخ ایران به اتهام‌های بی‌اساس شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب
عارف: ملت ایران بر حقوق هسته‌ای خود ایستاده است
آکسیوس: ترامپ دیگر حتی در میان جمهوری‌خواهان هم تنهاست
گیلان به بالگرد اطفای حریق مجهز شد
استقبال کشورهای عربی و اسلامی از تحریم‌های انگلیس علیه اسرائیل
لیورپول 2-1 اتلتیکو مادرید/ لیورپول برنده جدال تماشایی در آنفیلد
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
هواپیمای حامل زلنسکی مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
کارخانه فولکس‌واگن در خدمت گنبد آهنین اسرائیل
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در مرند
سفیر پاکستان : ایران و آمریکا به تفاهم نزدیک‌تر می‌شوند
سردار آزمون به تیم ملی برگشت
پیام تسلیت مسئولان کرمانشاه برای شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه
کشف 11 تن چوب و زغال قاچاق در کرمانشاه
توقیف 16 خودروی شوتی در زابل
سپتامبر سیاه برای آمریکا؛ نفت 100 دلاری، گازوئیل 6 دلاری و اوراق 5 درصدی
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین