×
سیاسی
شناسه خبر : 198618
تاریخ انتشار : جمعه 1403/08/18 ساعت 15:34
اهمیت توسعه سرمایه‌گذاری خارجی برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تأکید کرد؛

اهمیت توسعه سرمایه‌گذاری خارجی برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد

خطیب نماز جمعه تهران گفت: اگر ما در طول برنامه 5 ساله می‌خواهیم به رشد اقتصادی 8 درصد و پایدار دست یابیم حداقل باید در طول این 5 سال معادل یک تریلیون یورو ارز خارجی وارد کشور شود و این نیازمند برنامه‌ریزی است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید محمد حسن ابوترابی‌فرد روز جمعه( ۱۸ آبان‌ماه) در خطبه‌های اول نماز جمعه تهران گفت: فرا رسیدن چهلمین روز شهادت رهبر مقاومت ، عالم مجاهد و فرمانده دلیر و شجاع و مبتکر شهید شیخ حسن نصرالله را تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: او شخصیتی بود که محور مقاومت را به نماد اقتدار و ایستادگی ملت اسلام و امت عرب در برابر رژیم صهیونیستی ، استکبار جهانی و آمریکا تبدیل کرد و به عنوان بازوی قدرتمند رهبری معظم در تغییر معادلات سیاسی منطقه نقش مهمی را ایفا کرد.

وی خاطرنشان کرد: شهید سنوار وقتی در اوج شهامت و قدرت چوبی را که در دست دارد به طرف ابزارهای صهیونیستی پرتاب می‌کند یعنی مردم شجاع باشید بایستید چوب و سنگ شما سلاح‌های مدرن صهیونیستی را از کار خواهد انداخت.

امام جمعه موقت تهران افزود: ای مردم اهل صبر و استقامت باشید این شخصیت استثنایی سید حسن نصرالله است که مقاومت لبنان را به دژ مستحکم تبدیل کرده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بیان کرد: دعای سنوار شهید مستجاب است، صبر مردم قهرمان غزه را ببینید. ۸۵ هزار تن بمب و موشک در طول یکسال گذشته بر سر آنها فرود آمده است. مانند کوه ایستاده‌اند.

وی یادآور شد: سلاح‌ها و ماشین جنگی و تانک‌های مدرن صهیونیستی در مرز لبنان زمین‌گیر شده‌اند این ثمره صبر و مقاومت و ثبات قدم است که این تحول عظیم را خلق کرده است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم دشمن مدیریت صحنه را در دست داشته باشند، گفت: برژینسکی سیاستمدار برجسته آمریکایی می‌نویسد: فقط ۳۵ سال قبل آمریکا رابطه بسیار مستحکمی با چهار کشور خاورمیانه ایران، عربستان سعودی، مصر و ترکیه داشت که برایش بسیار سودآور بود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: به همین دلیل منافع آمریکا در این منطقه از امنیت بسیار بالایی برخوردار بود. منافع نامشروع آمریکا امنیت داشت آنهم در سطح بالای امنیت اما مردم غزه و مردم ایران امنیت نداشتند. این سیاستمدار آمریکایی می‌نویسد: امروز نفوذ آمریکا در هر یک از این ۴ کشور به اندازه زیادی کاهش پیدا کرده است فقط ایران نیست بلکه معادلات سیاسی منطقه تغییر کرده است.

وی ادامه داد: اما امروز موقعیت آمریکا در خاورمیانه به صورت آشکار رو به خرابی و وخیم‌شده می‌رود.

امام جمعه موقت تهران گفت: این حزب الله است که در مبارزه سخت دوران بلوغ خود را تحت مدیریت حسن نصرالله در طول سه دهه سپری کرده است حضور قدرتمند حزب الله در میدان و موشکباران حیفا و تل‌آویو و مقاومت افتخارآفرین در برابر نیروهای زرهی صهیونیست‌ها که از حمایت کامل دشمن بهره‌ می‌گیرند. دولت لبنان اعلام کرد طی روز گذشته ۱۲۱ بار صهیونیست‌ها تهاجم هوایی به آسمان لبنان داشته‌اند با این حال ماشین جنگی آنها متوقف شده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های دوم نماز جمعه بیان کرد: یاد عالم فرهیخته و مجاهد خستگی‌ناپذیر و پدر صنعت موشکی کشور شهید بزرگ اقتدار ملی سردار طهرانی‌مقدم را گرامی‌ می‌داریم. محصول سال‌ها تلاش این بزرگمرد و یاران ایشان قدرت موشکی اقتدارآفرین جمهوری اسلامی ایران است که در عملیات وعده صادق یک و دو گوشه‌ای از آن به نمایش گذاشته شد.

از اقدام درست و مبتنی بر قانون دولت نسبت به توقف مصرف مازوت قدردانی می‌کنیم

وی ادامه داد: از اقدام درست و مبتنی بر قانون دولت نسبت به توقف مصرف مازوت در سه نیروگاه اصفهان، البرز و مرکزی تقدیر می‌کنم. با این تصمیم منطقی از سوختن حدود ۱۶ میلیون تن مازوت جلوگیری می شود و نقش موثری در کاهش آلودگی هوا و ارتقای سطح سلامت شهروندان عزیز و ملت بزرگ ایران خواهد داشت. امیدواریم مردم شریف با کاهش مصرف و مدیریت مصرف انرژی به‌ویژه در ماه‌های پیش‌رو دستگاه‌های اجرایی را انجام شایسته این تصمیم یاری کنند و با هماهنگی قوای سه‌گانه و دستگاه متولی در مورد کاهش و رفع ناترازی انرژی در کشور تصمیمات منطقی، میان‌مدت و بلندمدت اتخاذ شود.

امام جمعه موقت تهران افزود: با توجه به اینکه امروز روز ملی کیفیت است و در روزهای گذشته روز صادرات نامگذاری شده بود و اهمیت توجه به حوزه اقتصاد در این فرصت نکاتی حضور دولتمردان و دستگاه‌ اجرایی و تقنینی عرض می‌کنم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: اقتدار سیاسی، موقعیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایران بر کسی پوشیده نیست در مقیاسی که ضرورت داشت در دو عملیات وعده صادق از قدرت دفاعی سهمگین و بازنده ایران رونمایی شد باید از این ظرفیت گرانبها، زیرساخت‌های توسعه، سرمایه نیروی انسانی عالم، موقعیت ژئوپلتیک کشور حلقه ارتباط شمال -جنوب و شرق -غرب برای دستیابی به رشد اقتصادی مطلوب استفاده کرد و در این ماه‌ها و سال‌ها در مسیر حل مسائل کلیدی کشور گام برداشت.

وی تصریح کرد: معتقدم برای دستیابی به این مهم قوای سه‌گانه به ویژه دولت باید دغدغه اصلی و محوری خود را ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی قرار دهند حکمرانی اقتصادی در کشور باید متحول شود.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: با توجه به حضور غیرمترقبه کشورهای آسیایی در عرصه سیاست اقتصادی دنیا که یک پدیده مهم در نیم‌قرن اخیر است، درجه‌بندی قدرت جهانی در اندازه زیادی تغییر کرده است و قدرت میان ۴ منطقه متفاوت از جهان تقسیم شده است و این همان واقعیتی است که رهبر معظم و رجال سیاسی جهان بارها در مقالات به آن پرداخته‌اند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خاطرنشان کرد: در این مقطع تعیین کننده از تاریخ با تعریف نقش جدید در عرصه جهانی از طریق استفاده درست از ظرفیت سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس و ۱۵ کشور همسایه با جمعیتی حدود ۸ درصد جمعیت جهان، جمعیت کشورهای همسایه ما است ما از کشورهای استثنایی هستیم که ۱۵ کشور همسایه ما را احاطه کرده‌اند از این رو باید با استفاده از این ظرفیت در مسیر شکوفایی اقتصاد کشور گام برداشت و بر تحول در محیط سرمایه‌گذاری و صادرات به عنوان ستون حکمرانی اقتصادی متمرکز شد.

وی بیان کرد: دولتمردان باید بحث سرمایه‌گذاری خصوصا سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را به طور جدی در دستور کار قرار دهند. اگر ما در طول برنامه ۵ ساله می‌خواهیم به رشد اقتصادی ۸ درصد و پایدار دست یابیم حداقل باید در طول این ۵ سال معادل یک تریلیون یورو ارز خارجی وارد کشور شود و این نیازمند برنامه‌ریزی است.

خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: انتخاب شرکای خارجی از میان کشورهایی که امکان تعریف منافع مشترک با ایران را دارند از مهمترین اصول تحول و برون رفت از تنگناهای اقتصادی موجود است. موتور توسعه اقتصادی کشور تامین مالی و نیروی انسانی است ما نیروی انسانی عالم در اختیار داریم باید در جهت تامین منابع مالی از همه ظرفیت دیپلماسی کشور استفاده کنیم.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از عوامل کلیدی برای حضور تدریجی اقتصادی ملی در اقتصاد بین‌الملل است

ابوترابی‌فرد عنوان کرد: سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یکی از عوامل کلیدی برای حضور تدریجی اقتصادی ملی در اقتصاد بین‌الملل  است ما باید در اقتصاد بین‌الملل حضور پیدا کنیم و از همه ظرفیت برای تحقق این مهم استفاده کنیم. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند اشتغال، صادرات، مصرف و پس‌انداز تاثیر معناداری دارد از این رو باید راه را برای ارتقای سطح سرمایه‌گذاری در بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید هموار کرد

وی گفت: از عوامل مهم و موثر در جذب سرمایه‌گذاری خارجی اصلاح ساختار اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و پرهیز از مداخلات غیرضرور در اقتصاد بازار است این‌ها ربطی به تحریم ندارد.

خطیب نماز جمعه تهران خطاب به مدیران اقتصادی، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: راه را برای این تحول باید هموار کرد تغییر متناوب و سریع قوانین، بخشنامه‌ها و آیین نامه‌ها مرتبط با حوزه سرمایه‌گذاری و صادرات از علل محوری ناکارآمدی حکمرانی اقتصادی است که ما گرفتار آن هستیم.

ابوترابی‌فرد خاطرنشان کرد: جالب است که بگویم ما امروز باید زمینه مناسب برای جذب سرمایه خارجی را فراهم کنیم اما سرمایه‌گذار خارجی را به محض ورود جریمه می‌کنیم. جریمه سرمایه‌گذار خارجی به خرید ارز وارداتی او به قیمت پایین‌تر، با سیاست جذب سرمایه خارجی برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد هماهنگ نیست.

وی گفت: باید بتواند ارز خود را به قیمت مناسب به بازار عرضه کند و در طرح خود سرمایه‌گذاری کند و در مورد ارز حاصل از صادرات او نیز باید تجدیدنظر کرد،

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: یکی از مهمترین کارکردهای سرمایه‌گذاری خارجی ارتقای سطح فناوری و تکنولوژی است. باید به این مهم به‌طور جدی توجه کرد. صاحبنظران در این حوزه تصریح می‌کنند که اگر تکنولوژی و فناوری ما ارتقا پیدا نکند نمی‌توانیم تولید ملی را به اقتصاد جهانی متصل کنیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اضافه کرد: امروز روز کیفیت است باید کیفیت تولید ارتقا پیدا کند اگر کیفیت مدیریت در نهادهای اقتصادی تحول پیدا نکند کیفیت تولید تحول پیدا نخواهد کرد این نیازمند تحول در حکمرانی اقتصادی کشور است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا