×
بین الملل
شناسه خبر : 198873
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 12:39
تیم ترامپ: اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را تکذیب می‌کنیم

تیم ترامپ: اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را تکذیب می‌کنیم

به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، تیم ترامپ، اظهارات برایان لانزا استراتژیست حزب جمهوری‌خواه و از مقامات کارزار انتخاباتی خود در مورد اولویت صلح بر قلمرو در اوکراین را رد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: لانزا دیروز در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «بی‌بی‌سی» گفته بود که «چنانچه ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به پای میز مذاکره بیاید و بگوید ما فقط در صورتی می‌توانیم به صلح برسیم که کریمه را داشته باشیم، مشخص است که عزم وی جدی نیست. کریمه دیگر از دست رفته است».

اما امروز، تیم ترامپ با رد اظهارات این استراتژیست، اعلام کرد پیشنهاد کاخ سفید برای پایان جنگ در اوکراین درباره صلح است و نه بر سر قلمرو.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود، بارها اعلام کرده بود که می‌تواند جنگ در اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت پایان دهد. هرچند وی هیچگاه در مورد چگونگی این امر توضیحاتی ارائه نداد، اما در عین حال احتمال اینکه کی‌یف ممکن است برای پایان جنگ، مجبور به واگذاری بخشی از قلمرو خود شود را رد نکرد.

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را بخشی از خاک خود اعلام کرد و در طول سال نخست جنگ با اوکراین نیز چهار منطقه از این کشور شامل «دونتسک»، «لوهانسک»، «خرسون» و «زاپوریژیا» را بخشی از قلمرو خود دانست.

از سوی دیگر، زلنسکی بارها گفته است که خروج کامل نیروهای روسیه و بازگرداندن تمام مناطق الحاقی برای برقراری صلح ضروری است.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا مقابل کامالا هریس رقیب دموکرات، روسیه اعلام کرده است که آماده شنیدن پیشنهادات این رئیس جمهوری منتخب در مورد چگونگی پایان جنگ است.

آندری سیبیها وزیر امور خارجه اوکراین نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن اعلام آمادگی کی‌یف برای همکاری با دولت ترامپ، افزود: «به یاد داشته باشید که رئیس جمهور زلنسکی از نخستین رهبران جهان بود که به رئیس جمهور ترامپ پیام تبریک فرستاد».

ترامپ منتقد سرسخت کمک نظامی به اوکراین

ترامپ مدت‌هاست که منتقد کمک های نظامی به اوکراین است و بارها تهدید کرده در صورت پیروزی در انتخابات، به آن پایان خواهد داد.

وی در یک گردهمایی انتخاباتی در ماه ژوئن (خرداد)، زلنسکی را «بزرگ‌ترین فروشنده تمام تاریخ» خواند و از میزان پولی که واشنگتن به تلاش‌های جنگی کیف می‌پردازد، انتقاد کرد.

در این میان، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که بسته نظامی وعده داده شده به اوکراین به ارزش ۶ میلیارد دلار تا پیش از روی کار آمدن ترامپ در ماه ژانویه (دی ماه) به کی‌یف ارسال خواهد شد.

بر اساس داده‌های موجود، آمریکا از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) بیش از ۶۴ میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف ارائه داده است.

پیش‌بینی مقام پیشین ناتو: جنگ در اوکراین با تصاحب ۲۰ درصد از خاک آن پایان می‌یابد

«جیمز استاوریدیس» از فرماندهان ارشد پیشین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیش‌بینی کرد که با آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و وعده وی برای خاتمه جنگ در اوکراین، نبرد جاری با تصاحب ۲۰ درصد از خاک این کشور توسط روسیه پایان می‌یابد.

به گزارش نشریه نیوزویک، ترامپ پیش از این بارها اعلام کرده بود که چنانچه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و ولودمیر زلنسکی همتای اوکراینی بر سر میز مذاکره بنشیند، جنگ بین این دو کشور را ظرف ۲۴ ساعت پایان می‌دهد.

از همین رو، اکنون که ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا در برابر کامالا هریس نامزد دموکرات پیروز شده است، جهان به دنبال چگونگی مدیریت این جنگ از سوی رئیس‌جمهوری جدید است.

استاوریدیس در بخشی از مصاحبه روز گذشته (شنبه) خود با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت که چنانچه ترامپ بتواند در عرض ۲۴ ساعت به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد، من اولین نفری هستم که به جایزه صلح نوبل وی رای می دهم.

وی افزود: کاری که امیدوارم وی انجام دهد و فکر می کنم انجام خواهد داد، فشار بر هر دو طرف برای آمدن به پای میز مذاکره است؛ وضعیتی شبیه به پایان جنگ دو کره. با این تفاوت که در دنیای واقعی متاسفانه پوتین نزدیک به ۲۰ درصد از خاک اوکراین را در اختیار خواهد داشت. یعنی مساحتی که وی در حال حاضر در کنترل دارد. اما سایر بخش‌های اوکراین می توانند به صورت دموکراتیک و آزاد زندگی کنند.

این دریاسالار بازنشسته آمریکایی سپس ادامه داد: در این شرایط اوکراین همچنین راهی به سمت ناتو پیدا می کند که به صورت واقع بینانه ممکن است سه تا پنج سال به طول انجامد. این بدترین نتیجه موجود در جهان نیست.

استاوریدیس در پاسخ به سوال نیوزویک که «فکر می‌کند پس از روی کار آمدن ترامپ، مذاکرات چقدر طول می‌کشد»، از طریق ایمیل پاسخ داد و گفت: «این موضوع را در نظر بگیرید که آمریکا نمی تواند توافق از طریق مذاکره را بر دو طرف تحمیل کند و اوکراینی ها و روس ها باید به آن دست یابند. مذاکره برای آتش بس و حل و فصل نهایی جنگ ماه ها طول می کشد و ورود اوکراین به ناتو هم ممکن است طی چند سال صورت بگیرد».

این مقام پیشین ناتو در پایان تاکید کرد که توافق میان روسیه و اوکراین احتمالا شامل نوعی منطقه غیرنظامی، درست مانند دو کره خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای انتقال تجهیزات نظامی به یمن کاملاً بی‌اساس است
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ شنیده‌شدن صدای انفجار در کیش، قشم، بوموسی و بندرعباس
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی
فشار سناتورهای دموکرات بر کاخ سفید برای شفاف‌سازی درباره فاجعه میناب
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن
روسیه از تبادل جدید اسرا با اوکراین خبر داد
مجلس خبرگان: پیام راهبردی رهبر انقلاب یادآور پیوند ناگسستنی مسیر ملت با مکتب عاشورا بود
پزشکیان: ایران و روسیه یکجانبه‌گرایی و تلاش برای تحمیل اراده بر دیگر ملت‌ها را نمی‌پذیرند
ارتش متجاوز آمریکا: اجرای محاصره دریایی علیه ایران را از اواخر امروز آغاز می‌کنیم
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد