×
بین الملل
شناسه خبر : 198892
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 13:54

علی اف: به توافق نهایی با ارمنستان نزدیکیم/ادامه مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اعلام کرد ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس‌جمهور آذربایجان در گفت‌وگو تلفنی با صدراعظم آلمان گفت باکو و ایروان به توافق نهایی معاهده صلح نزدیک هستند و مذاکرات را پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهند داد.

 «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان گفت: «آذربایجان کشوری است که ابتکار متن و اصول اساسی پیمان صلح میان آذربایجان و ارمنستان را ارائه داد. ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.»

طبق گزارش پایگاه خبری «آذرنیوز»، رئیس‌جمهور آذربایجان در ادامه با اشاره به کنفرانس اقلیمی سازمان ملل تاکید کرد: «آذربایجان در تلاش است تا پلی را میان طرفین ایجاد کرده و بستر مناسبی را برای گفت‌وگوهای سازنده و مفید برقرار کند.»

بیست‌ونهمین کنفرانس کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی «کاپ ۲۹» به میزبانی جمهوری آذربایجان از تاریخ ۱۱ الی ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان الی ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود.

صدراعظم آلمان طی این تماس تلفنی گفت: «به دلیل وضعیت سیاسی آلمان، من قادر به شرکت در اجلاس کاپ ۲۹ نیستم اما آلمان به نوبه خود حمایت‌های لازم را جهت دسترسی به اهداف مالی این اجلاس انجام خواهد داد.»

شولتس با اشاره به توافق نهایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: «آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه میان آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کند و از طرفین می‌خواهیم تا اقدامات قاطعی در این خصوص اتخاذ کنند.»

ایروان و باکو در یک سال گذشته و بعد از عملیات نظامی سپتامبر ۲۰۲۳ جمهوری آذربایجان برای کنترل قره‌باغ، در مذاکرات صلح شکننده به سر می‌برند. ایروان بارها بر آمادگی خود برای امضای مفادی که توافق بر سر آنها صورت گرفته، تاکید کرده است.

وزیر خارجه ارمنستان هم به‌تازگی محتاطانه ابراز خوش‌بینی کرد که به‌زودی موفق خواهند شد به توافقی حول چند عبارت مورد اختلاف با جمهوری آذربایجان دست یافته و پس از آن معاهده صلح برای امضا آماده شود.

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در جمع نمایندگان کشورش گفت: «آخرین پیشنهاد ارمنستان امضای سریع توافقنامه صلح شامل موادی بود که تاکنون روی آن توافق شده است. ما پیشنهاد داده‌ایم که همه پیشنهادهای طرف‌های ارمنی و آذربایجانی را که در مورد آنها توافق دوجانبه وجود ندارد، خارج کنیم و آنچه را که تاکنون بر سر آن توافق شده امضا کنیم.»

به گزارش ایسنا، او افزود: «با توجه به واکنش‌های مردمی و همچنین طی تماس‌ها، این پیشنهاد با اشتیاق چندانی پذیرفته نشد. حالا فهمیدیم که یک یا دو جمله وجود دارد که حول آن کار را ادامه خواهیم داد. این روند عادی مذاکرات است. من باید محتاطانه ابراز خوش‌بینی کنم که به‌زودی موفق خواهیم شد به توافقی حول همین چند عبارت دست یابیم و پس از آن معاهده برای امضا آماده خواهد شد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی