×
اجتماعی
شناسه خبر : 198812
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/08/20 ساعت 09:11

خبری از برگزاری جلسات شورای عالی کار نیست/به دنبال جبران کسری دستمزد هستیم

نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه به دنبال جبران کسری دستمزد هستیم، گفت: کارگران در شرایط دشوار معیشتی هستند, درآمد آنها کفاف زندگی را نمی دهد, بخش زیادی از کارگران به منظور تأمین معاش خود دو شغله یا چند شغله شده اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه خبری از برگزاری جلسات شورای عالی کار نیست گفت:دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران نه براساس نرخ تورم و نه براساس سبد معیشت تعیین شد, به همین‌علت در همان زمانی که حقوق مشخص شد انتقاداتی را به همراه داشت.
محمدرضا تاجیک, نماینده کارگران در شورای عالی کار،  با اشاره به اینکه هنوز خبری از برگزاری جلسات شورای عالی کار نیست گفت: هر ساله در آبان و آذر ماه, وزارت کار در نامه ای از تشکل های کارگری می خواست تا نماینده خود را برای حضور در جلسات کمیته مزد برای مشخص شدن هزینه زندگی معرفی کنند, اما امسال حتی خبری از آن نامه هم نیست.

تاجیک با بیان اینکه جای تعجب دارد که حدود 8 ماه از سال می گذرد و حتی یک جلسه شورای عالی کار برگزار نشده است، افزود: کارگران در شرایط دشوار معیشتی هستند, درآمد آنها کفاف زندگی را نمی دهد, بخش زیادی از کارگران به منظور تأمین معاش خود دو شغله یا چند شغله شده اند. گسترش مشاغل کاذب در جامعه نتیجه تعیین دستمزد غیر منطقی است. کارگری که دستمزد واقعی ندارد, به ناچار می بایست برای تأمین امورات معیشتی خود به سمت درآمدی دیگر در کنار شغل خود برود که این گاهی باعث رشد مشاغل کاذب در جامعه می شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: از وزارت کار گلایه داریم که چرا روزهای پایانی سال را برای تعیین تکلیف دستمزد کارگران انتخاب می کند. دستمزد کارگران می بایست از چند ماه قبل با بررسی کارشناسی تعیین شود. در حال حاضر انتظار داشتیم با برگزاری جلسه شورای عالی کار حق مسکن کارگران در سالجاری افزایش و بحث ترمیم مزدی بررسی می شد.

وی بیان کرد: ما به دنبال جبران کسری دستمزد هستیم و دولت می‌تواند به‌جای افزایش مستقیم حقوق، راهکار‌هایی را برای جایگزین پایین بودن دستمزد‌ها به کار گیرد.

وی در ادامه افزود: افزایش دستمزد کارگران باید طبق ماده 41قانون کار و براساس 2تبصره آن انجام شود، اما با توجه به اینکه زیرساخت‌های اجرای این تبصره‌ها وجود نداشته تاکنون به این امر دست پیدا نکرده‌ایم.

تاجیک با اشاره به اینکه باید میزان سبد معیشت کارگران با نرخ افزایش حقوق برابر باشد، گفت: دستمزد سال 1403 نه براساس نرخ تورم و نه براساس سبد معیشت تعیین شده، به همین‌علت در همان زمانی که حقوق مشخص شد انتقاداتی را به همراه داشت. با توجه به عدم افزایش حق مسکن در سال 1403، درخواست برگزاری جلسه شورایعالی کار با دستور جلسه بازنگری و افزایش حق مسکن را داریم.

به گزارش تسنیم، عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار با اشاره به اینکه دولت گذشته هنگام تعیین مزد وعده کاهش تورم را می داد، اما این در عمل رخ نداد گفت:در تبصره 2ماده 41قانون کار، الزام قانون‌گذار روی پوشش هزینه‌های خانوارهای کارگری است و مکمل تبصره1 این ماده است که بر روی توجه به نرخ تورم اشاره دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توپ طلای لیگ امارات به آزمون رسید
مصائب خبرنگاری در جنگ 12 روزه
از محل سهمیه مرزنشینان؛ واردات موز از حقوق گمرکی معاف شد
پرسپولیس؛ گران‌ترین تیم لیگ ایران
باقری کنی: ایران در جنگ 12 روزه به بازدارندگی فعال دست یافت
اطلاعیه معاونت امور رسانه‌ای وزارت فرهنگ درباره اینترنت هدیه خبرنگاران
ایران نایب قهرمان رقابت‌های کشتی فرنگی بین‌المللی رومانی شد
ایران مصوبه اخیر کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر اشغال کامل نوار غزه را محکوم کرد
میدری: باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم
عکس های منتخب ایران، شنبه 18 مرداد 1404
از بین بردن حماس غیرممکن است
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز پنج‌شنبه 16 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
X
آگهی تبلیغاتی