×
بین الملل
شناسه خبر : 198873
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 12:39
تیم ترامپ: اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را تکذیب می‌کنیم

تیم ترامپ: اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را تکذیب می‌کنیم

به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، تیم ترامپ، اظهارات برایان لانزا استراتژیست حزب جمهوری‌خواه و از مقامات کارزار انتخاباتی خود در مورد اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را رد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: لانزا دیروز در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «بی‌بی‌سی» گفته بود که «چنانچه ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به پای میز مذاکره بیاید و بگوید ما فقط در صورتی می‌توانیم به صلح برسیم که کریمه را داشته باشیم، مشخص است که عزم وی جدی نیست. کریمه دیگر از دست رفته است».

اما امروز، تیم ترامپ با رد اظهارات این استراتژیست، اعلام کرد پیشنهاد کاخ سفید برای پایان جنگ در اوکراین درباره صلح است و نه بر سر قلمرو.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود، بارها اعلام کرده بود که می‌تواند جنگ در اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت پایان دهد. هرچند وی هیچگاه در مورد چگونگی این امر توضیحاتی ارائه نداد، اما در عین حال احتمال اینکه کی‌یف ممکن است برای پایان جنگ، مجبور به واگذاری بخشی از قلمرو خود شود را رد نکرد.

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را بخشی از خاک خود اعلام کرد و در طول سال نخست جنگ با اوکراین نیز چهار منطقه از این کشور شامل «دونتسک»، «لوهانسک»، «خرسون» و «زاپوریژیا» را بخشی از قلمرو خود دانست.

از سوی دیگر، زلنسکی بارها گفته است که خروج کامل نیروهای روسیه و بازگرداندن تمام مناطق الحاقی برای برقراری صلح ضروری است.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا مقابل کامالا هریس رقیب دموکرات، روسیه اعلام کرده است که آماده شنیدن پیشنهادات این رئیس جمهوری منتخب در مورد چگونگی پایان جنگ است.

آندری سیبیها وزیر امور خارجه اوکراین نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن اعلام آمادگی کی‌یف برای همکاری با دولت ترامپ، افزود: «به یاد داشته باشید که رئیس جمهور زلنسکی از نخستین رهبران جهان بود که به رئیس جمهور ترامپ پیام تبریک فرستاد».

ترامپ منتقد سرسخت کمک نظامی به اوکراین

ترامپ مدت‌هاست که منتقد کمک های نظامی به اوکراین است و بارها تهدید کرده در صورت پیروزی در انتخابات، به آن پایان خواهد داد.

وی در یک گردهمایی انتخاباتی در ماه ژوئن (خرداد)، زلنسکی را «بزرگ‌ترین فروشنده تمام تاریخ» خواند و از میزان پولی که واشنگتن به تلاش‌های جنگی کیف می‌پردازد، انتقاد کرد.

در این میان، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که بسته نظامی وعده داده شده به اوکراین به ارزش ۶ میلیارد دلار تا پیش از روی کار آمدن ترامپ در ماه ژانویه (دی ماه) به کی‌یف ارسال خواهد شد.

بر اساس داده‌های موجود، آمریکا از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) بیش از ۶۴ میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف ارائه داده است.

پیش‌بینی مقام پیشین ناتو: جنگ در اوکراین با تصاحب ۲۰ درصد از خاک آن پایان می‌یابد

«جیمز استاوریدیس» از فرماندهان ارشد پیشین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیش‌بینی کرد که با آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و وعده وی برای خاتمه جنگ در اوکراین، نبرد جاری با تصاحب ۲۰ درصد از خاک این کشور توسط روسیه پایان می‌یابد.

به گزارش نشریه نیوزویک، ترامپ پیش از این بارها اعلام کرده بود که چنانچه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و ولودمیر زلنسکی همتای اوکراینی بر سر میز مذاکره بنشیند، جنگ بین این دو کشور را ظرف ۲۴ ساعت پایان می‌دهد.

از همین رو، اکنون که ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا در برابر کامالا هریس نامزد دموکرات پیروز شده است، جهان به دنبال چگونگی مدیریت این جنگ از سوی رئیس‌جمهوری جدید است.

استاوریدیس در بخشی از مصاحبه روز گذشته (شنبه) خود با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت که چنانچه ترامپ بتواند در عرض ۲۴ ساعت به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد، من اولین نفری هستم که به جایزه صلح نوبل وی رای می دهم.

وی افزود: کاری که امیدوارم وی انجام دهد و فکر می کنم انجام خواهد داد، فشار بر هر دو طرف برای آمدن به پای میز مذاکره است؛ وضعیتی شبیه به پایان جنگ دو کره. با این تفاوت که در دنیای واقعی متاسفانه پوتین نزدیک به ۲۰ درصد از خاک اوکراین را در اختیار خواهد داشت. یعنی مساحتی که وی در حال حاضر در کنترل دارد. اما سایر بخش‌های اوکراین می توانند به صورت دموکراتیک و آزاد زندگی کنند.

این دریاسالار بازنشسته آمریکایی سپس ادامه داد: در این شرایط اوکراین همچنین راهی به سمت ناتو پیدا می کند که به صورت واقع بینانه ممکن است سه تا پنج سال به طول انجامد. این بدترین نتیجه موجود در جهان نیست.

استاوریدیس در پاسخ به سوال نیوزویک که «فکر می‌کند پس از روی کار آمدن ترامپ، مذاکرات چقدر طول می‌کشد»، از طریق ایمیل پاسخ داد و گفت: «این موضوع را در نظر بگیرید که آمریکا نمی تواند توافق از طریق مذاکره را بر دو طرف تحمیل کند و اوکراینی ها و روس ها باید به آن دست یابند. مذاکره برای آتش بس و حل و فصل نهایی جنگ ماه ها طول می کشد و ورود اوکراین به ناتو هم ممکن است طی چند سال صورت بگیرد».

این مقام پیشین ناتو در پایان تاکید کرد که توافق میان روسیه و اوکراین احتمالا شامل نوعی منطقه غیرنظامی، درست مانند دو کره خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه/استقلال 1 - نساجی 0
بازگشت شکوه طلا؛ چرا قیمت طلا دوباره به سمت 4400 دلار حرکت می‌کند؟
واکنش گروسی به حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا
پخش زنده بازی استقلال و نساجی امشب سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
دستور پزشکیان برای تکمیل فوری پروژه ملی نشانه‌گذاری مکان‌محور (GNAF)
حمله به سوریه چگونه شکل گرفت؟